Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Toppliste

Gå ikke glipp av disse 5 restaurantene i Västsverige

I Västsverige finner du alt fra sjømatrestauranter rett ved sjøen til herregårder hvor lokale råvarer er stikkordet. "Smaka på Västsverige" er en sertifisering av lokale matprodusenter, gårdsbutikker og restauranter som holder høy kvalitet. De er dedikerte til å servere det aller beste fra sjøen, elver, skog og gårder på en bærekraftig og økologisk måte. Nedenfor har vi samlet våre 5 favoritt restauranter i Västsverige for deg.


01. Baldersnäs Herrgård, Dals Långed
Foto: Baldersnäs Herrgård

Omgivelsene og naturen rundt Baldersnäs Herrgård har en stor påvirkning på deres meny. Det er en tradisjonell herregård lokalisert i Västsverige. Her serveres det lokale spesialiteter og maten varierer fra sesong. Det blir brukt lokale ingredienser i alle retter for en bærekraftig, men likevel smakfull matopplevelse. Restauranten er sertifisert av "Smaka på Sverige". På Baldersnäs Herrgård kan du bo komfortabelt og skjemme deg bort på spaavdelingen. 


Baldersnäs, 22, 660 10 Dals Långed

02. Hvita Hjorten, Lidköping
Foto: Tina Stafren/Westsweden.com

Restauranten serverer alltid et godt måltid laget av råvarer fra Läckö Slotts Lilla Slottsträdgård og lokale grønnsaksdyrkere, fiskere, bønder og jegere. Kombinasjonen mellom vellaget mat og fantastisk utsikt gjør det til en helt spesiell matopplevelse. Hvita Hjorten er sertifisert av «Smaka på Västsverige». På en varm sommerdag kan du sitte ute på terrassen med utsikt over Läckö Slott og Vänern. Gå ikke glipp av utstillingshallen i Victoriahuset hvor du kan lære mer om skjærgården ved å se, høre og kjenne deg frem. De tilbyr også overnatting. 


Hvita Hjorten, 531 99 Lidköping

03. Villa Sjötorp, Ljungskile
Villa Sjötorp, Västsverige
Foto: Roger Borgelid/vastsverige.com

Om du ønsker et gourmetmåltid i en historisk setting så er Villa Sjötorp stedet å besøke. Restauranten er økologisk og plassert i en villa fra begynnelsen av 1900-tallet. Det meste av maten er hentet fra nærliggende Bohuslän og fra skog og sjø i Västergötland. I umiddelbar nærhet finnes det også en badestrand, en av Sveriges vakreste golfbaner, fiske, seiling og vakre vandreturer i skog og fjell.


Villa Sjötorp, Dirhuvudsvägen, 459 33 Ljungskile

04. Skärets krog, Smögen
Foto: Emil Walter

Skäret ligger på den 1 km lange strandpromenaden i starten av Smögenbryggen. Huset der Skäret er plassert har vært en kafé siden 1931, og det er her den svenske rekesandwichen ble født samme år. Skärets Krog serverer smakfulle vestsvenske måltider med en moderne vri. Menyen varierer med årstidene, og maten lages alltid fra bunnen av med de lokale råvarene som er tilgjengelig. Glem ikke å besøk den berømte pianobaren mens du er der.


Skärets Krog, Hamnen 1, 45043 Smögen

05. Kosters Trädgårdar, Sydkoster
Foto: Tina Stafrén

Kosters Trädgårdar er å finne på Kosterøyene midt i den vestsvenske skjærgården kun to timer fra Göteborg. Kosters Trädgårder er dedikert for å kun servere organisk mat, og de ønsker å inspirere sine gjester til å leve mer økologisk. Avslutt besøket med en spasertur i den vakre hagen og besøk gårdsbutikken for å kjøpe med deg lokale grønnsaker og hjemmebakt brød. 


Kosters Trädgårdar, 452 05 Sydkoster