Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Havets Hus, Lysekil
Foto: Andreas Olsson/Vastsverige.com

Ting å gjøre

Havets Hus – Västsverige

På Havets Hus i Lysekil opplever du livet i Västerhavet og møter hundretalls fascinerende arter – fra småflekket rødhai til knurrende dvergulke. Havets Hus er et av Bohusläns mest populære reisemål med cirka 40 akvarier og andre spennende aktiviteter som selsafari og strandskole.

Stengt for renovering frem til juni 2019. 

Havets Hus i Lysekil

Havets Hus er et saltvannsakvarium som viser hundrevis av ulike arter fra Gullmarsfjorden og Västerhavet. Akvariet tilbyr mange spennende opplevelser. Ferden starter ved strandområdet og fortsetter gjennom Västerhavets ulike miljøer helt ned til de dype bunnene.

Når du kommer inn i Havets Hus omgis du av akvarier, fra skikkelig store til de litt mindre. Alle er fylt med spennende skapninger. Kjenn på sjøstjerner, krabber og eremittkreps i klappe-akvariet. Se haier, rokker og sjø-ål svømme over hodet ditt i tunnelakvariet, eller sett deg ned en stund i samlingssalen Blågyltan og la deg fascinere av det marine livet i sylinderakvariet. På Havets Hus kan du også dra på selsafari, inspireres av en guidet tur, se dykkere som mater dyrene, spille spennende minigolf og delta på ulike temahelger. Tilbudet av aktiviteter varierer i løpet av året.

Vann fra Gullmarsfjorden

Inne på Havets Hus finnes til sammen 40 akvarier. Det største inneholder 140 000 liter saltvann og det minste 70 liter. Akvariene får hele tiden påfyll med kaldt, fersk havvann fra 32 meters dyp, direkte fra havet utenfor. Man jobber hele tiden med å gjenskape havets livsmiljøer på en så naturlig måte som mulig, og tilpasse de etter de ulike dyrene og vekstenes behov. Det gjør at livet der inne blir veldig likt det naturlige havmiljøet.

Les mer om Havets Hus.

Velkommen til Västsverige!

Familieparker i Sverige

Moro for liten og stor! Sverige har et fascinerende stort utvalg av dyreparker, fornøyelsesparker, familiemuseum og aktiviteter for både liten og stor.

Gå til