Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Vinter på Gunnebo slott og hage i Göteborg
Foto: Gunnebo Slott

Ting å gjøre

Gunnebo Slott & Trädgårdar– Västsverige

Et slott med økologisk landbruk og egen kjøkkenhage utenfor slottets restaurant. Her kan man oppleve alt fra sommerteater til høst og julemarked!

Gunnebo Slott & Trägårdar ligger i Mölndal. Slottet er unikt, og fremstår som et av Nord-Europas beste eksempler på nyklassisk arkitektur fra 1700-tallet. Her kan hele familien kose seg, og velge mellom å titte på gårdsdyrene, spasere i slottsparken, delta på guidet visning gjennom de fantastiske bygningene eller slå seg ned på den trivelige kafeen Gunnebo Kaffehus och Krog.

Kafeen er et av de 43 medlemmene i Smaka på Västsverige, som sikrer gjesten et deilig måltid i spesielle omgivelser. Her serveres middag og lunsj. Mesteparten av rettene på menyen har utgangspunkt i slottets egen urte- og grønnsakshage, der økologisk landbruk og gamle dyrkingsmetoder står i fokus.

Slottshage og restaurant – åpent året rundt!

På Gunnebo er det tre typer hage å boltre seg i – barokkparken, landskapsparken og nyttehagene der krydder og urter vokser frodig i sommermånedene. Barokkparken smykker seg med statuer, urner og eksotiske vekster, mens landskapsparken er det nærmeste en kommer en Engelsk Hage i Göteborg.

På Gunnebo Slotts egen hjemmeside finner du program for foredrag om hagekunstens historie. Der vil du også se at stedet tilbyr flere kurs og visningsrunder året rundt.

Butikk i slottsmiljø

Gunnebo har en egen butikk. I butikken finner du unike Gunneboprodukter, lokalt håndtverk, hageverktøy og mye mer.

Les mer om Gunnebo