Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Sykle, Gotland
Foto: Gotland Active Store

Reisetips

Sykkelguide for Gotland

Det gotlandske landskapet er unikt og å møte det på to hjul gir en flott naturopplevelse.

Gotland har et velfortjent rykte om å være en perfekt øy for sykling. Å møte øya på to hjul er en fin måte å oppdage nye steder, kriker og kroker. Langs og rundt hele øya finnes det mange kystnære og naturfine veier. Tips er å gjøre små avstikkere på mindre veier – da kan du fort oppdage små gårdsbutikker, kaféer og bortgjemte piknikplasser. Det gotlandske landskapet er unikt og å møte det på to hjul gir en flott naturopplevelse.

Om ikke du vil ta med deg din egen, finnes mange steder du kan leie sykler på. Det er også mulig å leie sykler med en tilhenger eller kurv slik at du kan ta med deg piknik-pakket eller få med deg noen skatter fra en gårdsbutikk eller keramikkverksted. Eller kanskje vil du pakke med deg telt og sykle på en overnatting. Det er lov til å telte over hele Gotland, men man må selvfølgelig ta hensyn til allemannsretten.

Det finnes flere fine veier og strekninger for deg som vil ta en skikkelig langøkt på sykkelen. Det er lite biler på flere av strekningene og også mange fristende kaféer og stoppesteder dersom man ønsker en pust i bakken.

I tillegg til fine sykkelveier er det også mange muligheter for fin mountain bike-sykling. Små stier og varierende terreng byr på utfordringer for deg som ønsker det.

Les mer om å sykle på Gotland på Destination Gotland nettside her.