Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Halloween i Liseberg, Göteborg
Photo: Frida Winter

Oversikt

Göteborgs eventkalender 2018

Her får du oversikt over hva som skjer de neste månedene i storbyen.

I Göteborg finner du arrangementer for alle, uansett om det er båt, hest, fotball, musikk, mat, vitenskap eller noe annet du er interessert i. Sjekk ut vår guiden!

Statement Festival

Når: 31. august - 1. september 

Hvor: Göteborg

31. august til 1. september arrangeste Statement Festival for første gang. Dette er en av de første festivalene kun for kvinner, bifile og transpersoner, både blant publikum og artister. Festivalen ønsker å sette fokus på overgrep mot kvinner som intreffer på musikkfestivaler. 

Autmumn City Göteborg

Når: 1. september - 31. oktober 

Hvor: Göteborg 

I høst skjer det mye i Göteborg. Sjekk ut noen av de nye utstillingene, besøk bondens marked i Haga eller vandre ned shoppinggatene. I tillegg arrangerer Liseberg og Universeum en stor Halloween feiring.

Göteborg Book Fair

Når: 27 - 30. september 

Hvor: Göteborg

Göteborg Book Fair er en feiring av bøker og forfattere, og er en av de viktigste arrangementene for den skandinaviske bokbransjen. En fire dager lang litterær festival, en hyllest til ytringsfrihet og en plass for lesere og forfattere å møte for å feire det viktige med historiefortelling. Arrangementet samler 95 000 lærer , bibliotekarer og bokelskere hvert eneste år. 

Göteborg Shopping Days 

Når: 29. september - 1. oktober 

Hvor: Göteborg 

Shoppingevent i Göteborg med moteshow, motelunsjer, arrangementer, DJ´s og mange andre aktiviteter relatert til Shopping 

Kulturnatta

Når: 18. oktober 

Hvor: Göteborg 

Hvert år de siste 25 årene har Kulturnatta blir arrangert i Göteborg. Dette er en natt der hele byen byr på kulturelle arrangementer av alle slag. Her kan du utforske en blanding av aktiviteter - alt fra teater, DIY, temavandringer, dans og mye annet. Kulturnatta er en natt av alle, for alle. Her er det ingen avgifter, for gjester og utstillere. 

Halloween på Liseberg

Når: 27. oktober 

Hvor: Göteborg 

Bli med på en skremmende kveld på Liseberg. Alle karuseller og berg- og dalbaner får et skremmende preg. Gjør deg klar for skremmende morsomheter - du bestemmer om det blir skrekk eller latter. 

Gresskarfestival i Göteborg

Når: 27. oktober - 5. november 

Hvor: Göteborg 

Gresskarskjæring-festival i den botanisk hagen i Göteborg. 

Jul i Liseberg

Når: Fra 16. november 

Hvor: Liseberg, Göteborg 

Jul i Liseberg byr på glitrende julelys, gavejakt, vinterkaruseller, kaninland, en spektakulær isballet, skattejakt i middelalder landsbyen og mye annen morro. Det blir også mulig å gi ønskelisten sin til Julenissen. 

Tjolöholm Castle julemarked

Når: 16. november - 2. desember 

Hvor: Göteborg 

Et av Västsveriges største julemarkeder med et hundretalls utstillere innen håndverk og lokalprodusert matdelikatesser. I år er julemarkedet for første gang åpent tre helger! Hele godt pyntes til jul og i slottshallen sitter julenissen og tar i mot alle barna sine ønskelister. Hver dag er det aktiviteter som ildshow, godteriregn og julemusikk. 

Gunnebo Slott julemarked 

Når: 26 - 26. november og 3 - 4.desember 

Hvor: Göteborg 

Gunnebo slott sitt julemarked er et stemningsfullt marked som virkelig gir deg julestemning. Her finner du utstillere med lokalt håndverk og västsvenske delikatesser både innen- og utendørs.