Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

The audience is watching a theatre performance outdoors in Stockholm.
Utendørsteater, Stockholm
Foto: Viktor Gårdsäter/Folio/imagebank.sweden.se

Oversikt

Guide: De beste scenene i Stockholm

Interesse for live-musikk og scenekunst? Stockholm har utallige muligheter for å få en opplevelse for livet, både når det gjelder musikk, teater og musikal. Her kan du få med deg alt fra gigantiske, effektfulle konsertopplevelser og suksessmusikaler til små intime liveopptredener og koselige teaterforestillinger.

Debaser Strand

Langs vannkanten i Södermalm i Stockholm finner du Debaser Strand. Dette er et populært konsert- og klubbmiljø, og her skjer det noe hver eneste kveld. Store og små artister tar turen hit for å gi deg en nær og intens musikkopplevelse. Under samme tak kan du også få god mat på den meksikanske restauranten Calexico, eller smake på en god amerikansk øl på Brooklyn Bar.

Dramaten

Er du glad i kultur og elsker teater, er Dramaten stedet du bør oppsøke. Dramaten, også kjent som Den Kungliga Dramatiska Teatern, er Sveriges nasjonalscene som holder over 1000 forestillinger hvert år fordelt på 4 forskjellige scener. Her finner du alltid spennende oppsetninger som Ibsens Peer Gynt og Englene i Amerika, til den barnevennlige historien Heksene av Roald Dahl. Om du kun ønsker å nyte den vakre arkitekturen og den historiske bygningen, kan du booke en guidet tur som vil ta deg gjennom store foajeer og scener, samt teaterets store garderobe av kostymer.

Friends Arena

Hvis du er på jakt etter en spektakulær musikkopplevelse bør du besøke Friends Arena som ligger nord for Stockholm. Dette er Sveriges nasjonalarena, og rommer opptil
65 000 mennesker under en konsert. Arenaen har skyvbart tak og kan varmes opp, så du vil ikke fryse når du ser din favorittartist- eller band, enten det er på sommeren eller om vinteren. Det er denne scenen som de virkelig store artistene booker på touren sin, så her kan man oppleve musikk fra legender som Bruce Springsteen, Iron Maiden og Coldplay.

Berns

Midt i sentrum ligger et spektakulært barokkhus fra 1800-tallet, nemlig Berns Hotel. Nattklubben på Berns Hotel er et populært sted for deg som liker Hip Hop, Soul og RnB, spilt av et internasjonalt utvalg av DJ-er. Nyt en kald drink etter en lang dag i Cocktailbaren, og fortsett festen med en lokal live-konsert eller internasjonal DJ i Stora Salongen.

Cirkus

Det gamle sirkusteateret i Stockholm holder i dag mange konserter og kjente musikaler. Bygningen er over 100 år gammel, noe som skinner gjennom når du sitter i den røde salongen. Med billetter til en forestilling på Circus, vil du ikke bare nyte musikk og underholdning som finner sted på scenen, for Circus gir deg sensuelle og visuelle inntrykk som du sent vil glemme.

Stockholm Globe Arenas/Ericsson Globe

Stockholm Globe Arena, Ericsson Globe, Globen – kjært barn har mange navn. Arenaen er verdens største sfæriske bygning, og kan romme 16 000 tilskuere under en konsert. Dette er arenaen hvor paven holdt messe i 1989 og Nelson Mandela besøkte i 1990. Den kjente musikkonkurransen Eurovision Song Contest har også blitt arrangert her opptil flere ganger. For de hockeyinteresserte kan du dra hit om du vil se det svenske ishockeylaget spille på hjemmebane. I tillegg kan du ta kabelbanen med navnet SkyView opp til toppen av hallen, hvor du får en spektakulær utsikt over hele Stockholm.

China Teatern

Ta plass i et av de 1250 setene på China Teatern og nyt en helaften med forestillinger. Enten du skal se en revy, teater, musikal eller stand-up er mulighetene mange for å få en fantastisk opptreden under en 560 kvadratmeter stjerneklar himmel med 1485 stjerner utplassert. Det er en eksakt kopi av nattehimmelen ved vårjevndøgnet i 1870. Per dags dato er det den populære musikalen The Book of Mormon som holder fulle saler, ikke la sjansen gå fra deg!

Stockholm Comedy Club

Liker du å få deg en god latter, bør du ta turen til Stockholm Comedy Club som har hovedkvarteret sitt på Marquise Bistro Bar. Hver fredag og lørdag kan du dra på klubbkvelder som er fylt med både store og små komikere. Alt kan skje, selv på en "vanlig" klubbkveld, så her spørs det hvor lenge du tør å sitte!