Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Tacos and Tequila, Gothenburg
Foto: aveny.se/Göteborg & Co

Ting å gjøre

Guide til den perfekte gutteturen i Göteborg

Det er nok av spennende ting å finne på i Sveriges nest største by - deilige matopplevelser, god drikke og et heftig uteliv. Selv om det meste kan nytes av både gutter og jenter, vil nok eksempelvis en tur innom barbereren primært være aktuelt for gutta. Nedenfor finner du et utvalg av spisesteder, utesteder, aktiviteter og shoppingsteder dere kan besøke.

De beste lunsjstedene

Brewers Beer Bar
Ja, det er like bra som det høres ut som — her spesialiserer de seg på øl av alle typer. Finn din favorittøl, og lær av de kunnskapsrike bartenderne. På Brewers meny finner du surdeigspizzaer og kebaber, dere kan jo ikke bare drikke øl. Kun åpent for lunsj på helg. 

Foo Kafé
Foo Kafé serverer de mat fra tidlig til sent. Her finnes alt fra pizza og småretter til bowls og bagels, men også øl, vin og drinker. 

Kafé Magasinet
Det er egentlig helt tilfeldig at Kafé Magasinet har havnet under lunsj på denne listen. Her serverer de alt fra frokost og kaffe til lunsj, middag og øl. I det gamle auksjonsverket er det trendy og tilbakelent stemning, som gjør det verdt et besøk.

Cáfe Gazette, Zamenhof 
Zamenhof på Esperentplatsen har tre ulike konsept under et tak, Café Gazette er en av dem. Her får du servert mat dagen lang i en deilig atmosfære. 

De beste stedene for en svensk “fika”

En ekte svensk fika skal gjøres ordentlig: god kaffe og en god matbit til.

Bar Centro
Trendy, koselig og sosialt. I denne bittelille espressobaren får du deilig kaffe på italiensk vis, grillede sandwicher og noe søtt til, mens musikken spilles på platespiller.

Kastello
På Kastello vet du hva du får: skikkelig god espresso. Disse folka vet å lage kaffe, romslig stemning og stamkunder.

Viktors Kaffe
Viktors Kaffe er kaffen fra Johan & Nyström og Per Nordby i fokus, men de serverer også bakverk av Sylvain Marron og lunsj i samarbeid med restauranten Björk & Bambu.

Da Matteo 
Da Matteo er for mange göteborgere synonymt med god kaffe, delikate pizzaer, herlig "fika" og bra solforhold. Kafeen byr på et stilig miljø midt i hendelsenes sentrum – og du kan både se brødet bli bakt i surdeigsbakeriet og ta del i hvordan kaffen røstes.

De beste barbererne

Ta deg en tur innom barbershopen Sharper of Sweden, som du finner på tre forskjellige steder i Göteborg. Her får du stelt skjegg og hår i autentiske lokaler. Skap en trendy stil med rette linjer, eller gå for en mer soft stil med en klassisk trimmet to-dagers.

Salong Randevu BarberShop er en salong som etterstreber å gi deg det lille ekstra. Etter endt barbering kan du sette prikken over i-en med et nytt slips eller mansjettknapper.

Middag

Kjør på med en solid middag før dere drar på byen.

Boulebar
Boulebar kan du spille boule, spise middag og drikke drinker, alt på en gang. Interiøret er inspirert av Sør-Frankrike, og det går igjen i maten også. Her får du servert ekte Sør-Fransk bistromat, og hvis du ønsker det kan du få hjelp av en instruktør på kjøpet.

Steampunk Bar
Steampunk er en blanding av maskiner, teknologi og fantasi. Denne bar/restauranten tar stilen til sitt fulle, med spenstig interiør og dampende ginbaserte cocktails. Menyen bestemmes av sesongens råvarer.

Barabicu
Barabicu ble raskt en publikumsfavoritt. Konseptet er pan-amerikansk grillmat, der kjøtt, sjømat og fisk grilles over åpen ild. Barabicu er også en populær cocktailbar med uteservering ut mot vannet.

Totale
På denne restauranten er ild et av hovedelementene. Maten lages over åpen ild, og serveres blant ildsteder med naturlige viner til. Totale er i familie med de to andre spisestedene Bord 27 og Natur, som begge også er veldig populære restauranter.

Folk
Inne på Folkteatern ligger den lille vegetarrestauranten Folk. Her kan man nyte små eller middels store retter som trekker inspirasjon fra hele verden. Om sommeren kan man ta et glass vin på uteserveringen. 

Wine Mechanics
Wine Mechanics, som er faktisk er en vinprodusent, vil får du alltid vegetariske retter, men ha mulighet til å legge til kjøtt eller fisk.

Her har du det kult på byen 

Uteliv i Göteborg er glimrende nesten uansett hvilken dag du velger. Vi har to sikre kort på hånden om du skal ha det moro i Norges nærmeste storby: 

Avenyn Kungsportsavenyn, hovedgata i Gøteborg, strekker seg fra Kungsportsbron til Götaplatsen. Avenyn er fylt med populære butikker, restauranter og nattklubber. Dette er stedet å begynne hvis dere skal ut en kveld i Gøteborg. 

Teatergatan ligger parallelt med Avenyn, med vinbarene Juan Font og Sassi. Er dere ikke gira på festing, men er i humør for koselige vinbarer bør dere besøke Tredja Långgatan der dere blant annet finner Tvinky ock Olssons vin. Her kan du også vurdere å besøke populære Made in China og Tacos & Tequila. Bonito/Hoki Moki Bonito er egentlig en populær japansk restaurant og gastropub, men har også et knippe cocktails, øltyper, viner og sake. På nattestid endrer lokalene seg til en sosial og travel nattklubb, med liveopptredener og dansegulv.

Shopping

Utnytt storbyturen til litt shopping. Göteborg ligger bare tre timer unna Oslo, men likevel åpner det seg en ny verden med en drøss butikker vi ikke finner i Norge.

NK
NK, Nordiska Kompaniet, er en av Sveriges mest kjente kjøpesenter. Her finner du 45 butikker, spredt over fire etasjer. Mote, interiør og skjønnhet er i fokus, og du finner de største merkene fra hele verden her.

Grandpa
Grandpa selger en blanding av mote og dingser, bøker og møbler. Produktene er både nye og vintage, og butikken jobber mot et mer bærekraftig samfunn der kvalitet og varighet legges vekt på.  

Vi har plukket ut noen av våre favoritter, men i Göteborg finner du selvsagt mye mer. Disse er blant annet å finne: Vallgatan 12, Miksajo, Velour, Acne, Sneakers Corner og Sneaky Steve.

Ikke gå glipp av dette

Dere er kanskje ikke på en klassisk turist-tur, men vi har likevel samlet noe som likevel bør vurderes å ta turen innom når dere besøker Göteborg.

Paddan
Ta en tur med en av Paddanbåtene, og bli guidet gjennom Göteborgs landemerker, historier og nåtid. Er det godt vær er dette en perfekt måte å lære om byen samtidig som dere nyter sola og er sosial.

Röda Sten konsthall
Röda Sten er en alternativ samlingsplass for alle typer samtidskunst. Her er det alltid noe nytt og spennende utstilt, og det er ofte klubbkvelder eller andre arrangementer. I kunsthallen er det også en populær restaurant for kaffe og lunsj.

Beerbliotek
Mikrobryggeriet Beerbliotek styres av seks venner fra fem forskjellige land. Her brygger de sin egen øl, og de drømmer om å bli en slags samling av øl. Siden de åpnet i 2012 har de brygget over 200 smaker. Besøkene kan få guidet tur og smake på noen av øltypene.