Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Surfing i Halland
Foto: Nordic Surfers

Oversikt

Halland – Sveriges riviera

I Halland finnes det mye å gjøre, oppleve og se. Her kan du nyte sol og bad ved milevis av flotte strender, gå tur på Hallandsleden, sykle på vakre Kattegatleden, nyte spaopplevelser i toppklasse, surfe i kule omgivelser eller delta på ulike morsomme arrangementer.

Halland er også kjent som Vestkystens campingparadis med mange herlige campingplasser å velge blant. Du kan også velge å bo i hytte, leilighet, hotell, bed & breakfast eller vandrerhjem i noen av de hallandske kommunene Laholm, Halmstad, Hylte, Falkenberg, Varberg og Kungsbacka.

Velkommen til Halland, en perle på vestkysten!

Det finnes et spa for alle i Halland

Halland er den ultimate spa-destinasjonen i Sverige. Her ligger det fire fantastiske spahotell hvor alle har et særpreg og er verdt et besøk. I tillegg til helt magiske spaavdelinger ligger hotellene nære flere av Hallands fineste byer og nydelig strender. Reis til fantastiske Halland og lad batteriene sammen med kjente og kjære.

Les mer om Spaferie i Halland

i
Foto: Varberg Kusthotel
Ta en forfriskende dukkert i solnedgangen når du bor på Varberg Kusthotell
Foto: Varberg Kusthotel

Camping i mulighetens Halland

Halland er rå på camping. Langs vestkysten er det campingplasser ved noen av Sveriges fineste strender. Setter du kurs mot innlandet, er det førsteklasses anlegg ved skog og sjø. Pluss at det fins flust av bycampinger – i Kungsbacka, Varberg, Falkenberg, Halmstad, Hylte og Laholm.

Les mer campingmulighetene i Halland

i
Foto: Philip Liljenberg
Camping lengs den vakkre kysten i Halland
Foto: Philip Liljenberg

Hallands beste strender

Foruten å være et surfers paradise, er Halland et eldorado for strandløver og badenymfer. Barnevennlige, langgrunne sandstrender fins i sør. Klippestrendene finner du i nord. Og svinger du av fra kysten, venter det sjøer, elver og massevis av supre badeplasser i innlandet.

Se Hallands beste strender

i
Foto: Ron Johansson
Bortsett fra en flott strand, tilbyr Tylösand også ulike restauranter, et pulserende natteliv og aktiviteter for hele familien.
Foto: Ron Johansson

Halland for de yngste

Halland er suverent for barnefamilier ute etter sol, sommer og moro! Langgrunne strender, varme svaberg, Halmstad Eventyrland, padleturer, slottet Tjolöholm og Äskhults by er bare litt av hva som kan oppleves.

Oppdag Halland for de yngste

i
Foto: Anders Andersson
I Kungsbygget opplevelsespark finner du mange morsomme og spennende aktiviteter for barn i alle aldre.
Foto: Anders Andersson