Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Halloween i Liseberg, Göteborg
Foto: Frida Winter

Oversikt

Göteborgs eventkalender 2019

Her får du oversikt over hva som skjer de neste månedene i storbyen.

I Göteborg finner du arrangementer for alle, uansett om det er båt, hest, fotball, musikk, mat, vitenskap eller noe annet du er interessert i. Sjekk ut vår guiden!

Juli

Waterslide Obstacle Rush
Når: 27. juli
Waterslide Obstacle Rush er en morsom hinderløype som passer for store og små. Kom deg gjennom løypa og se om du klarer å slå dine venner. 

Västsveriges største bagasjeromsloppis
Når: hver helg fra 6. april til 27. oktober
Bagasjeromsloppis er et stort loppemarked som arrangeres i Slottskogen neste hver helg. Her kan du gjøre noen unike kjøp samtidig som du nyter slottsskogen og folklivet. 

Moonlight - 50 years of photographing the moon
Når: 24. mai - 22. september
Menneskes første steg på månen ble foreviget med Hasselbladkameraer, som var en del av samtlige Apollo-ferder fra 1969-1972. Bildene er noen av de meste ikoniske i fotografiens historie. 

August

Öloppet 2019
Når: 3. august
Öloppet er en swimrun konkurranse som arrangeres i søndre delen av Göteborg skjærgård. Løpet er hele fire mil langt og kombinerer svømming og løping. 

Gothenburg Culture Festival 2019
Når: 6 - 11. august
Gothenburg Culture Festival er en av nordens største kulturfestivaler. I løpet av festivalen arrangeres det over 700 kulturevents fordelt på 30 festivalsteder rundt om i Göteborg. Årets tema er Voice & Music. 

Way out west
Når: 8 - 10. august
Hvor: Slottsskogen
Way out West er en tre dager lang festival midt i hjertet av Göteborg. Opplev over 120 artister, god mat, tankevekende foredrag og lek og morro. 

Göteborgsimmet
Når: 18. august
Göteborgsimmet er en mosjonsløp i åpent vann i Delsjøen. Velg mellom distansene 1, 2,5 eller 5 km. 

Midnattsloppet 2019
Når: 24. august. 
Lørdag 24 august inviteres du til løpefest i Göteborg. Langs den 10 kilometer lange løypen er det flere ulike arrangementer med live musikk, lysshow og mye mer. 

Harry Potter in Concert
Når: 24. august
Opplev Harry Potter og mysteriekammeret akkompagnert av Göteborgs Symfoniorkester. 

September

Urban Run
Når: 15. september
Søndag 15. september kan du og dine venner bli med å løpet gjennom Göteborg sentrum; gjennom butikker, kaféer, utkikksplasser, under hus og oppdager steder du ikke vanligvis besøker. Dette er ingen konkurranse, her handler alt om å oppleve byen. 

Mud Run 2019
Når: 21. september 
Leire og melkesyre, men utrolig gøy, er en god beskrivelse av Mud Run. I en løype på syv kilometer skal du kjempe deg gjennom skogen, leire, stiger og andre hindre. 

Spøkelsesvandring i Göteborg
Når: 21. september - 21. november
Bli med på en skremmende vandring gjennom Göteborgs eldste områder. Her lærer du å gatene og kjenne, historiene og menneskene gjennom fortellingene til spøkelsene. 

Lights in Alingsås
Når: 27. september - 3. november 
Hvert år blir Alingsås lyst opp i Lights in Alingsås - Nordens største lysdesign-event som strekker over en måned. 

Opplev Göteborg - Norges nærmeste storby

Göteborg er Sveriges nest største by og tilbyr supre shoppingmuligheter, koselige kafeer, flotte museer, restauranter i verdensklasse, en nydelig botanisk hage, morsomme familieattraksjoner, og ikke minst en skjærgård du aldri har sett maken til!

Gå til