Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Halloween i Liseberg, Göteborg
Foto: Frida Winter

Oversikt

Göteborgs eventkalender 2018

Her får du oversikt over hva som skjer de neste månedene i storbyen.

I Göteborg finner du arrangementer for alle, uansett om det er båt, hest, fotball, musikk, mat, vitenskap eller noe annet du er interessert i. Sjekk ut vår guiden!

Kulturnatta

Når: 18. oktober 

Hvor: Göteborg 

Hvert år de siste 25 årene har Kulturnatta blir arrangert i Göteborg. Dette er en natt der hele byen byr på kulturelle arrangementer av alle slag. Her kan du utforske en blanding av aktiviteter - alt fra teater, DIY, temavandringer, dans og mye annet. Kulturnatta er en natt av alle, for alle. Her er det ingen avgifter, for gjester og utstillere. 

Halloween på Liseberg

Når: 27. oktober 

Hvor: Göteborg 

Bli med på en skremmende kveld på Liseberg. Alle karuseller og berg- og dalbaner får et skremmende preg. Gjør deg klar for skremmende morsomheter - du bestemmer om det blir skrekk eller latter. 

Gresskarfestival i Göteborg

Når: 27. oktober - 5. november 

Hvor: Göteborg 

Gresskarskjæring-festival i den botanisk hagen i Göteborg. 

Lights in Alingsås

Når: 28. september - 4. november

Hvor: Alingsås

Hver oktober lyses Alingsås opp i Lights in Alingsås - Nordens største lysdesignevent. Arrangementet strekker seg over en måned og byr på vandring langs fantastiske lysinstallasjoner og opplyste kaféer og restauranter. 

Jul i Liseberg

Når: Fra 16. november 

Hvor: Liseberg, Göteborg 

Jul i Liseberg byr på glitrende julelys, gavejakt, vinterkaruseller, kaninland, en spektakulær isballet, skattejakt i middelalder landsbyen og mye annen morro. Det blir også mulig å gi ønskelisten sin til Julenissen. 

Tjolöholm Castle julemarked

Når: 16. november - 2. desember 

Hvor: Göteborg 

Et av Västsveriges største julemarkeder med et hundretalls utstillere innen håndverk og lokalprodusert matdelikatesser. I år er julemarkedet for første gang åpent tre helger! Hele godt pyntes til jul og i slottshallen sitter julenissen og tar i mot alle barna sine ønskelister. Hver dag er det aktiviteter som ildshow, godteriregn og julemusikk. 

Gunnebo Slott julemarked 

Når: 26 - 26. november og 3 - 4.desember 

Hvor: Göteborg 

Gunnebo slott sitt julemarked er et stemningsfullt marked som virkelig gir deg julestemning. Her finner du utstillere med lokalt håndverk og västsvenske delikatesser både innen- og utendørs.

Julemarked på Tjolöholms slott

Dato: 16. november - 2. desember 

Et helt gods pyntet til jul og julenissen som tar i mot ønskelister fra barna, gir en helt unik julestemning som du ikke finner så mange andre plasser. Julemarkedet på Tjolöholms slott er et av Västsveriges største julemarkeder og arrangeres hver helg (fre - søn) fra 16. november til 2. desember. Siste helgen er markedet også åpent på torsdag. På julemarkedet på Tjolöholm finnes det et hundretalls utstillere med alt fra håndverk til lokalproduserte matdelikatesser. 

Jul på Liseberg

Dato: 16. november - 30. desember 

I julen forvandles Liseberg til en glittrende julehistorie. Gå på presangjakt blant julemarkedets boder opplyst av millioner av julelys, få opp varmen i vinteråpne karuseller, opplev kaninland, se den vakre isballetten, se det magiske lysshowet, gå på spennende skattejakt i Middelalderbyen og lever ønskelisten til Julenissen. Liseberg byr på en juleopplevelse uten om det vanlige. 

Á la London Juldesignmarked

Dato: 23 november - 25. november

Á la London er et utradisjonelt julemarked som i steden for nisser og julemat samler de fineste og peneste designpresangene fra dagens beste designtalenter. Her finner du unike saker innen mote, innredning og kunst som er vanskelig å finne noe annet sted.

Haga Julemarked

Dato: 24. november - 16. desember

Opplev det koselige julemarkedet i Göteborgs eldste bydel. Her finner du hjemmelagde og lokalproduserte varer av alle slag i butikker og boder i julepyntede gater. 

Julemarked på Remfabriken

Dato: 24 - 25. november 

Göteborgs Remfabrik er enuvanlig velbevart arbeidsplass fra begynnelsen av 1900-tallet. Fabrikken har en spesiell atmosfære og er i dag et arbeidslivmuseum med flere eldre tekstilmaskiner som fortsatt fungerer. Julemarkedet på Remfabriken byr på en fantastisk stemning hvor du finner håndverk, keramik og mye annet spennende. 

Julemarked for design og kunsthåndverk på Röda Sten Kunsthall

Dato: 30. november - 2. desember 

På julemarkedet i Röda Sten Kunsthall finner du et bredt utvalg av presanger til venner, familie og kanskje deg selv. Alt fra innredning, trykksaker i alle former og farger til klær og smykker blandes i et frydfullt marked i Röda Sten Kunsthall

Kronhusjul

Dato: 1 - 22. desember 

Ring inn julen med et tradisjonelt julemarked i Göteborgs eldste bygg fra 1654. Her finner du unikt håndverk og herlig julestemning i et historisk miljø. Kjøp julepresanger til familie og venner fra utstillerne på markedet og av håndverkerne som året rundt driver bedrifter i Kronhusbodarna på gården.