Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Lysegårdens Golfklubb, Västsverige
Foto: Lysegårdens Golfklubb

Oversikt

Golf i Sverige

Sverige byr på et fantastisk utvalg av flotte golfbaner og mange av dem er heldige med et klima som gir en ekstra lang sesong.

Gunstig beliggenhet gjør mange baner spilleklare fra grytidlig vår til sen høst – og i mange tilfeller året rundt. Dessuten er det viktigste på plass: Svenskenes golftradisjoner strekker seg helt tilbake til 1930-tallet. Det samme gjør historien til flere av banene deres. Det legger til rette for høye ambisjoner og dertil høy kvalitet.

Der er også som regel god plass på golfbanene i Sverige og det er enkelt å møte opp, betale green fee, og gå ut på banen. Gjestespillere er mere enn velkommne de aller fleste steder. Man skal likevel sørge for å ha sitt handicap- eller grønntkort fra hjemmeklubben sin med seg. I tillegg er det ofte også billigere å spille golf på de Svenske banene.

Variasjonen er svenskenes styrke. Og noe av det som er mest unikt med den svenske golfverdenen er golfpakkene deres. Godt sammensatte tilbud som lar gjester oppleve storby, fjell, shopping og hotell – alt sentralt rundt det viktigste: Golfopplevelsen.

Grønne golfbaner strekker seg utover store deler av Sverige og det skal med andre ord godt gjøres ikke å finne golfdestinasjonen som gjør din golftur fullkommen.

Les mer om golf  i ulike deler av Sverige nedenfor.

Rundreise: golf i Midt-Sverige

Er du en av de som søker herlige tilleggseventyr til golfen? På denne rundreisen tar vi deg med til noen av Sveriges mest naturskjønne baner. I kort avstand fra Norge – og ved fjord og fjell.

Se hele rundreisen i Midt-Sverige

i
Foto: Jacob Sjöman
Her får du en golfopplevelse nært naturen.
Västsverige |
Foto: Jacob Sjöman

Rundreise: golf i Sør-Sverige

Vil du tyvstarte golfsesongen? Sør for Göteborg og i Halmstad og Skåne er det topp spilleforhold mens bakken hjemme fremdeles er dekket av frost. Vi la opp ruta, og besøkte seks baner med karakteren bedre enn best.

Se hele rundreisen

i
Foto: Falsterbo Golfklubb
Falsterbo Golfklubb i Skåne.
Skåne |
Foto: Falsterbo Golfklubb