Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Heliski, Nord-Sverige
Foto: Göran Assner

Ting å gjøre

Heliski i Sverige

Kombinasjonen av å fly helikopter over snødekte fjell, og den følelsen du får når du står på toppen og nyter utsikten over det flotte vinterlandskapet, vil uten tvil gi deg minner for livet! Men det er bare begynnelsen... Med skikjøringen som venter vil begeistringen nå nye høyder!

I selskap med en erfaren guide som kan vise deg den beste veien og optimale opplevelsen nedover fjellsidene, "svever" du over den jomfruelige snøen som har ligget urørt og ventet på nettopp deg. Skikjøring blir ikke bedre en dette!

I Sverige er sikkerheten rundt heliskiing, som alt annet, alltid på topp og du blir alltid tatt godt vare på av erfarne fjellfolk. Dette er ikke minst for at du skal føle deg helt trygg, men også for at du skal kunne dra nytte av guidenes lokalkjennskap og være sikker på å få den optimale skiopplevelsen.

Action og storslått natur

Selv om ”action”-elementet er i fokus for de fleste, må du også huske på å ta deg tid til å virkelig nye den storslåtte naturopplevelsen som off-pist og helikopterflyging faktisk er. Utsøkt snø, fantastisk landskap, flott natur og ”action”. 

Heliskiing i Sverige er en unik opplevelse som enhver ekte ski-entusiast og naturelsker bør unne seg!

Heliski 200 km nord for polarsirkelen

Björkliden, som ligger lengst mot nord-vest i Sverige, byr på et vakkert heliski-område midt mellom Kebnekaise og Riksgränsen-fjellet, rett ved grensen til Norge. Med over 100 fjelltopper og et samlet areal som tilsvarer ca. halvparten av de tilgjengelige skiområdene i Østerrike, er dette virkelig et eldorado for off-pist. I Björkliden vil du oppleve uforglemmelig heliskiing i arktisk høyfjellsmiljø 200 kilometer nord for Polarsirkelen.

Skisportsstedet Riksgränsen, lengst mot nord i Sverige, kan skryte av imponerende fjell med fallhøyde på mellom 700 og 900 meter innenfor kun få minutters flytur med helikopter. Mens enkelte av de dramatiske fjelltoppene rundt Kebnekaise-området lokker med hele 1400 meter i fallhøyde.

Hemavan Tärnaby er kjent som selve vuggen for heliski ettersom det var det første stedet som innførte dette i Sverige. Her kan du være med på heliski fra februar til mai (så lenge været tillater det). Det finnes flere ulike aktører som tar deg med opp i fjellene med helikopter for å nyte uforglemmelige øyeblikk sammen med erfarne guider

Også i Funäsfjällen er forhold og omgivelser nærmest optimale for off-pist opplevelser med helikopter. Da området har en høy beliggenhet og få fastboende innbyggere er de tilgjengelige skiområdene for off-pist meget store, og dermed også muligheten for å være den første i helt uberørt puddersnø. Du kan utforske mange av de gode off-pist områdene på egen hånd, mens andre er vanskelige – ja, nærmest umulige å finne uten en lokalkjent guide. Derfor anbefales det å ta turen med en guide.

Også Lofsdalen, som er en kjent og elsket destinasjon for mange, byr på muligheter til å oppleve heliskiing. Jämtlands Flyg, som ligger kun 15 minutters flytid fra skiområdene i Lofsdalen har god erfaring med å levere unike off-pist opplevelser. Dessuten er det populære og kjempestore skiområdet Åre enda en opplagt destinasjon. Også her vil erfarne guider stige ut av helikopteret sammen med deg på fjellets høyeste topp, og guide deg sikkert nedover den urørte puddersnøen til en action-, natur- og adrenalinopplevelse du sent vil glemme.

Heliski i Sverige bør ingen ekte skientusiast gå glipp av!