Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Kungsbygget Äventyrspark, Halland
Foto: Mathilda Nilsson

Ting å gjøre

Halland for de yngste

Halland er suverent for barnefamilier ute etter sol, sommer og moro! Langgrunne strender, varme svaberg, Halmstad Eventyrland, padleturer, slottet Tjolöholm og Äskhults by er bare litt av hva som kan oppleves.

Slaraffenliv på Sveriges heteste strender

Vil du sikte deg inn mot en av Hallands mest familievennlige strender, er Mellbystrand hele 12 kilometer lang. Lengst syd endrer den navn til Skummeslövsstrand, og stikkord for hva som venter er rent vann, finkornet sand og skjønne svaberg. Mellbystrand rankes faktisk som en av Sveriges desidert beste strender, og bare 30 minutter unna fins det også padlesjøer i området Hjörnered. En av de mest populære turene fører deg til sjøene og Lagan-elven mellom Knäred og Skogaby. Her er det også supre fiskemuligheter! Les mer om strender i Halland.

Tjolöholms Slott med barneteater

Tjolöholms Slott er en godt bevart hemmelighet for mange nordmenn, men destinasjonen er en av svenskenes favoritter. Her fins det barneteater året rundt med kammerpiken Ottilia som vise dem rundt i slottets saler. Og på sommeren spilles det barneforestillinger i slottshagen hver onsdag. I nærheten av slottet er det en sandstrand, og der får de minste boltre seg på skipet ”Montrose” med lek og moro.

Äskhult

Äskhults by – et ekte sommereventyr

Äskhults by ligger nærmere Norge enn du aner, og her opplever man stemningen fra gamle dager da man virkelig trodde på at alver og vetter gjemte seg i tåken. Dette stedet er fantastisk idyllisk med eldre smågårder som ligger i nærheten av sjøen. Skogen, den venter med mystikk og spenning for alle som tar turen. Forflytt deg 200 år tilbake i tiden. Spennende både for barn og voksne. Opplevelsen venter i Äskhults by.

Halmstad

Stadsbondgården Olofstorp i Fyllinge

Om du søker mange opplevelser på ett og samme sted, er Stadsbondgården Olofstorp i Fyllinge et fint sted å tilbringe en hel dag på. Her fins det flere ulike dyr som hester, griser, kaniner, geiter og høns, koselige hager, kafé og også en sjarmerende butikk med kunsthåndverk. Alt rammes inn av en helsehage, en urtehage og en velduftende krydderhage. Vil man ta en spasertur i nærområdet, fins det flere stier langs Assarpsbäcken å sikte seg inn mot. Her kan man også ta med seg egen mat og ha piknik i det fri – området har flere grillplasser besøkende gjerne slår seg ned på.

Halmstad Arena Bad – gigantisk på størrelse

Halmstad Arena Bad er et av Sveriges største eventyrbad, og her fins alt fra rutsjebaner, hopp- og stupebrett, vannløype og fosser til strømkanal og et eget område for bobler. Det fins en kafé i eventyrbadet, og vil man heller utforske mer av byen kan man spille minigolf og eventyrgolf, teste berg- og dalbanen på Kungsbygget som er 935 meter lang, eller også sikte seg smart inn mot den italienske iskiosken Riccardo som du finner mellom sentrum og Tylösand.

FREEMOVR Halmstad

Et spennende treningsanlegg for de som liker total bevegelsesglede, en liten porsjon adrenalin og herlige utfordringer. FREEMOVR er verdens første treningsanlegg for Free Movement Sports. På de 2000m2 kan du trene freerunning, parkour, tricking, freejumping, street workout og mye mer. Les mer om anlegget og om ulike aldersgrenser på nettsidene til FREEMOVR Halmstad. Ta med hele familien og ha det gøy!

Hest & vognturer i Simlångsdalen

Beroligende turer med hest og vogn i naturskjønne Simlångsdalen. Skogsduften en varm sommerdag er fantastisk. Har man flaks får man kanskje se skogens konge, rådyr, villsvin eller en hare titte fram. Man kjører på småveier rundt gården, gamle Bolmenbanan. Fra 1 times kjøring til heldagsutflukter fra Skallinge Gård i Simlångsdalen.

Varberg

BounceCamp

Trampolinepark med flere konkurranse-trampoliner og en foampit (skumgummi-basseng) i Varberg.
BounceCamp er primært for barn og ungdommer som vil trene på å hoppe, ta saltoer eller andre triks, men også for foreninger og andre aktive som vil bruke trampolinene som en del i treningen som f.eks. turnlag, skatere, park- og slopestylekjørere i ski og snowboard, parkour-utøvere mm. Barnebursdager, skoler og bedrifter er også velkommen. I skoleferier finnes mulighet til training camp med instruktør. Det finnes en kafé hvor man kan kjøpe godteri, "fika" eller noe mer matnyttig.

Öströö Fårfarm

Besök Öströö Fårfarm ligger vakkert til i de grønne bøkeskogene i Dagsås, ca. 2 mil syd-øst fra Varberg. Her kan du besøke sauer, kuer og små søte lam. Ta en "fika" i Café Fårhagen eller bli med på lammesafari utover de vakre engene.

Varbergs Gokart

Full fart og adrenalin! En flott utendørsbane for gokart. På Varbergs Gokart kan du utfordre venner og familie. Åpent hver dag hele sommeren fra kl. 11.00-19.00.

Bruket

Bruket tilbyr bowling, biljard, restaurant og lekeland i stilige industrilokaler. I helgene og på kveldene kan du være med på discobowling. Etter dere har spilt ferdig kan dere nyte god mat i restauranten eller slappe av i loungeavdelingen. Sommeråpnet hver dag (26.6-18.8) fra kl. 10.00 til 18.00.

Falkenberg

Upzone Äventyrspark i Ullared – eventyr på høyt nivå!

På Upzone Äventyrspark i Ullared får du gi deg ut i en svimlende høydebane og oppleve eventyr oppe blant tretoppene. I parken kan du kasta deg ut i taubaner, balansere på grener, klatre i nett og svinge deg i lianer opp til 18 meter over bakken! Det finnes fire ulike baner på forskjellig høyde og vanskelighetsgrad. Utfordre deg selv, familien, vennegjengen eller kanskje kollegene. Fra 8 år sammen med voksen.

Vallarna - lekeplass, skate- og parkourbane

Vallarna er et herlig naturområde som er et must å besøke. Her finnes en stor lekeplass med klatrenett, husker, sjørøverskip, sklier, kinahuske, eventyrbane, mini zoo med geiter og høns. Det finnes rikelig med piknikbord så ta gjerne med niste. I området finnes også minigolf, frisbeegolf, Vallarnas friluftsteater, 2,2 km belyst mosjonsløype og boulebane. Ved siden av Vallarna ligger skate- og parkourbanen, her får du mulighet til en mengde kjøre- og opplevelsemoment.

Hylte

Botanisk og zoologisk rusletur og middelalderkirke

I Femsjö finnes en morsom stig som kalles Gula Spåret. Langs denne kan du lære deg om de planter og dyr som bor og vokser i skogene her. Besøk Femsjö middelalderkirke som er skikkelig gammel – til og med eldre enn dine foreldre!

Barnas Tiraholm

Bade og fiske i sjøen Bolmen – gratis for deg under 16 år. Spis en gjeddeburger i restauranten, nyt av en is fra iskaféen eller gå «tipspromenad» (en liten gåtur med spørsmål langs veien) og se på fisker i kar.

Tresafari i Knallhult – gøy for barna!

Hvor mange forskjellige treslag kjenner du til? Kan du knytte sammen bladet med treet? På vandringen gjennom skogen får du lære deg minst ti forskjellige tres kjennetegn med grener, bark og blader.

Spennende skumringsvandring – kult for barna!

Overraskelse ved sjøen. Vandring på 2,5 km med lykt i skumringen, sammen med spennende historier.

Spelstallet – spill for hele familien

Spill biljard, bordtennis, kast pil, fotball- eller ishockeyspill. Eller hvorfor ikke spille et gammelt hederlig brettspill?

Skolen i gamle dager

Vil du vite hvordan det så ut i skolen i gamle dager? Besøk Hyltes spennende skolemuseer - Slätteryds skolemuseum i Unnaryd og Drängsereds skolemuseum i Drängsered.

Laholm

Kungsbygget – aktive opplevelser på Hallandsås

Sommarrodel er en fantastisk opplevelse for personer i alle aldre. Med hastighetskontrollen kan du bremse eller øke farten på kjelken og allerede etter tre ganger er du en proff rodelkjører! Hela 935 meter slingrer seg banen ned gjennom skog og mark. Alene eller to på en rodel, uansett kommer du til å bli begeistret av denne fantastiske fritidsopplevelse. Barn under 8 år kjører sammen med noen eldre.

Ziplinan passer både deg som vil ha en fartsfylt opplevelse og for vennegjengen eller familien som vil oppleve noe annerledes sammen. Med 60 meters fallhøyde og 640 meter tau eller 70 meters fallhøyde og 740 meter tau, flyr du ned Hallandsås vakre skråning med utsikt over Halland. En heftig aktivitet med mye adrenalin! For å kjøre zipline må du være minst 10 år gammel og veie mellom 30-110 kg.

Barnas Lögnäs

Velkommen til Barnens Lögnäs. Her kan du mate, klappe og kose med minigriser, dverggeiter, sauer, lamm, høns og kyllinger. Alle bor de i sine egne små røde hytter med hvite knuter. På gården finnes det også katter, kattunger, kuer, kalver, islandshester og sist men ikke minst gårdshunden Lykke som møter deg på parkeringen. Fika med kanelbolle, 2 sorters kaker samt kaffe/te/saft inngår i entréen Åpent hver dag kl. 10.00-18.00. Pris 60 kr.

Lekeplasser og naturlekeplasser i Halland

Har du spring og hopp i beina? Da er en lekeplass det perfekte stedet å løpe, hoppe og klatre på. Her finnes husker, klatrenett, sjørøverskip, sklier, sandkasser og mye mer.

Les mer om noen av lekeplassene i Halland her.

Velkommen til Halland!