Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Toppliste

Strandguide: Gotlands beste badestrender

Drømmer du om sydlige strøk, trenger du ikke dra lenger enn til over svenskegrensen. Gotland kan by på noen skikkelige strandherligheter, og vi har listet opp våre 10 favoritter her.
01. Blå lagunen
Blå Lagunen, Gotland
Foto: Gotland.net

Turkis vann, sandstrender og spennende klipper har gjort det som tidligere var et kalkindustriområde i Ar på Nord-Gotland til et badeparadis. Det er ikke mange år siden at det var fullstendig kaos her på solfylte sommerdager grunnet liten parkeringsplass, men den Blå lagunen har blitt tilpasset det store antallet besøkende. Nå er gode parkeringsmuligheter, ny adkomstvei og toalettfasiliteter på plass.

Les mer.

02. Ekeviken

Kjært barn har mange navn, og det samme gjelder kanskje badeplasser? Ekeviken er nemlig også kjent som Ajkesvik og Nordersand. Sandstranda er både grunn og langstrakt, så her er det god plass for hele familien å boltre seg på.

Les mer.

03. Holmhällar
Holmhällar, Gotland
Foto: Gotland.net

Stranden ved Holmhällar, også kjent som Austre, er en romslig og fin sandstrand. Fra den lyse pulveraktige sanden har du også vakker utsikt til den lille øya Heligholmen. Det kan være fristende å vasse dit, men frarådes på det sterkeste. Dannelsen av sterke undervannsstrømmer gjør det ekstra farlig.

Les mer.

04. Ljugarns strand
Ljugarn, Gotland
Foto: Gotland.net

Stranden i Ljugarn ble populær allerede på 1800-tallet. Det lille feriestedet på østkysten av Gotland har flere kilometer med sand, men du finner også minigolfbane og flere restauranter et steinkast unna. På Ljugarn strand finner du både unge, eldre og barnefamilier, men størrelsen på stranden gjør det mulig å finne et rolig område å slappe av på.

Les mer.

05. Norsta Auren
Norsta Auren, Gotland
Foto: Gotland.net

Når vi først snakker om beste strender, er det vanskelig å unngå å nevne Norsta Auren. Stranda på Fårö var tidligere en liten, skjult perle, men den hvite stranda tiltrekker seg stadig flere og flere besøkende – og med grunn!

Les mer.

06. Sandviken
Sandviken, Gotland
Foto: Gotland.net

Den lange sandstranden Sandviken er nok en flott badeplass på Gotland. Blir du lei sol og strand kan du slappe av og nyte en matbit og noe godt i glasset på Öster Beach kafé og restaurant. På stranden blir det også årlig arrangert en stor sandskulptur-konkurranse du kan bli med på.

Les mer.

07. Kneippbyn

Er det moro du er ute etter, så er det Kneippbyn som gjelder. Kneippbyn er nemlig en opplevelsespark og badeland med hele ni vannsklier. Nyt god mat og is, se konserter, bli med på eventyr og mye moro. For de minste kan det i tillegg være ekstra spennende å møte Pippi Langstrømpe på Villa Villekulla.

Les mer.

08. Smöjen
Smöjen, Gotland
Foto: Gotland.net

Hvis den Blå Lagune falt i smak, vil du elske Smöjen. Det gamle kalkbruddet er en populær badeplass, men merk deg at den ikke er særlig barnevennlig. Det er nemlig dypt og derfor er gode svømmeferdigheter viktige. For de som er ute etter et annerledes besøksmål er Smöjen definitivt verdt en tur.

Les mer.

09. Sudersand
Sudersand, Gotland
Foto: Gotland.net

Den flotte stranden Sudersand kan by på lys puddersand, grunt vann og god plass. Det gjør at Sudersand er førstevalget til mange når solen melder sin ankomst. Her finner du hytter og to campingplasser, samt restaurant og oppvarmede bademuligheter i svømmebasseng på Badrestaurangen.

Les mer.

10. Tofta strand
Tofta strand, Gotland
Foto: Gotland.net

Tofta strand er kanskje den beste stranden på vestlige Gotland – faktisk er det to fine strender rett ved siden av hverandre du kan nyte på solrike sommerdager; Tofta strand og Tofta sør. Badeplassen er godt egnet til både sand- og vannsport, så om du ønsker å prøve vindsurfing er dette stedet.

Les mer.