Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Göteborg Golf klubb, Västsverige
Foto: Gøteborgs Golf Klubb

Ting å gjøre

Göteborgs GolfKlubb

Göteborgs GolfKlubb fra 1902 er Sveriges eldste klubb. Med super plassering kun 15 minutter fra sentrum, er den et must å spille under et besøk til Västsveriges hovedstad.

Sjøutsikt på 14 av hullene 

Göteborgs Golf Klubb ble etablert i Sandvik på Hisingen i 1902. Allerede to år senere ble banen flyttet til Hovås der den i dag ligger i et staselig boligområde med praktvillaer fra forrige århundreskifte. Klubben gjør alt den kan for å bevare og forsterke banens opprinnelige design. Dermed er det en åpen bane med utsikt til Göteborgs skjærgård fra hele 14 av hullene som møter gjestespillerne.

Den taktiske vinner 

De som besøker Göteborgs GK, får et unikt innblikk i svensk golfhistorie. De siste årene har klubben kappet trær for å gjøre landskapet mer åpent, og bunkere og greener er flyttet tilbake til der de sto da banen åpnet i 1904. Hullene er varierte, og de langtslående har slettes ingen fordeler på denne par 70 banen: Et av kjennetegnene til banen er at evnen til strategisk spill fra tee til green er det som gir best uttelling på scorekortet.

Velsmakende lunsj og forfriskende drikke 

Golfklubben har rundt 1000 medlemmer, og mange av dem besøker klubbhuset flittig. Her henger nostalgiske svart/hvitt bilder på veggene, og det er yrende liv på terrassen og i restauranten. De siste årene har det blitt lettere for greenfeegjester å få starttid, og de fleste som tar turen inntar en deilig lunsj eller forfriskende drikke mens de nyter det historiske suset og utsikten mot banen og havet.

Golf i Västsverige

Västsverige er kjent for den idylliske kyststripen fra Strömstad nedover mot Göteborg, men regionen er mer enn skjærgårdsperler. Her finnes nemlig også en rekke ulike golfbaner.

Gå til