Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Bungenäs, Gotland
Photo: Gotland.net

Oversikt

Gotlandsk restaurantguide

På jakt etter utsøkte smaker og kulinariske opplevelser? Gotland kan by på kokkekunst i verdensklasse. Faktisk står hele 16 gotlandske spisesteder i restaurantbibelen White Guide 2017.

Gotland er en smeltedigel av smaker og dufter, og gir alle muligheten til å spise godt. Trøfler, safran, havrerøtter og hvitløk er bare noen av ingrediensene som er med på å skape magiske kulinariske opplevelser. På Gotland kan du finne alt fra små, koselige kafeer til restauranter av høy klasse. Det er også mulig å besøke øyas mange gårdsbutikker, kjøpe med deg førsteklasses råvarer hjem og prøve deg frem på kjøkkenet selv.

De seneste årene har også drikkekunsten vært i sterk utvikling. Den mangeårige ølkulturen har gjort store fremskritt, både på store bryggerier som Gotlands Bryggeri og Barlingbo Bryggeri, og på små mikrobryggerier rundt øya. Gotland er også produsent av whisky og vin.

Dette er de beste restaurantene på Gotland

Gula Hönan, Ronehamn:

Gula Hönan ble bygget på midten av 1800-tallet, og er et gammelt gjestgiveri med restaurant og en liten hage. Hagen gjør restauranten selvforsynt av økologiske råvarer, og familien som driver stedet legger mye kjærlighet i maten – om det så er en omelett eller et gourmetmåltid.