Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Utsikt over Haga, Göteborg
Foto: Per Pixel Petersson

Ting å gjøre

Haga - Göteborgs eldste bydel

Haga er en av de eldste bydelene i Göteborg med gater datert tilbake til 1600-tallet. Bydelene er spesielt kjent for sine flotte gater og velbevarte hus i klassisk Göteborg stil, også kalt Landhövdingehus, hvor første etasje er bygget i mur og resten i tre. I dag fremstår bydelen som levende med flere kaféer og butikker blant de fantastiske husene og gatene.

Haga ligger i gangavstand fra sentrum, men er det også mulig å komme til med Trikk. Holdeplassene du skal bruke da er Hagakyrkan og Järntorget. Området ligger mellom Vasa og Linném, og hovedgaen Haga Nygata strekker seg gjennom hele området.

Haga + fika=sant

Haga-området er som skapt for en kaffepause eller Fika som svenskene kaller det. En av de mest kjente kaféene i Nygata er Husaren, som serverer Hagabullan - en gigantisk kanelbolle som bare må oppleves. I tillegg til Husaren er det et stort utvalg gatekaféer og utendørsplasser langs hele Nygata, som holder åpent hele sommeren. 

På våren og høsten finner du "bondens marked" hvor du kan handle flere lokale råvarer og delikatesser, og frem mot julen er det alltid et julemarkedet i området. 

Shopping

I tillegg til kaféer finner du også et godt utvalg av butikker med alt fra såpe, uavhengige lekebutikker og en lokal marsipan- og sjokolade maker. Det er også butikker innen interiør, dekorasjon, mote, antikk, te, krydder og oliven olje. Det er virkelig noe for enhver smak og nesten alle buikkene er unike og du finner ikke noe lignende noe annet sted.