Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Tylösand strand, Halland
Foto: Fotopamela.se

Destinasjon

Halmstad - Hallands strand- og golfhovedstad

Det gode ferielivet kommer til sin rett i Hallands største by Halmstad, hvor man kan kombinere fantastisk strandliv, shopping og sightseeing med noe av Sveriges beste matopplevelser. Halmstad er også kjent for sitt enorme tilbud av gode golfbaner og naturopplevelser tett på sentrum. Byens størrelse og infrastruktur gjør den også ideell til sykling, og der er sjeldent mer enn 10 minutter til det meste.

Halmstads historie går tilbake til 1200-tallet, og i bybildet blandes historiske bygninger, brosteinsgater og stokkroser med skulpturkunst, designbutikker og spisesteder. Byen er svært sykkelvennlig med sykkelutleie, pumpestasjoner og gode sykkelstisystemer. Så ta tohjulingen og kom deg lett og bekvemt rundt i byen.

Historiske høydepunkter

Blant byens historiske høydepunkter er Halmstads Slott fra 1610, som ble oppført av Christian 4. den gangen Halmstad var dansk. Også byporten Norre Port ble bygget av den danske kongen og markerer inngangen til Storgatan, som i dag er en av byens shopping- og restaurantgater. Litt nord for sentrum finner man en annet etterlevning fra 1600-tallet, Galgbacken, som engang var byens henrettelsesplass. Der er likevel ikke noe makabert ved stedet i dag, det er ett naturområde med bøkeskog, lekeplass, mosjonsstier og Hallandsgården frilandsmuseum. Gå en tur opp i utsiktstårnet og få ett flott overblikk over hele byen.

Les mer og se Halmstad 10 mest unike severdigheter

Byens beste strandfest

Halmstad er kjent for sine sandstrender med Tylösand som den aller beste. Faktisk er den på listen over verdens 100 beste strender, og med hele 4 kilometer fin sand, blått flagg og livreddere er Tylösand et trekkplaster for både soldyrkere og surfere, som for de aller minste sommergjestene. Også Roxette-frontmannen Per Gessle har falt for Tylösands sjarm og står bak det glamorøse Tylösand Hotel, hvor man sommeren igjennom er vertskap for et legendarisk After Beach-party med live-musikk, drinker og dans fra tidlig ettermiddag – et must en sommerdag i Halmstad.

Ingen bytur uten shopping

Halmstad har butikker og shoppingsenter med de mest kjente merkevarene, samt et godt utvalg av spesialbutikker med alt fra internasjonal mote og vintageklær, til ny brygget kaffe og vinylplater. Gå ikke glipp av Drottning Kristina-passagen, som regnes for en av byens hyggeligste shoppingområder.

Les mer om shoppingmulighetene i Halmstad

Smak på Halmstad

Halland er en av Sveriges mest populære matregioner og Halmstad har masser av steder hvor du kan spise lokal mat i toppkvalitet. Til frokost og kaffe er håndverksbakeriet Feldts Bröd og Konfekt en lokal favoritt. Fantastisk bakverk finner man også i sjarmerende Skånskan konditori, som ligger i en av Halmstads eldste hus. Gå til Gudagott for å kjøpe lokalprodusert kjøtt og andre delikatesser, og gå ikke glipp av Oplandets gårdsbutikker og restauranter med egne råvarer. Spis ekstra marmorert oksekjøtt på Gårdrestaurang Wapnö, prøv viltdelikatessene på Ulvereds Hjorthägn og kjøp lokale grønsaker, marmelader og most i Kaggagårds gårdbutik.

Les mer om mat og drikke i Halmstad

Sveriges største utvalg av golfbaner

Det er ikke tatt ut av luften at Halmstad kalles for Sveriges golfhovedstad. Her kan man prøve kreftene mot hele 12 forskjellige baner av høy kvalitet, alle med deres forskjellig karakterer, noe som gjør Halmstad til en av Sveriges mest varierte golf destinasjoner. Halmstad har også muligheter for de som vil prøve golf for første gang, og man kan leie utstyr hos mange av banene hvis man ikke har sitt eget. Alle golfbanene ligger innen 15 minutters kjøring fra sentrum.

Les mer om golfhovedstaden Halmstad