Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Roser, Gotland
Foto: Elisabeth Edén/imagebank.sweden.se

Oversikt

Gotlands eventkalender 2018

På Gotland finnes det alltid mye å finne på, og her er en liten guide til deg som vil ha tips til morsomme arrangementer.

Har du lyst til å vandre, løpe eller sykle på Gotland? Eller kanskje gå på matfestival? Her finner du noen av årets arrangementer på øya.

Mars

Påskemarsj

Når: 29. mars.

Hvor: Gotland.

Hva: Påskeparade med 4000 påskehekser. Både voksne og barn kler seg ut og har muligheten til å vinne flotte premier. Alle utkledde barn får også et påskeegg.

Les mer her.

April

Gotland Gastronomy 2018

Når: 26.–29. april.

Hvor: Gotland.

Hva: Dette er første året mat- & drikkefestivalen går av stabelen på Gotland og restauranter og produsenter byr opp til en gastronomisk langhelg! Spesialkomponerte menyer, gatespill, smaksprøver, gårdsbesøk og ulike opplevelser, festivalen kan friste med et bredt utvalg av aktiviteter.

Les mer her.

Food festival Gotland GastronomyKjøtt på grillen på matfestivalen Gotland Gastronomy. Foto: Gotland Gastronomy

Gotland Hiking Week

Når: 27. april – 1. mai.

Hvor: Gotland.

Hva: I mai, når blomstene begynner å titte opp av bakken, arrangeres Gotland Hiking Week av Gotland Active. Da samles vandringsglade mennesker for å oppleve og nyte øyas vakre natur. Gotland, med sin 800 km lange kystlinje er et ypperlig sted for vandring. Det lange kyst-strekket byr på variert natur med sandstrender, furuskog, rauker og kalksteinsklipper.

Les mer her.

Classic Running

Når: 28. april.

Hvor: Gotland.

Hva: Gå, jogg eller spring langs Gotlands vakre kyst og veier. Et løp for ungdommer, mosjonister eller eliteløpere. Du kan velge mellom en strekning på 5 og 10 km eller halvmarathon.

Les mer her.

Classic Biking

Når:  28. april.

Hvor: Gotland.

Hva: Sykle våren inn på Gotland! I mosjonsløpet kan du velge mellom flere distanser, enten 35, 90 eller 140 km. Møt våren sammen med andre som elsker å sykle og løpe.

Les mer her.

Mai

Golfa Gotland Runt

Når: 13.–17. mai.

Hvor: Gotland.

Hva: I løpet av fem dager kan du sammen med 640 andre golfere delta på en av Sveriges største golf-konkurranser.

Les mer her.