Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Lyckorna Golfklubb, Bohuslän
Foto: Lyckorna Golfklubb

Toppliste

Her finner du de beste golfbanene i Västsverige

Den vakre kyststripen fra Strömstad og ned til Göteborg er fylt med et eldorado av golfbaner som byr på utfordringer for både nybegynnere og erfarne spillere. Husk å handle på vei hjem for å gjøre noen gode kupp!

Ta turen over grensen og du vil oppdage at fantastiske golfbaner faktisk ligger på perler på en snor. Omgivelsene vil ta pusten fra deg – og klimaet sørger for ekstra lange golfsesonger!

Ironisk nok er det Golfstrømmen som er årsaken til de lange golfsesongene i Västsverige.

Vi har laget en god oversikt over gode golfbaner som ligger rett over grensen, med tilhørende anbefalinger på overnattingssteder:

Orust Golfklubb

Orust Golfklubb kan du oppleve fantastisk golf på den svenske vestkystens største øy. Den 18 hulls golfbanen ligger ved Malö Strömmer, og er kjent for å være en av Sveriges fineste seasidebaner, og spesielt hull 2 har blitt trukket frem som et av de vakreste i Sverige.

Det naturlige samlingspunktet på golfklubben er restauranten med utsikt mot banen der det serveres deilige lunsj-måltider.

Golfklubben ligger bare halvannen time fra grensen ved Svinesund.

Gode overnattingsmuligheter:

 • På Klädesholmen lengst ut på øya Tjörns vestside finner du Salt & Sill, Sveriges første flytende hotell. Her kan du bo i moderne rom preget av skandinavisk enkelhet. Flere av rommene har egen badestige om du vil ta deg et forfriskende morgenbad. I Salt & Sills velrennomerte restaurant nyter du herlig fisk, skalldyr og spesialiteten «Sillblankan». Ligger omtrent tre kvarter unna Orust Golfklubb.
 • Stenungsbaden Yacht Club er et elegant hotell med moderne rom, velrenommert restaurant og en avslappende spa-avdeling. Hva med å ta en dupp i havet og stige opp i spaets badstuflåte for å få varmen i kroppen igjen? Det anbefales året rundt! Ligger en halvtime unna Orust Golfklubb.

Lyckorna Golfklubb

Ta turen innom Lyckorna Golfklubb, som byr på en kupert park- og skogsbane som går gjennom et vakkert og variert naturlandskap. Den 18 hulls golfbanen ligger vakkert til og passer både for elitespillere og nybegynnere. Klubbens 9-hulls Pay & Play-bane er populær blant både gjester og medlemmer, og hullenes lengde varierer fra 45 til 111 meter. Greener og fairways på Bohusläns nest eldste golfbane er alltid velpleide, og på Lyckorna finnes det en utmerket restaurant som serverer både lunsj og á la carte.

Golfklubben ligger bare én time og et kvarter fra grensen ved Svinesund.

Gode overnattingsmuligheter:

 • Stenungsbaden Yacht Club, som nevnt over, ligger bare 20 minutter unna Lyckorna Golfklubb.

Fjällbacka Golfklubb

Fjällbacka Golfklubb ligger i naturskjønne omgivelser, og den 18 hulls banen snor seg gjennom et vakkert naturlandskap. Hele elleve av hullene går langs den idylliske Anråsälven, noe som gir spillerne en utfordring. Golfklubben kan skape assosiasjoner til linksgolf siden nærheten til havet gjør at vinden er en annen utfordring.

Golfkroen er kjent for god mat og service, men holder bare åpent fra påske til slutten av september – men skjærgårdssamfunnet Fjällbacka ligger rett i nærheten, og du kjenner kanskje igjen Fjällbacka fra Camilla Läckbargs kriminalromaner.

Gode overnattingsmuligheter:

 • Tanums Gestgifveri er et koselig golfhotell med nærhet til mange av Sveriges beste golfbaner. Hotellet er et av Sveriges eldste hotell, og har tjent gjester siden 1663. Tanums Gestgifveri kan by på fantastisk mat fra restauranten, som er Sveriges eldste som fremdeles er i drift. Menyen er basert på lokale råvarer og er inspirert av de ulike årstidene. Ligger omtrent 15 minutter unna Fjällbacka Golfklubb.
 • TanumStrand ligger vakkert til rett ved sjøkanten og tilbyr enten hotell eller sjøhus med nydelig sjøutsikt. Her finner du et stort og moderne spaanlegg med bassenger, badstuer og avslapningsområder med helt magisk utsikt mot havet og den nydelige skjærgården. Gå ikke glipp av den herlige restauranten som framfor alt er kjent for smakfulle skalldyrsretter, så er du glad i østers, kreps, krabbe eller reker er dette stedet for deg. Ligger omtrent 15 minutter unna Fjällbacka Golfklubb.
 • Strömstad Spa & Resort ligger rett ved vannkanten og har fine og moderne rom med fin utsikt. Ta turen innom den store spaavdelingen etter golfrunden, den er nemlig på 2000m fordelt over to etasjer, og kan by på en rekke behandlinger i tillegg til jacuzzi med sjøutsikt, saltvannsbasseng, finsk sauna, ovnsbadstue, kneippbad, snøtønne og mye annet. Restauranten Maritimus byr på velsmakende middag og gode viner. Ligger omtrent 45 minutter unna Fjällbacka Golfklubb.

Mjölkeröds Golfklubb

Populære Mjölkeröds Golfklubb er en vakker 18 hulls park- og skogsbane som på grunn av et mildt klima har en meget lang golfsesong. Golfklubben er blant den svenske vestkystens mest besøkte, og er regnet som en utfordrende bane både for nybegynnere og proffer.

Både fairways og greener er velpleide, og golfbanen byr på et variert terreng. Restauranten i klubbhuset er meget anerkjent, og byr på herlige matretter gjennom hele sesongen.

Golfklubben ligger bare en halvtime fra grensen ved Svinesund, og bare ti minutter unna skalldyrsparadiset Grebbestad.

Gode overnattingsmuligheter:

 • Tanums Gestgifveri er et ypperlig valg bare 10 minutters biltur unna Mjölkeröds Golfklubb. Les mer om det særegne herregårdshotellet over. 
 • Vakre TanumStrand ligger 20 minutter unna Mjölkeröds Golfklubb. Les mer om forlokkende overnattingsalternativet over. 
 • Strömstad Spa & Resort kan du også lese mer om over, og ligger 25 minutter unna Mjölkeröds Golfklubb.

Strömstad Golfklubb

Velkommen til Strömstad Golfklubb, som du finner bare halvannen time fra Oslo (og 20 minutter fra grensen. Banen ligger idyllisk til i naturskjønne omgivelser tett ved sjøen, og er faktisk Sveriges vestligste golfbane.

Banen består av en 18-hulls bane og en 3-hulls øvingsbane, og er svært populær blant nordmenn. Golfbanen holder åpent fra tidlig vår til langt ut på høsten på grunn av et mildt klima takket være... Golfstrømmen. 

I klubbhuset finner du en velrennomert golfkro der du kan nyte en deilig lunsj eller svensk «fika» - altså kaffe og kake.

Gode overnattingsmuligheter:

 • Strömstad Spa & Resort ligger bare en 15 minutters rusletur unna golfbanen, eller 10 minutter i bil om du foretrekker det. Du kan lese mer om spahotellet over.
 • Tanums Gestgifveri ligger 30 minutter unna Strömstad Golfklubb. Du kan lese mer om det koselige golfhotellet over.
 • TanumStrand ligger 40 minutter unna Strömstad Golfklubb, og er et godt overnattingsalternativ.

Handle på vei hjem!

I 2017 la nordmenn igjen 15,1 milliarder kroner hos svenske butikker langs grensa. Det høres kanskje mye ut, men tenk deg hva varene hadde kostet i en norsk butikk! 

I en pristest Dinside.no gjorde i mars kommer det frem at det lønner seg mest å kjøpe disse varene i Sverige:

 • Brus: Prisforskjell på over 200 prosent. 
 • Godteri: Prisforskjell på mellom 77 og 145 prosent. 
 • Egg og melkeprodukter: Halv pris og enda bedre, ekstra mye å spare på laktosefrie produkter. Kjøttvarer: Prisforskjell fra 110 til 210 prosent. 
 • Ost: Prisforskjell fra 30 til 43 prosent, størst prisforskjell på norsk Jarlsbergost. 


Husk kvotene! Er utenlandsoppholdet på over 24 timer kan du handle for 6000 kroner uten å betale toll og avgifter (varer det kortere enn 24 er kvoten på bare halvparten).

Golf i Västsverige

Västsverige er kjent for den idylliske kyststripen fra Strömstad nedover mot Göteborg, men regionen er mer enn skjærgårdsperler. Her finnes nemlig også en rekke ulike golfbaner.

Gå til