Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Flickorna Kanolds, Göteborg
Foto: Frida Winter/Göteborg&Co

Ting å gjøre

Helgetur til Göteborg – handle på vei hjem

Med sitt kompakte sentrum med shopping og attraksjoner, er Göteborg lett å oppdage til fots. Det finnes nok av ting å gjøre – både ute og inne. Her er noen tips til hva familien kan gjøre på en helgetur til Göteborg.

Det er ingen tvil om at Sveriges nest største by har mye å by på, og i den sjarmerende byen i Västsverige kan hele familien kose seg. Er det deres første tur til Göteborg bør den “hemmelige” Victoriapassagen være på lista over gjøremål. Dette er en koselig oase rammet inn av blomster, kaffe og sjokolade. Her finner du Flickorna Kanolds sjokoladeverksted og Da Matteos originalkafé som er et must på helgetur til Göteborg.

Kreativitet med barndomshelter

Et steinkast unna Centralstationen, ligger Göteborgs Trädgårdsförening – en av Europas best bevarte parker fra 1800-tallet. Den gamle frøhandelen har blitt gjort om til et kreativt kulturhus for både voksne og barn, og hit har Albert Åberg flyttet inn.

På Alfons Åbergs Kulturhus, som Albert er kjent som i Sverige, kan nysgjerrige barn leke, klatre og gå på oppdagelsesferd i bygningen som er full av fascinerende ting. Blant de daglige aktivitetene finner dere teater, design, matte og naturfag. Mens barna hygger seg, kan voksne også nyte en kopp kaffe og boller i sofaen i lesehjørnet.

En verden av opplevelser

Sveriges nasjonale vitenskapssenter, Universeum, er også verdt et besøk når du først tar turen til Göteborg. Her blir vitenskap og teknologi presentert i kombinasjon med underholdning og spenning, og hver dag på Universeum er et nytt eventyr.

På Universeum finner du blant annet en 18 000 kubikkmeter stor, grønn regnskog. Den er full av små fugler som flyr fritt over tretoppene, fargerike sommerfugler som flagrer forbi og aper som overdøver den buldrende fossen. Er du opptatt av livet under havoverflaten, kan du også besøke Akvariehallen, som har noen av verdens største akvarier med over tre millioner liter vann.

Gi jernet i skisporet

Om du ikke har fått muligheten til å gå på langrenn i år og ønsker å kjenne snøen under skiene, er Nordic Wellness Skidome stedet for deg.

Den unike etableringen har 1,2 kilometer med langrennsspor – innendørs! Temperaturen ligger alltid på rundt fire minusgrader, noe som gjør Skidome til det mest snøsikre stedet i hele Skandinavia.

Dette er utmerket for deg som vil holde deg i form og samtidig oppleve noe annerledes. Har du små barn, kan Skidome være stedet de får sjansen til å gå på ski for første gang. Skulle de gå lei har barn mellom 1,5 og 10 år muligheten til å se film, spille spill, male og leke på Kidz Club, mens du gir jernet i skisporet. Ikke gå glipp av et unikt snøeventyr for hele familien.

Handle på vei hjem

Göteborg er en fantastisk destinasjon for hele familien, og det finnes nok av både ute- og innendørsaktiviteter å fylle helgeturen med. Men den lille ferien til Västsverige trenger ikke å stoppe der. Er du smart, vil det lønne seg å handle på vei hjem på Skandinavias største kjøpesenter.

Nordmenn er ikke ukjent med å handle i Sverige, og det er mye som er billigere enn her i Norge. Det er kanskje grunnen til at Nordby Supermarket som ligger på Nordby Shoppingcenter passerte en milliard i omsetning i 2016 – og det er første gang dette skjer i Norden. Siden Nordby Supermarket åpnet de nye lokalene 15. november 2012 har utviklingen vært fantastisk. Butikken er moderne, tilgjengelig og ikke minst svært effektiv i drift.

Kjøpesenter for hele familien

Det er ingen tvil om at Nordby Shoppingcenter kan konkurrere på pris, men det enorme utvalget er nok en god grunn til å handle på vei hjem. Shoppingsenteret huser nemlig 110 butikker fordelt på hele 80 000 kvadratmeter, og du kan finne alt fra apotek og dagligvarebutikker, til lekebutikker og klesforretninger.

Har du små barn med deg, kan det være at tålmodigheten deres stopper. Da er det ingen grunn til å fortvile, for du finner en nesten 1000 kvadratmeter nyoppusset lekeplass der barn opptil 11 år kan boltre seg i et eventyrlig jungelmiljø. Og skulle sulten melde sin ankomst? Ja, da er det flere spisesteder å velge mellom.

Avslutt den koselige og opplevelsesfylte Göteborgturen med en smart handel på vei hjem.

Velkommen til Göteborg!