Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Bungenäs, Gotland
Foto: Gotland.net

Oversikt

Gotlandsk restaurantguide

På jakt etter utsøkte smaker og kulinariske opplevelser? Gotland kan by på kokkekunst i verdensklasse. Faktisk står hele 16 gotlandske spisesteder i restaurantbibelen White Guide 2017.

Gotland er en smeltedigel av smaker og dufter, og gir alle muligheten til å spise godt. Trøfler, safran, havrerøtter og hvitløk er bare noen av ingrediensene som er med på å skape magiske kulinariske opplevelser. På Gotland kan du finne alt fra små, koselige kafeer til restauranter av høy klasse. Det er også mulig å besøke øyas mange gårdsbutikker, kjøpe med deg førsteklasses råvarer hjem og prøve deg frem på kjøkkenet selv.

De seneste årene har også drikkekunsten vært i sterk utvikling. Den mangeårige ølkulturen har gjort store fremskritt, både på store bryggerier som Gotlands Bryggeri og Barlingbo Bryggeri, og på små mikrobryggerier rundt øya. Gotland er også produsent av whisky og vin.

Dette er de beste restaurantene på Gotland


Gula Hönan, Ronehamn (kun sommeråpent):

Gula Hönan ble bygget på midten av 1800-tallet, og er et gammelt gjestgiveri med restaurant og en liten hage. Hagen gjør restauranten selvforsynt av økologiske råvarer, og familien som driver stedet legger mye kjærlighet i maten – om det så er en omelett eller et gourmetmåltid.

Surfers, Visby:

Surfers tilbyr en unik matopplevelse i en varm atmosfære. Den asiatiske restauranten henter smakene fra Sichuanprovinsen i Kina, som har mer enn 5000 tradisjonelle retter, 23 spesielle smaker og 56 metoder for matlaging. Det er ingen tvil om at et besøk på Surfers vil være en fest for ganen.

Bolaget, Visby:

Bolaget har Visbys kanskje mest solrike utendørs terrasse, og kan by på en franskinspirert meny med vinkart som setter prikken over i-en. De har også en butikk som er åpen på dagtid der du kan kjøpe tepper, sjal, puter og smykker fra India. Alle inntektene i den indiske serien doneres til et jentehjem i Jodphur.

Bungenäs Matsal (kun sommeråpent):

Bungenäs er en solrik sommerrestaurant i den nordlige delen av Gotland. Her er det helt fritt for biltrafikk og du kan komme deg hit til fots eller på sykkel.

Donners Brasserie, Visby:

På Donners Brasserie serveres mat og drikke i en nydelig atmosfære. Ta også en tur innom baren. På Donner ønsker de å ta drinker til et nytt nivå, der tradisjonelle drikker møter snev av krydder, frukt og grønnsaker.

Värdshuset Lindgården, Visby:

Lindgården følger bondekalenderen og råvarene blir derfor nøye valgt etter sesong. Menyen består av klassiske retter på høyeste nivå, og vinkartet er rikt og levende med flotte viner fra Europa.

Smakrike Krog, Ljugarn:

Lokale kvalitetsingredienser håndteres med forsiktighet og presenteres i sesongmenyer på Smakrike Krog.

Amarillo Visby Mat & Malt:

Amarillo er en koselig restaurant i sentrum, men likevel litt bortgjemt. Restauranten serverer velsmakende mat inspirert av praktisk talt hele verden.

Bakfickan, Visby:

På torget midt i Visby ligger sjømatrestauranten Bakfickan. På menyen finner du klassikere som stekt sild, røkte reker og fiskesupper. Ønsker du å kjøpe fersk sjømat og delikatesser, kan du det.

Stelor Köket, Västergarn (kun sommeråpent):

Sommerrestauranten Stelor Köket serverer god mat i landlige og vakre omgivelser. Kokkene har en genuin interesse for økologisk mat, og menyen kan derfor avvike fra dag til dag. Stopp også innom butikken deres for en krukke hjemmelaget syltetøy.

Crêperie & Logi, Visby (kun sommeråpent):

Crêpes kommer opprinnelig fra Bretagne i Frankrike, men det er fullt mulig å nyte tradisjonelle pannekaker, crâpes og galette, i Visby også. På Crêperie & Logi har de tatt konseptet videre og inkludert smaker fra hele verden.

Gamla Masters, Visby:

G:a Masters er en liten, vennlig restaurant i midten av Visby. Restauranten er eid og drevet av kokken Gabriel Sahlin, og har høye ambisjoner når det gjelder kvaliteten på mat, drikke og service.

Hablingbo Crêperie, Hablingbo:

Hablingbo Crêperie har en meny som passer de fleste smaksløker, og byr på en rekke ulike galettes, pannekaker, grillede surdeigs-sandwicher, salater og kjøtt fra dagens grill.

Pighuset Tapas & Cava, Ljugarn (kun sommeråpent):

Pighuset byr på et middelhavsmiljø med frodige hager, en vakker veranda og en hyggelig, avslappet og barnevennlig atmosfære. Her kan du velge og vrake blant tapaskreasjoner og glitrende cava.

Nyplings Mat & Vin, Visby (kun sommeråpent):

På Nyplings Mat & Vin serveres 3- og 4-retters menyer med en bas fra grønnsakshagen på Nyplings Gård i Lokrume. Vinene kommer fra små og pasjonerte bønder over hele verden som verdsetter «hjemmelaget» vin.

Velkommen til Gotland!

Barnevennlige restauranter


Gåsemora Gårdskrog – Fårö 

Pighuset – Ljugarn 

Katthammarsviks rökeri – östra Gotland 

Prima gård – Bunge norra Gotland 

Toftagården – västra Gotland 

ett litet creperi – nordvästra Gotland