Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Stockholm Pride, Stockholm
Foto: Magnus Liam Karlsson/imagebank.sweden.se

Oversikt

Gayguide til Stockholm

Lett tilgjengelig, mye moro, variert, varmt og velkomment – Stockholm er en by i regnbuens farger. I løpet av de siste årene har Stockholm vokst frem som en av verdens favorittdestinasjoner for lesbiske og homofile.

Byen har både vunnet priser og toppet "where to go"-lister over hele verden for alle skeive. Stockholm Pride i juli/august er årets høydepunkt. Arrangementet har blitt en av Stockholms største årlige festivaler, såvel som den største Pride-festivalen i Skandinavia.

LHBT-arrangement

Stockholm Pride
Siden første gang det ble arrangert i 1998 har Stockholm Pride blitt Stockholms største årlige festival. Den ukeslange festivalen, som arrangeres i juli/august, avsluttes med en parade med mer enn 50 000 deltakere og over 500 000 tilskuere. Stockholm Pride inneholder musikk, kunst, foredrag, debatter og selvsagt mye fest og moro.

EuroPride 2018
Stockholm og Göteborg vil sammen være vertskap for EuroPride 2018, det 25. EuroPride-arrangementet! To byer, ett land – for et forent Europa åpent for verden. Stockholm arrangerte også EuroPride i 1998 og 2008.

Cinema Queer International Film Festival
Grunnlagt i 2012 med mål om å utvide det hetero-normative filmtilbudet i Sverige. Cinema Queer International Film Festival viser filmer som setter spørsmål ved, konfronterer og ser utenfor de rådende normene og belyser historier som ellers ville gått ubemerket hen.

Run for pride: 

Tirsdag 31. juli forvandles Stockholms kongelig bydel om til en fargesprakende plass emd fokus på glede og felleskap. Run for Pride er løp som arrangeres hvert år av Stockholm Frontrunners IF. Dette er Sveriges største HBTQ løp og er med på sette fokus på homofiles rettigheter og likestilling. 

Gay tours/queer tours
Flere museum og ulike andre steder arrangerer "skeive turer" (queer tours), blant annet gjelder dette Vasa Museet, Strömma Kanalbolaget, Stadsmuseet, Hallwylska Museet og Skogskyrkogården.

Restauranter og barer

I en by som er så åpen som Stockholm har det aldri vært noe behov for et spesielt "gayborhood". Lesbiske- og homovennlige hotell, barer og restauranter er spredt over hele byen og regnbueflaggene vaier høyt i mange av Stockholms sentrale strøk.

Mälarpaviljongen
En frodig oase med en restaurant , bar og uteservering. Mälarpaviljongen ligger på en lekter på brygga ved Norr Mälarstrand med en fantastisk utsikt over vannet i Riddarfjärden. En koselig restaurant og en stemningsfull bar med flott musikk. Åpent fra april til oktober. Adresse: Norr Mälarstrand 62.

Chokladkoppen
En liten, koselig kafé i historiske omgivelser ved siden av det kongelige slottet i hjertet av Gamla Stan. Chockladkoppen er en av de aller første "Gay-friendly" kaféene i Stockholm. Her kan du nyte delikate bakverk, smørbrød, lunsj/middag og både kalde og varme drikker. Adresse: Stortorget 18.

Torget
Torget er en åpenbar møteplass for LHBT i Stockholm. Den sentrale beliggenheten i Gamla Stan gjør stedet til et populært stoppested på kvelds- og nattestid. På Torget kan du også få oppdateringer og tips til ulike aktiviteter og arrangement i Stockholm. Adresse: Mälartorget 13.

Bitter Pills
Bitter Pills er en lesbisk restaurant og bar som omgjør området Hornstull fra hipster-style til skeivt. Adresse: Verkstadsgatan 4.

Urban Deli
Urban Deli er en restaurant og bar med blandet og trendy klientell. Adresse: Nytorget 4.

LHBT Klubbscenen

Klubbscenen i Stockholm er livlig og variert. Besøk Club King Kong på Mariatorget – hvor jungelrytmer runger utover bohemske Södermalm. På Kungsgatan 15 finner du Wonk –den mest homofile baren i byen (i følge Wonk selv). Candy er den største homofile klubben i Stockholm. Den finner du på Le Bon Palais, Barnhusgatan 12.

Nattklubben Moxy tiltrekker seg tusenvis av kvinner i ulike aldre, alle klare for å danse hele natten. Mums mums, på Södra Teatern på Södermalm, er en skeiv klubb som blander moro med housemusikk og ekstravagansa, regissert av homseikonet Petter Wallenberg. LOL – Lesbians out loud, er en klubb med geniun klubbatmosfære og berømte gjeste-DJs. Trädgården passer for unge med åpent sinn som vil ha det gøy hele natten under stjernene.

Bli bedre kjent med Stockholm her.

Velkommen til Stockholm!