Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Tylösand, Halland
Foto: Ron Johansson

Reisetips

Hallands beste strender

Foruten å være et surfers paradise, er Halland et eldorado for strandløver og badenymfer. Barnevennlige, langgrunne sandstrender fins i sør. Klippestrendene finner du i nord. Og svinger du av fra kysten, venter det sjøer, elver og massevis av supre badeplasser i innlandet.

Spennende klippestrender i nord

Kommer du kjørende fra Göteborg, er sandstranden Smarholmen i Kungsbacka noe av det første som dukker opp. Nydelig strand med klipper, brygger og trampoline for atspredelse. Dessuten har stranden en handikapvennlig rampe. Følger du kysten videre, kommer du til Åsa strandbad med mengder av lune badeviker og Torstensvik i Frillesås. Derfra er det kort vei til familievennlige Apelviken i Varberg – en lang sandstrand med klipper i nord og en badebrygge i sør. Stranden er et surfeparadis og viden kjent som en av Nord-Europas beste vindsurfing og kitesurfingdestinasjoner. Bare 3 km unna finner du Varberg sentrum med koselige gågater, restauranter og hoteller i alle slags prisklasser. I Apelviken finner du sågar Hallands eneste 5-stjerners campingplass.

I retning Falkenberg og Sveriges svar på The Hamptons

Litt lenger sør fra Varberg, ligger den sjarmerende sommerbyen Falkenberg. Men allerede 8 kilometer før byen dukker opp, ligger Olofsbo badestrand idyllisk til. Dette er en langgrunn, barnevennlig sandstrand med høye sanddyner på den sørlige delen av stranden, og stedet smykker seg sågar med en hundevennlig sone. Rett utenfor Falkenberg sentrum ligger Skrea strand – en 2 kilometer lang sandstrand med høye sanddyner og søte badehytter fra 1930-tallet. Stranden har en 250 meter lang badebrygge med handikaprampe, og selve stranden er langgrunn, barnevennlig og egner seg for all slags vannsportaktiviteter.

Ugglarps Havsbad har en 1,6 kilometer sandstrand, og strekningen er inndelt i den nordlige stranden, den vestre stranden og den sørlige stranden. Stranden i nord er 240 meter lang, og smykker seg med en gammel fiskestue og båtpir. Her er det ypperlig å la ungene engasjere seg i krabbefiske. Stranden i vest er 480 meter lang, og her fins det volleyballnett og badetrapp. Stranden i sør er 920 meter lang, og har langgrunn sandstrand i nord og naturstrand i sør. Midt på stranden fins det en hundesone.

Halmstad – et paradis for solslikkere og spa-elskere

Vilshärads strand ligger 1,5 mil sør for Falkenberg, er tre kilometer lang og består av sandstrand og sanddyner. Hvis du vil besøke selve flaggskipet av Halmstads strender, så ligger magiske Tylösand 8 kilometer vest for sentrum av byen. Den kjennetegnes av kritthvit sand, er fire kilometer lang og har flust av sanddyner. Pluss at den har livreddere på plass fra midten av juni til midten av august. På solskinnsdager trekker tusener av strandløver ut hit, og after beachen på Hotel Tylösand starter allerede lenge før solen har gått ned. Om du foretrekker litt roligere omgivelser er stranden Svärjarehålan, også den i Tylösand, en av Halmstads kommunes to handikappvennlige strender. Avslappende stemning finner du også om du går bortover stranden til munningen av elven Tylebäcks.

Gröningen på Östra stranden er også handikappvennlig, og den er bemannet mellom 21. juni og 20. august. Östra Stranden ligger 5 kilometer fra Halmstad sentrum, og var faktisk Halmstads aller første strand. Atmosfæren fra gamle dager sitter i fremdeles, og skjønne badehytter dukker opp innimellom sanddynene. Stranden er langgrunn, har massevis av servicefasiliteter og lekeplass. Lengst sør fins det et naturreservat og en nudiststrand. Vil du heller bo, bade og nyte spa-behandlinger på ett og samme sted? På sommeren drar tusenvis av mennesker til Hotel Tylösand for å få både av- og påkobling.

Mellbystrand og Skummeslövsstrand med egne vindsurfingsoner

Den milelange sandstranden Mellbystrand og Skummeslövsstrand strekker seg fra Båstad i sør til der elven Lagan munner ut i nord. Dette er et ekte sommerparadis med barnevennlige strender og sanddyner man kan gjemme seg bak. På den nordlige delen av stranden reiser klippene seg opp fra havet – perfekte å stupe og hoppe fra. På den nordlige delen av Mellbystrand, ved naturreservatet Hökafältet, er det en nudiststrand. Men det er ikke det eneste man smykker seg med her: Laholmsbukten anses for å være en av Sveriges aller beste vindsurfingplasser og man har sågar egne vindsurfingsoner.

Badeplasser i innlandet

Svinger du av fra kysten og kjører mot innlandet har Laholm kommunes innsjøbad høy standard med hoppetårn, brygger og grillplasser. Og setter du kurs for Hyltebruk, dukker Skärshultssjön opp med to badebrygger, kiosk, restaurant, minigolfbane, turstier, hytter og campingplass. Rett i nærheten ligger også Ibro badeplass med en barnevennlig sandstrand. Du bader i sjøen mellom Färgen som er en del av hele tre sjøer, nemlig Stora Färgen, Mellan Färgen og Södra Färgen.

Les mer om badesteder og strender i Halland.

Velkommen til Halland!