Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Halloween i Liseberg, Göteborg
Foto: Frida Winter

Oversikt

Göteborgs eventkalender 2019

Her får du oversikt over hva som skjer de neste månedene i storbyen.

I Göteborg finner du arrangementer for alle, uansett om det er båt, hest, fotball, musikk, mat, vitenskap eller noe annet du er interessert i. Sjekk ut vår guiden!

Februar

Blue Planet 2 - live in Concert
Når: 23. februar. 
Med den populære presentatøren blir du og familien guidet gjennom en reise under vann. Her har du muligheten til å oppleve fantastiske bilder på LED-skjerm kombinert med live musik. 

Human Natur
Når: 9. februar - 31. mai 
Utstilling på Världskulturmuseet om konsumpsjon og planetens fremtid. Med et utgangspunkt i formål og samlingene - og flere pågående forskningsprosjekter - tar museet for seg en av vår tids viktigste spørsmål. 

Spøkelsesvandring
Når: 23. februar - 18. mai 
Bli med på spøkelsesvandring rundt i det gamle Göteborg i Kronhus området. Her lærer du å kjenne gatene, historiene og menneskene som har levd i disse gatene. Kvelden innledes med en utsøkt trerettersmiddag på Café Kronhuset.

Mars

Andrea Bocelli
Når: 16. mars
Stjernetenoren Andreas Bocelli byr på en eksklusiv Sverigekonsert i Scandinavium. Opplev en av vår tids største operastemmer sammen med stort kor og orkester. 

Encounters - Nordic Photography beyond borders
23. februar - 5. mai 
Dette en stor fotoutstilling på Hasselblad Center i Göteborg. Her vises verk fra fem nordiske samtidskunstnere. De arbeider med visualiseringer av sosialt engasjement og skildringer møtet mellom det kulturelle, miljømessige og politiske. 

April

Vetenskapsfestivalen 2019
Når: 1 - 12.april 
Dette er Sveriges største kunnskapsfest og er en festival for deg som tror du vet alt. Hvert år besøker ca 70 000 mennesker festivalen og gjør dette til et av Europas ledens populærevitenskapelige arrangement. Festivalen er åpen og gratis for alle, og passer godt for barn og voksne. 

Gothenburg Horse Show 2019
Når: 3 - 7.april 
Fra 3 -7. april blir det arrangert dobble verdenscup finaler for ridesporteliten. For rytterne er dette den mest prestisjefylte konkurransen som kan vinnes innendørs, så her møter alle de beste rytterne opp. Er du glad i hest og ridning må du ikke gå glipp av dette arrangementet. 

Killer Queen - The premier tribute to Queen
Når: 5. april
Med sikkerhet verdens beste "Queen Tribute". Killer Queen ble startet i 1993 og bandets første konsert var på London Universty, der de fulgte i fotsporene etter originaloppsetningen av Queen som spilte sin første show der 21 år tidligere. 

En öl og wiskymesse 2019
Når: 12 - 13. april
Destillerier og bryggerier fra alle verdens hjørner kommer til Göteborg. Her kan du prøve og smake det beste innen øl, whisky, cider, rom, avec og delikatesser. Messen passer både for nybegynnere og viderekommende. 

Göteborg Vin & Deli 2019
Når: 26 - 27. april 
Göteborgs største vin- og delikatessemässa på Svenska Mässan. Her får du prøve, lukte og oppleve drikke fra hele verden. Spennende nyheter, gamle klassiskere og unike flasker med mye historie, og mye mer. 

Mai

Göteborgsgirot 2019
Når: 3 -5. mai
Blir med på vestkystens største sykkelfest. Her finnes det løp og aktiviteter for alle slags syklister: fra nybegynnere og mosjonister til profesjonelle konkurransesyklister. Opplev sykkelbyen Göteborg. 

Lisebergs Trädgårdsdagar
Når: 9 - 12. mai
Opplev Västsveriges største trädgårdsmarked. På Lisebergs trädgårdsdager 9 - 12. mai kan du vandre rundt blant boder, høre på inspirerende foredrag og få med deg unike produkter hjem. Hvert år kommer det over 80 forskjellige utstillere til Trädgårdsdagene.

Comic con
Når: 11 - 12. mai 
Comic Con kommer til Göteborg for første gang! På Comic Con Göteborg kan du oppleve aktiviteter inspirert av Tv&Film, treffe aktuelle kjendiser, tegneserie-skapere og digitale kreatører. Comic Con er en magisk opplevelse for liten og stor.

Barnens Hinderbana
Når: 12. mai 
Barnens Hinderbana er en 1,5 kilometer lang hinderbane for alle barn fra 6 - 14. år der de skal ta seg forbi rundt 15 morsomme hinder. På slutten kan barna også utfordre kjente TV-profiler i Gatloppet. 

Konsert med Mumford & Sons
Når: 18. mai
Etter å ha sluppet sitt nye album "Delta" i November drar Mumford & Sons på en omfattende verdensturné. Den 18 mai tar de turen til Scandinavium i Göteborg.

Göteborgsvarvet 2019
Når: 18. mai 
Bli en del av verdens største halvmaraton. Med mange tusen påmeldte løpere og enda flere tilskuere, er Göteborgsvarvet verdens største halvmaraton og en fantastisk folkefest. 

Juni

Summerburst
Når: 7 - 8.juni 
Hvor: Ullevi
Summerburst er en av Sveriges største EDM-festivaler. Festivalen arrangeres både i Göteborg og Stockholm. I år kommer blant annet Tiësto og Dimitri Vegas & Like Mike. 

Monster Jam
Når: 15. juni 
Hvor: Ullevi
Endelig er Monster Jam tilbake i Göteborg. Opplev de 4 tonn tunge monstertruckene lage et show som familien aldri har sett før. Her blir det konkurrane i race og freestyle.  

August

Way out west
Når: 8 - 10. august
Hvor: Slottsskogen
Way out West er en tre dager lang festival midt i hjertet av Göteborg. Opplev over 120 artister, god mat, tankevekende foredrag og lek og morro. 

Göteborg – Norges nærmeste storby

Göteborg er Sveriges nest største by og tilbyr supre shoppingmuligheter, koselige kafeer, flotte museer, restauranter i verdensklasse, en nydelig botanisk hage, morsomme familieattraksjoner, og ikke minst en skjærgård du aldri har sett maken til!

Gå til