Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Volvo Ocean Race Stopover, Göteborg
Photo: Volvo Ocean Race

Oversikt

Göteborgs eventkalender 2018

Her får du oversikt over hva som skjer de neste månedene i storbyen.

I Göteborg finner du arrangementer for alle, uansett om det er båt, hest, fotball, musikk, mat, vitenskap eller noe annet du er interessert i. Sjekk ut vår guiden!

Februar

Göteborg Boat Show

Når: 3.–11. februar.

Hvor: Svenska Mässan Exhibition & Congress Center, Göteborg.

Hva: Båtmesse med et bredt utvalg av ulike båttyper, tilbehør og utstyr til båt og besetning. Over 300 utstillere står klar til å hjelpe deg med ditt neste båtkjøp, tips til båtutstyr og service. På båtmessen finnes det noe for både båteiere, båtentusiaster, barnefamilier, fiskeinteresserte og nysgjerrige nybegynnere.

Les mer her.

Göteborg Horse Show

Når: 20.–24. februar.

Hvor: Scandinavium, Göteborg.

Hva: Et av verdens tre største innendørs konkurranser for hesteridning. Göteborg heste-show byr på ridning av høy karakter og  verdenscupen i hopp og dressur.

Les mer her.

Gothenburg Horse ShowÅrlig konkurranse med dyktige hester og ryttere. Photo: Claes Jakobsson

Mars

Planet Earth II –  Live in concert

Når: 1. mars.

Hvor: Skandinavium, Göteborg.

Hva: De vakreste bildene fra BBC sin suksesserie ”Planet Earth II” blir vist i 4K-Ultra-HD på en gigantisk skjerm, akkompagnert av et åtte manns symfoniorkester. De vil fremføre musikk av Oscarvinneren Hans Zimmer, Jacob Shea og Jasha Klebe.

Les mer her.

Passion for Mat

Når: 2.–4. mars.

Hvor: Eriksbergshallen, Göteborg.

Hva: En messe for alle som liker å lage mat med lokale råvarer og produkter. En unik og spennende messe som stiller høye krav til utstillernes produkter innen mat og drikke. På messens kokkeskole kan besøkende lytte til erfarne kokker som lager sine spesialiteter og det vil bli avholdt konkurranser og foredrag.

Les mer her.

S&S –  Hypnotisk dans for de nysgjerrige

Når: 3. mars – 7. april

Hvor: Göteborg.

Hva: Verdenspremiere på S&S, to ulike verk som vever sammen bevegelse, lys og lyd til en fengslende forestilling.

Les mer her.

Ildfesten

Når: 13. mars.

Hvor: Göteborg.

Hva: En folkefest for alle som elsker lyset, varmen og gleden! Ildfesten er en 4000 år gammel iransk tradisjon som blir feiret natten før Nouruz (nyttårsaften). På festivalen vil du kunne finne deilig mat, fin musikk og brennende bål.

Les mer her.

April

Øl og Whiskey festival

Når: 6.–7. april.

Hvor: Göteborg.

Hva: På øl- og whiskeyfestivalen samles et stort antall utstillere fra mikrobryggerier, bryggerier, destillerier, importører, bryggmestere og en rekke leverandører av delikatesser. Her blir det prøvesmaking av de edle dråpene og muligheter for å lære mer om både øl og whiskey.

Les mer her.

Den internasjonale Vitenskapsfestivalen

Når: 18.–22. april.

Hvor: Göteborg. 

Hva: Internasjonal vitenskapsfestival som skaper en møteplass for kunnskap, inspirasjon og nye perspektiver. Med rundt 70.000 besøkende hvert år og hundrevis av aktiviteter, er dette et av Europas ledende populærvitenskapelige arrangementer. Festivalen tilgjengeliggjør forskning og blander vitenskap og kultur på en spennende og kreativ måte, og spiller en viktig rolle for å vekke interesse for forskning og vitenskapelige emner.

Les mer her.


Göteborg Vin & Deli

Når: 20.–21. april.

Hvor: Svenska Mässan, Göteborg.

Hva: Göteborgs største vin- og delikatessemesse! Her samles et stort antall utstillere som selger nær- og fjernproduserte varer. På messen kan du oppleve drikke fra nær og fjern, spennende nyheter, gamle klassikere og unike flasker med mye historie.

Les mer her.

Kunstrunden i Majorna

Når: 20.–22. april.

Hvor: Bydelen Majorna i Göteborg.

Hva: Samlingsutstilling med kunstnere og håndverkere med atelierer i Majorna som jobber med en rekke materialer og uttrykksformer, som billedkunst, skulptur, glass, tekstil, keramikk og smykkekunst. Her får du et personlig møte med kunstnerne og et unikt innblikk i deres arbeidsprosess.

Les mer her.

Bryan Adams

Når: 28. april.

Hvor: Partille Arena, Göteborg.

Hva:  Den verdenskjente artisten Bryan Adams gjester Partille Arena i Göteborg. Han kommer til å by på materiale fra sitt kommende album «Ultimate», som inneholder nye og gamle hits fra hans karriere.

Les mer her.

Liseberg

Når: 28. april – 30. september.

Hvor: Liseberg, Göteborg.

Hva: Sommersesongen åpner på Liseberg og 40 attraksjoner står klare til å ta deg i mot. Den nye berg og dalbanen Valkyria, som er Europas lengste “Dive Coaster”, tar deg himmelhøyt og dropper deg 50 meter ned mot avgrunnen i 105 kilometer i timen.

Les mer her.

Mai

Special Olympics Games

Når:  4.–6. mai.

Hvor: Göteborg.

Hva: Det største svenske idrettsarrangementet for personer med utviklingshemning. Den svenske Paralympiske komité og Svenske Parasportsforbundet arrangerer konkurranser i en rekke ulike sportsgrener på ulike sportsarenaer rundt om i Göteborg.

Les mer her.

GöteborgsVarvet Expo

Når: 17.–19. mai

Hvor: Svenska Mässan, Göteborg.

Hva: Utstillere fra ulike industrier samles på Svenska Mässan for å presentere produkter som har med helse og løping å gjøre.

Les mer her.

Lisebergs hagedager

Når: 17.–20. mai.

Hvor: Liseberg, Göteborg.

Hva: Västsveriges største hagemarked. I midten av mai fylles fornøyelsesparken med alt en hageinteressert trenger for å stelle i stand i hagen og på balkongen. Hageeksperter vil også være tilstede for å gi gode råd for grønne fingre.

Les mer her.

Göteborgsvarvet Halv Marathon

Når: 19. mai.

Hvor: Göteborg.

Hva: Et av verdens største halv-marathon med 60 000 deltakere og 200 000 hengivne supportere.

Les mer her.

Göteborgsvarvet running raceGöteborgsvarvet er en folkefest. Photo: Niklas Bernstone

Hammarkullekarnevalen

Når: 25.–27. mai.

Hvor: Hammarkullen, Göteborg.

Hva: Årlig karnevalprosesjon og flerkulturell folkefest i bydelen Hammarkullen. Siden 1979 har latinamerikanske foreninger bidratt med dans og drakter i den fargerike karnevalsfeiringen.

Les mer her.

Yoga Games

Når:  27.–29. mai.

Hvor: Göteborg.

Hva: Yoga-klasser, workshops og konferanser om yoga og helse. Bli med på et spennende yoga-arrangement med internasjonale og lokale foredragsholdere.

Les mer her.

Juni

Summerburst

Når: 1.–2. juni.

Hvor: Ullevi, Göteborg.

Hva: En todagers musikkfestival i Göteborg. Her er alle musikkelskere fra hele verden hjertelig velkommen til en festfylt musikkopplevelse.

Les mer her.

Summerburst music festival, GothenburgEt av Sveriges mest populære musikkevent, dedikert til elektro/dans. Photo: Jorma Valkonen

Bondens marked i Haga

Når: De tre første lørdagene i juni.

Hvor: Göteborg.

Hva: På lørdager har du sjansen til å møte lokale bønder på bondens marked i den koselige bydelen Haga. Her kan du kjøpe alt fra ferske grønnsaker til ost og marmelader.

Les mer her.

Foo Fighters

Når: 5. juni.

Hvor: Ullevi Stadium, Göteborg.

Hva: Med det nye suksessalbumet “Concrete and Gold” i ermet gjester det verdenskjente rockebandet Ullevi Stadium. Svenske GOAT og engelske Frank Carter & The Rattlesnakes innleder kvelden.

Les mer her.

GSO Sommerkonsert

Når: 6. juni.

Hvor: Slottsskogen bypark, Göteborg.

Hva: Tradisjonell utekonsert med Göteborgs symfoniorkester i Slottsskogen bypark. Konserten ledes av orkesterets sjefdirigent Santtu-Matias Rouval. Gjør deg klar for en storslått musikkopplevelse ute i det grønne!

Les mer her.

Volvo Ocean Race Stopover

Når: 14.–21. juni.

Hvor: Göteborg.

Hva: I juni ønsker Göteborg verdens fremste jorden-rundt-kappseilere velkommen. Göteborg er siste stoppet før mål og båtene vil seile helt inn til sentrum av byen for å vise seg frem. Alle er hjertelige velkomne til seilfest i Frihamnen.

Les mer her.

Side by Side by El Sistema

Når: 16.–20. juni.

Hvor: Göteborg.

Hva: Barn og unge fra hele verden samles for å spille, synge i kor, skape og utvikle seg sammen. I år er det fem års jubileum for Side by Side og det feires med en stor festivalkonsert sammen med musikere fra Göteborgs Symfoniker og Göteborgs Symfonikers Vokalensemble.

Les mer her.

Midtsommeraften

Når: 22. juni.

Hvor: Göteborg og omegn.

Hva: Den lengste dagen i året feires på tradisjonelt vis i blant annet Slottsskogen bypark, Trädgårdsforeningen, Gunnebo Slott & Trädgårdar og Göteborgs skjærgård.

Les mer her.

Juli

Partille Cup

Når: 3.–8. juli.

Hvor: Göteborg.

Hva: Verdens største møteplass for unge håndballspillere. En arena hvor spillere fra hele verden møtes for å konkurrere mot hverandre.

Les mer her.

Ed Sheeran

Når: 10.–11. juli.

Hvor: Ullevi, Göteborg.

Hva: Den britiske trubaduren Ed Sheeran kommer til Göteborg for å spille to konserter. Hans tredje album, som ble sluppet i mars 2017, ble en verdenssuksess med blant annet superhiten “Shape of you”.

Les mer her.

Gothia Cup

Når: 15.–21. juli.

Hvor: Göteborg.

Hva: Gothia Cup er en internasjonal fotballturnering for ungdommer fra hele verden. En møteplass for verdens ungdommer, uavhengig av religion, hudfarge eller nasjonalitet. Hvert år deltar 1700 lag fra 80 ulike nasjoner, og spiller til sammen 4500 kamper på 110 forskjellige baner.

Les mer her.

Guns N´Roses

Når: 21. juli.

Hvor: Ullevi, Göteborg.

Hva: Guns N´Roses er gjenforent og klare for å løfte taket på Ullevi den 21. juli. Rockelegendene Axl Rose og Slash steller i stand til en festfylt aften med velkjente klassikere.

Les mer her.