Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Dinner in Gothenburg
Foto: Studiografen/Göteborg & Co

Ting å gjøre

Guide til den perfekte jenteturen i Göteborg

Du trenger ikke reise langt for å få en fullverdig storbyferie. Byperlen Göteborg byr på alt dere kan ønske seg av mat, kos og kultur. Selv om mye også passer for gutta, vil nok jentene sette mer pris på en tur innom neglesalongen! Start storbyturen på en av byens koseligste restauranter når dere samles til lunsj.

Anbefalte lunsjsteder

Forssén & Öberg
Champagne til lunsj? Ja takk! Forssén & Öberg er en champagnebar med et bredt utvalg av champagner, som serveres på glass eller flaske. Boblene akkompagneres gjerne av livemusikk og deilige småretter etter sesong. For ikke å glemme den nydelige bakgården der dere kan nyte formiddagssola.

Heaven 23

Det er en grunn til at Heaven 23 har fått sitt navn — det ligger i 23. etasje i Gothia Towers, med fantastisk utsikt over Göteborg. I restauranten får du moderne retter servert à la carte. Etter lunsj kan dere ta en cocktail i baren.

De beste stedene for en svensk “fika”

Dere kan ikke være på ferie til Sverige uten å ta seg en ekte svensk fika. En fika er en mye koseligere versjon av den norske «ta en kaffe». Fikaen skal gjerne gjøres ofte, og kaffen akkompagneres av deilige småkaker og kjeks.

Da Matteo
Da Matteo er kjent for sin gode kaffe, og ble kåret til Sveriges beste café i 2015. Bønnene brennes i kafeen, og bakverkene er hjemmelagde. Ta dagens fika på den solfylte terrassen, men kom tidlig — den er veldig populær.

Antikhallarna

Det store bygget fra 1900-tallet var tidligere en bank, og det er verdt å ta turen kun for å se på arkitekturen. I tilegg til kafeen er Antikhallarna fylt opp med over 30 butikker som selger antikk kunst, porselen, mynter og møbler.

Rosenkafeet
Denne kafeen ligger idyllisk til midt i en av Göteborgs største parker. Restauranten fokuserer på sunn og god mat, som kan nytes på den koselige uteserveringen, omgitt av blomster og prydbusker. Selve kafébygget ble bygget i 1874, og skaper ekstra koselig stemning. Rosenkafeet finner du hos Trädgårdsföreningen.

Her bør dere spise middag

God mat er noe av det beste med å være på tur, og Göteborg har ikke smått med gode restauranter å velge mellom.

Restaurant Atelier
Denne restauranten bærer tydelig preg av Paris tidlig på 1900-tallet. Både interiør, meny og drikkemeny er satt sammen for å glede og overraske. Maten er inspirert av retter fra hele verden, men råvarene er kortreiste. Restaurant Atelier ligger i fjerde etasje på Hotell Pigalle.

Toso
Her får du deilige asiatisk-inspirerte retter tolket av kokk Stefan Karlsson. Hos Toso står opplevelsen i sentrum, og blant det spenstige interiøret, under den fem meter høye Buddha-statuen over kjøkkenet, er det bare å la seg glede og overraske.

Bord 27
Denne lille, familieeide restauranten fokuserer på avslappet stemning og gode retter til behagelige priser. Plassert i Vasastan, med en koselig uteservering og bubbelsöndag hver søndag er Bord 27 et trygt valg når dere skal slippe skuldrene helt ned og bare kose seg.

Isabelle Restaurant
Isabelle er en fransk bistro rett ved den populære handlegaten Avenyn. Hos Isabelle er det franske spesialiteter og gode viner som står i fokus, med friske innspill fra fersk sjømat. Restauranten er åpen fra lunsj til sent, så her er det fullt mulig å ta en sen middag med en god vin, og bli sittende hele kvelden.

Hagabion Café
Hagabion Café er en unik, kulturell opplevelse det er verdt å ta turen innom. Denne vegetarrestauranten med bar ligger inne i en liten gammel kino, dekorert med retro møbler og filmplakater. Kinoen viser indie-filmer fra hele verden, og styres av Folkets Bio Göteborg.

De beste shopping-stedene

Göteborg kan skryte av masse bra shopping-muligheter. Under trekker vi frem noen av våre favoritter, men du finner også perler som Dr Denim, Nudie Jeans, Villervalla, Market 29 og Floramor & Krokatös i byen.

Artilleriet
Artilleriet er en unik interiørbutikk som blander moderne, retro og klassisk med en dæsj personlig touch. Her får dere møbler, tekstiler, lamper og pynt fra hele verden. Vegg i vegg ligger Artilleriet The Kitchen, som på samme unike måte skaper inspirasjon av og for det hverdagslige.

Miss Ragtime
Gjenbruk er in, og det er lite som er kulere enn ekte vintage-klær av god kvalitet. Det får du hos Miss Ragtime. Handle sko, klær og tilbehør inspirert av den franske bohemian chic-stilen, og ha god samvittighet mens du gjør det.

Sandqvist
Svenskproduserte vesker og bager fra Sandqvist er spesialdesignet for hverdagslivet i byen. Produktene er ofte inspirert av den nordiske naturen, og med nøye utvalgte materialer er kvaliteten til å stole på.

Spa og velvære 

Etter en dag med shopping kan du og dine venner nyte en variasjon av behandlinger midt inne i byen. 

Upper House 
Upper House ble kåret av Trip Adviser som Sveriges beste hotell. Her kan du ta badstue, unne deg luksuriøse behandlinger og teste utendørs bassenget på 19e. etasje- Med glasgulv! Alt med en extra ordinær utsikt over byen. Les mer her om spa opplevelser i Göteborg.

Nagelbaren
På NK Beauty Lounge finner du Nagelbaren. Her får du den perfekte looken på dine negler, utført av kompetente og serviceinnstilte terapeuter. På Nagelbaren får du alltid de mest trendy lakkeringene. Du kan eksempelvis få neglforlengelse med det naturlige materialet Polygel.

Wellness of Wasa
I Vasagatan finner du en oase for deg som vil unne deg litt ekstra. De tilbyr alt innen skjønnhet, hud- og hårpleie. Her kan hele jentegjengen bli servert godsaker mens dere får behandlingene dere har valgt.

Ikke gå glipp av dette

Ta et avbrekk fra shopping og champagne, og sjekk ut noe av det Göteborg har å by på innen kunst og historie.

Trädgårdsföreningen
Denne parken fra 1900-tallet ligger midt i sentrum av byen. Her finner du rosehage med over tusen roser, palmehuset med tropiske planter, og Stenpartiet med sjeldne og interessante planter.

Trädgårdsföreningen har bevart parkens atmosfære og historiske bygninger, og parken er vakker og inspirerende.

Hasselblad Center

Hasselblad Center er et galleri inne i Gøteborgs kunstmuseum der verker fra noen av verdens fremste fotografer stilles ut. Det er tre store utstillinger i året, der den tredje og siste er vinnerne av den årlige Hasselbladprisen, en prestisjetung internasjonal fotografipris. Uansett hvilken utstilling dere kommer til, er det ingen tvil om at dere vil bli inspirert.

Paddan
Se Gøteborg fra båt — sighseeingtur med Paddan tar dere med forbi berømte landemerker som operahuset, fiskemarkedet og langs havna. Guiden ombord forteller om byens historie, nåtid og anekdoter. En lærerik, sosial og morsom ting å gjøre i godværet.

Her har du det kult på byen

Avenyn
Kungsportsavenyn, hovedgata i Gøteborg, strekker seg fra Kungsportsbron til Götaplatsen. Avenyn er fylt med populære butikker, restauranter og nattklubber. Dette er stedet å begynne hvis dere skal ut en kveld i Gøteborg.

Teatergatan og Tredje Långgatan
Teatergatan ligger parallelt med Avenyn, med vinbarene Juan Font og Sassi. Er dere ikke gira på festing, men er i humør for koselige vinbarer bør dere besøke Tredja Långgatan der dere blant annet finner Tvinky ock Olssons vin. Her kan du også vurdere å besøke populære Made in China og Tacos & Tequila.

The Concept
Dette er en såkalt Dinner Club, der dere får servert spennende retter dere oppfordres til å dele, samtidig som underholdning i verdensklasse skjer på scenen. Jesper Borgren, skaperen av The Concept, ville skape magi — og det fikk han til.