Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

VANN Spa & Hotell, Västsverige
Foto: Vann SPA Hotell & Konferens/Vastsverige.com

Reisetips

Fra spa til spa i Sør-Sverige

Du trenger absolutt ikke å reise langt for å få et unikt avbrekk fra hverdagen. Tar du rundreisen vi inviterer til nedenfor, venter alt fra herlige behandlinger og miljø, til storslagne hoteller og naturopplevelser. Rett og slett drømmeturen på sølvfat.

Västsveriges eventyrlige vannkantnytelser

VANN Spa & Hotell
Vann Spa & hotell ligger rett over grensen ved Lysekil ved Gullmarsfjorden. Vann er selvsagt i fokus, og i tillegg til basseng og boblebad i det 1000 kvm store spa-anlegget, tilbys alt fra ansiktsbehandlinger og massasje til innpakninger og romantikk for to. Treningsmuligheter? Eksepsjonelt gode!

Smögens Hafvsbad

Litt lenger sør ligger fiskesamfunnet Smögen med Smögens Hafvsbad et steinkast unna havet. Hit har folk valfartet siden starten av 1900-tallet for rekreasjon og nytelse, og dette står fortsatt i hevd. Én ting er spa-avdelingen med et bredt spekter av behandlinger, boblebad og basseng – men her teller stemningen minst like mye. Restauranten har fisk og skalldyr som spesialitet, og rett utenfor døren fins et av Sveriges mest idylliske skjærgårdssamfunn klar for oppdagelsesjakt.

Gullmarsstrand Hotell och Konferen 

Gullmarsstrand i pittoreske Fiskebäckskil har spektakulær beliggenhet – faktisk oppå vannet. Her kombineres klassisk, svensk kaldbadshus med gloheite badstuer og hjertevarmende spa-behandlinger. Det fins dessuten et oppvarmet utendørsbasseng som står på påler i havet der man kan flyte fritt rundt under stjernehimmelen.

Bokenäset Hotell og konferanse

Bokenäset ligger i retning Lysekil og byr på magisk utsikt over Koljöfjorden. Topp treningsfasiliteter, velværebasseng med fossefall og vannlounge med åpen peis er stikkord for hva som venter. Hotellet har en 360 000 kvm stor strandtomt midt i blinken for avkobling og mosjon. Havet er alltid i fokus – på dagtid mens en nyter behandlinger, så vel som på kvelden når kokkene tryller frem retter basert på havets delikatesser.

Franske følelser på Ystad Saltsjöbad

Om man tråkker på gassen, tar det en knapp time fra Malmö til Ystad. Og der finner man Ystad Saltsjöbad fra 1897 – et av Sveriges mest ærverdige spa-anlegg. Salt Creek Spa sin meny med behandlinger er endeløs, men ”The Creek Experience” tar nok kaka: Kroppsbehandlingen tar utgangspunkt i ild, jord, vann og luft og stimulerer alle sanser.

Alle som er opptatt av spa, vet at helheten er det som teller. Og den får du på Ystad Saltsjöbad. Utendørsarealene med solstoler og basseng får tankene til å gå i retning den franske riviera. En fransk bistro i tillegg til en svensk-amerikansk seafood-restaurant topper følelsen. For når det gjelder spa, er det den gode følelsen det handler om. Uansett om man unner seg et par dager i Bohuslän, eller klinker til med en uforglemmelig uke i Skåne.

Hotel Tylösand i Halland

1 time og 30 minutter fra Göteborg, i Halland, ligger Hotel Tylösand. Hotel Tylösand har siden 1995 vært eid av Per Gessle og Björn Nordstrand, som har skapt et av vestkystens mest unike opplevelsessenter der moderne hotellovernatting kompletteres med et flertall innovative og førsteklasses restauranter, et fantastisk spa, konferanseanlegg, Sveriges største kunstgalleri rettet mot moderne fotokunst og et pulserende nattliv.

Spagourmet - Ribersborg kallbadshus i Malmö

Er det ett sted man skal reise for å ta et ekte svensk kallbad, er det til Ribersborgs ”Kallis” Kallbadhus i Malmö. Det ble bygget i 1898, og det tradisjonsrike baderitualet inkluderer både bading, sosialt samvær og vedfyrt badstue med utsikt over Öresund. Pluss nakenbad – for de som vil. Kaldbadet har to store utendørsbasseng, fem badstuer og tilbyr massasje og soneterapi. Dette er spagourmet på høyt nivå som kun kan toppes av én ting – nemlig et besøk i stedets gourmetrestaurant etterpå.

Skrevet av Ann-Shophie Stene.