Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Gunnebo Slott utenfor Göteborg, Västsverige, West Sweden
Foto: Lina Ikse

Ting å gjøre

Gunnebo Slott & Trädgårdar– Västsverige

Et slott med økologisk landbruk og egen kjøkkenhage utenfor slottets restaurant. Her kan man oppleve alt fra sommerteater til høst og julemarked!

Gunnebo Slott & Trägårdar ligger i Mölndal. Slottet er unikt, og fremstår som et av Nord-Europas beste eksempler på nyklassisk arkitektur fra 1700-tallet. Her kan hele familien kose seg, og velge mellom å titte på gårdsdyrene, spasere i slottsparken, delta på guidet visning gjennom de fantastiske bygningene eller slå seg ned på den trivelige kafeen Gunnebo Kaffehus och Krog.

Kafeen er et av de 43 medlemmene i Smaka på Västsverige, som sikrer gjesten et deilig måltid i spesielle omgivelser. Her serveres middag og lunsj. Mesteparten av rettene på menyen har utgangspunkt i slottets egen urte- og grønnsakshage, der økologisk landbruk og gamle dyrkingsmetoder står i fokus.

Slik kommer du deg hit

Gunnebo ligger i Mölndal, cirka en mil sydøst for Göteborg sentrum. Nærmeste holdeplass er Kristinedal og herfra er det en kilometers gang til slottet. Ta Västtåget til Mölnsdals stasjon og videre buss 743, alternativt trikk nr 2, 4 eller 13 til Korsvägen og videre bud 753. Hele reisen tar kun 30 minutter. I Västtrafiks reiseplanlegger finner du raskeste reivevei. Søk på Kristinedal, Mölndal. 

Slottshage og restaurant – åpent året rundt!

På Gunnebo er det tre typer hage å boltre seg i – barokkparken, landskapsparken og nyttehagene der krydder og urter vokser frodig i sommermånedene. Barokkparken smykker seg med statuer, urner og eksotiske vekster, mens landskapsparken er det nærmeste en kommer en Engelsk Hage i Göteborg.

På Gunnebo Slotts egen hjemmeside finner du program for foredrag om hagekunstens historie. Der vil du også se at stedet tilbyr flere kurs og visningsrunder året rundt.

Butikk i slottsmiljø

Gunnebo har en egen butikk. I butikken finner du unike Gunneboprodukter, lokalt håndtverk, hageverktøy og mye mer.

Les mer om Gunnebo