Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Biking on the north side of Gotland
Foto: Gotland Active Store

Reisetips

Gotland er magisk året rundt

Eventyrøya i Østersjøen er et spennende reisemål og en unik opplevelse året rundt. Opplev Verdensarven Visby med fantastisk mat, morsomme aktiviteter og herlig natur. Rett og slett som tatt ut fra et postkort!

Verdensarven Visby 

Visby er den lille byen med alle fordeler en storby har; underholdning, aktiviteter og shopping. Alt innenfor gåavstand. Det vrimler av bra steder du kan bo, mye fint du kan finne på og alt i et veldig hyggelig miljø.

Les mer om Visby

Slik kommer du deg til Gotland

Du kan komme deg til Gotland med ferge – året rundt. Destination Gotlands ferger går til Visby fra tre ulike havner: Nynäshamn rett sør for Stockholm, Oskarshamn eller Västervik i Småland. Båtturen tar cirka 3 timer og er en fin mulighet til noen timers avkobling. Om bord finner du restauranter og butikker og ulike aktiviteter. Fergene tar både biler, bobiler og campingvogner, og kjæledyr er også velkommen (i egne soner). 

Les mer om transport til og fra Gotland

Bo godt på Gotland 

Gotland har et vell av opplevelser å tilby sine gjester. Da er det viktig at man stiller uthvilt og klar for nye eventyr. I vår hotellguide gir vi deg noen forslag til hyggelige overnattingsmuligheter på nydelige Gotland.

Les mer om overnatting på Gotland

Oppdag Gotland på to hjul

Det gotlandske landskapet er unikt og å møte det på to hjul gir en flott naturopplevelse. Gotland har et velfortjent rykte om å være en perfekt øy for sykling. Langs og rundt hele øya finnes det mange kystnære og naturfine veier. Et tips er å gjøre små avstikkere på mindre veier – da kan du fort oppdage små gårdsbutikker, kaféer og bortgjemte piknikplasser. Det gotlandske landskapet er unikt og å møte det på to hjul gir en flott naturopplevelse.

Les vår sykkelguide

Restaurantguide

Gotland er en smeltedigel av smaker og dufter, og gir alle muligheten til å spise godt. Trøfler, safran, havrerøtter og hvitløk er bare noen av ingrediensene som er med på å skape magiske kulinariske opplevelser. På Gotland finner du alt fra små, koselige kafeer til restauranter av høy klasse. Det er også mulig å besøke øyas mange gårdsbutikker, kjøpe med deg førsteklasses råvarer hjem og prøve deg frem på kjøkkenet selv.

Les mer om mat, drikke og restauranter på Gotland

Gotland – et unikt eventyr

Gotland er ikke bare Sveriges største øy, men også Sveriges største sommerparadis.

Gå til