Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Perstorps Golfklubb, Skåne
Foto: Jon Mills

Oversikt

Golf i Sør-Sverige om høsten

Lyst på en tipp topp avslutning på golfsesongen? Mildt klima gjør at baner i Bohuslän og Sør-Sverige kan skilte med supre spilleforhold helt ut november måned!

Skalldyrgolf i Bohuslän

Startskuddet for hummerfisket i Sverige gikk den 26. september, og det arrangeres skalldyrfester langs vestkysten helt frem til jul. Så hva er vel bedre enn å kombinere en golfrunde med overnatting i skjærgården? På Everts Sjöbod i Grebbestad er de eksperter på hummersafari og østers. Etter golfrunden kan man synke ned i et vedfyrt stampebad i havgapet og nyte den lave høstsola fullt ut. Også Hotell Bryggan i Fjällbacka er et sikkert stalltips: Ikke bare serverer de skalldyr i verdensklasse – man kan også bli med fiskeren Ingemar ut på havet og dra opp store, saftige sjøkreps selv.

Kjapt og kortreist til populære skjærgårdsbaner

Strömstad GK fra 1969 er en klassiker – den er populær blant nordmenn og en av golfbanene i Bohuslän som stenger sist. Design og layout får spilleren til å tenke sol og sommer selv på høsten, og nærheten til skjærgården er suveren. Det samme gjelder Mjölkeröd GK– banen er en kombinert park- og skogsbane, og duften av salt sjø er aldri langt unna. Fjällbacka GK er en smart, liten utfordring med karakter av semi seaside. De første 9 hullene åpnet allerede i 1967, de neste 9 i 1973. 11 av hullene spilles langs Anråselven, og det første utslaget slås over elven der den munner ut i havet.

Storslagen storbygolf på Hills Golf & Sports Club

Hills Golf & Sports Club åpnet i 2005, og ligger 10 minutters kjøring fra sentrum av Göteborg. Da verket til banearkitektene Arthur Hills og Steve Forrest sto klart, var prislappen blitt 165 millioner. Dermed er det også herlige spilleforhold, velpleide fairways og lynraske greener som møter gjestespillere til langt utover høsten. Hills har vært kåret til Göteborgs beste golfbane flere ganger, og i 2014 ble den redesignet og seks helt nye hull åpnet.

Ute etter annerledes overnatting i Göteborg? Petter Stordalens klassiker Hotel Post ligger strategisk til på Drottningtorget. Hotell Pigalle er også et alternativ – interiøret her får tankene til å fly i retning 1900-tallets syndige Paris. Og så har vi jo selvsagt Hotel Dorsia i Trädgårdsgatan 6, som har en av Göteborgs mest innholdsrike gin-barer.

Svipptur innom golfhovedstaden Halmstad

Halmstad har 207 golfhull fordelt på 10 anlegg, og regnes som nabolandets golfhovedstad. Halmstad GK i Tylösand ranker som et av Sveriges beste golfanlegg, og de holder åpent til midten av november. Norra Banan snirkler seg fremover gjennom vakkert furulandskap, og kan vise til et knippe spennende doglegs. Södra Banan er smalere, og stiller krav til strategi hele veien fra tee til green. Lyst til å oppleve litt av idyllen fra TV-serien Badehotellet? Sjekk inn på Hotel Tylösand som ligger et par hundre meter unna. Det er et av vestkystens kuleste spa-, kunst- og golfhotell, og på høsten er det bare til å følge massene som ikler seg badetøy og tar iskalde morgenbad i ekte 1920-tallsstil på stranden nedenfor.

Staselig vinslott ved lille Ystad i sør

På Ystad GK svinges golfkøllene nesten året rundt. Det flate banelandskapet bidrar til at høstvinden kan føles ekstra tøff på kroppen, men det gjør velpleide fairways og raske, ondulerte greener godt på vei opp for. Lyst på ekstravagant overnatting? På Kronovalls Vinslott fra 1800-tallet er værelsene oppkalt etter druesorter som NegroAmaro, Chardonnay og Pinot Noir. Slottet har kun 23 rom – samtlige med himmelsenger som gjør de besøkende til konge for en natt. Og som gjør høstens golfreise til helt konge!

Velkommen til golf i Sverige!

Skrevet av: Ann-Sophie Stene