Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Arvika Golfklubb, Värmland
Foto: Harry Jacobsson

Ting å gjøre

Her er golfbanene du bør teste i Värmland

Er du glad i golf? Tar du turen over grensa finner du noen av Värmlands vakreste og beste baner. Ikke glem å handle gode kupp på vei hjem fra golfturen!

Enten du er en erfaren ringrev eller på vei inn i golfverdenen, så er det lite som slår vakre og utfordrende golfbaner å bryne seg på. Vi har funnet de beste golfbanene i Värmland som sikrer deg vårens beste golfopplevelse.

Les våre anbefalinger, og sjekk samtidig ut hvor du kan overnatte og hva du kan finne på i nærområdet når du er ferdig på golfbanen.

Vi starter med de to beste golfbanene å kombinere med et besøk i Arvika:

Arvika Golfklubb

Arvika Golfklubb kan by på en 18-hullsbane gjennom et grønt og frodig landskap, typisk for Värmland. Banen passer alle, og er ideell for både nybegynnere og erfarne spillere. Det er nemlig nok av tekniske og interessante utfordringer til de som spiller mye golf – du må ha både fokuset og treffsikkerheten inne for å klare de varierte hullene. Hull 16 er kjent for å være den vanskeligste, mens hull 4 er banens signaturhull.

Banen ligger bare fire mil unna norskegrensen, mellom Kongsvinger og Karlstad – som også er en populær golfby.

Her kan du overnatte:

 • Dömle Herrgård venter avslappning i et idyllisk herregårdsmiljø midt i hjertet av Värmland. Skjem deg bort i spa-avdelingen Dömle SPA & Relax, og nyt herlige måltider i restauranten. Herregården ligger mindre enn en time unna Arvika Golfklubb.
 • På GuestHouse Eleven kan du bo i rolige og avslappende omgivelser nær naturen, ca 8 km vest for Arvika. Hotellet har 10 rom og ligger vakkert til ved sjøen Glafsfjorden. 

Eda Golfklubb

Eda Golfklubb er en vakker 18-hullsbane som utfordrer deg i spillet samtidig som du vil finne både ro og harmoni fra naturen. Den kombinerte park- og skogsbanen ligger i vakre omgivelser på en halvøy ved sjøen Hugn. Her finner du ni vannhindre og en fantastisk sjøutsikt fra samtlige hull. Anbefales!

Eda golfklubb ligger kun ti mil fra Oslo, og er et naturlig stopp på veien fra grensa mot Arvika.

Her kan du overnatte:

 • Clarion Collection Hotel Bristol i Arvika er et moderne hotell midt i hjertet av byen – og midt i gågata. Det betyr at du har kort vei til alt som er verdt å se og gjøre. Et opphold på hotellet inkluderer ikke bare frokost, men også fika på ettermiddagen og varm kveldsmat.

Arvika byr på mye mer enn golf, og er blant annet kjent for markedsdager og loppemarkeder. Benytt anledningen til å få med deg noen andre aktiviteter og litt shopping:

 • Besøk Rackstadmuseet for å få et spennende innblikk i hva mennesker kan skape med hendene sine. På et av Sveriges vakreste kunstmuseer kan du se unik og flott malerkunst, skulpturer, intrikat møbelhåndverk og spennende utstillinger. Lunsj eller fika får du i den tilhørende kafeen, og om været tillater det bør du nyte maten i museumsparken.
 • Klässbols linveveri har vevd vakre og tradisjonelle linprodukter i snart 100 år, og familiebedriften drives i dag av tredje og fjerde generasjon. Linveveriet er kjent for sin gode kvalitet og har vært kongelig hovedleverandør siden 70-tallet og står blant annet for duker og servietter til Nobelfesten. Se hele produksjonen på nært hold og kjøp de fantastiske produktene i butikken.
 • Arvika Fordonsmuseum står en samling av over 100 kjøretøy fra alle tiår. Her er det ikke bare biler, men motorsykler, hestevogner, sykler – ja, alt av kjøretøy. Det er egentlig tre museer i ett, og du kan også se MC-veteraner og lære om utviklingen av kjeler, ovner og vedfyrte varmtvannsberedere fra 1923 til dagens høyteknologiske varmepumper. Arvika Fordonsmuseum er både lærerikt og interessant, også for de som ikke er interessert i gamle biler og motorsykler

Hammarö Golfklubb

Takket være beliggenheten ved Sveriges største innsjø Vänern, har denne 18-hullsbanen en lang sesong. På Hammarö Golfklubb er de naturskjønne omgivelsene utnyttet maksimalt, med sitt kuperte terreng i en herlig blanding av park- og skogsblanding med høyreiste furutrær og lange, grønne sletter. Golfklubben har også en korthullsbane på 8 hull for deg som ønsker å trene på nærspill.

Hammarö Golfklubb ligger bare noen få minutter utenfor Karlstad, og knappe halvannen time fra svenskegrensen ved Charlottenberg.

Her kan du overnatte:

 • Elegante Elite Stadshotellet fra 1800-tallet har et luksuriøst preg og er innredet med en blanding av tradisjonell innredning og moderne kunst. Gjestene skryter spesielt av maten, som serveres i de store og vakre salongene. Hotellet ligger 20 minutter unna Hammarö Golfklubb.
 • Omtrent et kvarter unna golfklubben ligger Best Western Gustaf Fröding Hotell Konferens. Her kan du virkelig nyte Värmlands skoger og glitrende sjøer – som helt tydelig inspirerte den store svenske poeten som hotellet er oppkalt etter. Koble av i spa-avdelingen, prøv vinsmaking i kjelleren eller bli med på en morsom “danseband-kveld”.
 • Midt i hjertet av Karlstad ligger Scandic Winn – kun 15 minutter unna Hammarö Golfklubb. De renoverte rommene er moderne og garantert behagelige. I restauranten får du mat som er inspirert fra hele verden, og særlig frokosten vil gi deg en god start på dagen.

Karlstad kan by på kultur og opplevelser, og her er det mye å finne på:

 • Vi anbefaler en byvandring for å se resultatet av Artscape 2017, da Skandinavias største gatekunstprosjekt kom til Värmland. Her fikk syv kunstnere fra hele verden male sitt uttrykk på syv forskjellige bygninger rundt i Karlstad. Resultatet ble storslåtte, fargerike og urbane veggmalerier som pryder det som en gang var grå og kjedelige bygninger.
 • Sandgrund Lars Lerin er en kunsthall for Lars Lerins mange malerier. Han er kjent for å være en av Nordens fremste akvarellkunstnere, og har vunnet mange priser for sitt arbeid. Han driver selv denne kunsthallen, og utstillingen holdes levende ved at den stadig byttes ut. Derfor kan du trygt besøke kunsthallen flere ganger, og stadig oppdage noe nytt.
 • Et besøk til restauranten Almars Gård er et must. Bare 10 minutter utenfor Karlstad sentrum, ligger restauranten som er anbefalt av den anerkjente nordiske restaurantguiden White Guide. Menyen endres etter sesongens råvarer – her er man sikret en gastronomisk opplevelse.
 • Er du glad i godt og hjemmebrygget øl er et besøk på Good Guys Tap å anbefale. Good Guys Tap ligger på bryggen i Karlstad sentrum, her får du servert lokaltbrygget øl og fantastisk pizza. 

Årjäng Golfklubb

Årjängs Golfklubb skal være en av Västsveriges aller beste og vakreste 18-hullsbaner, og en ekte “värmländsk pärla” som kombinerer park og skog. Banen er kjent for sine store bølgende greener, varierte landskap og spennende utfordringer som gir den en annerledes golfopplevelse. Her er ingen hull like!

Golfklubben ligger strategisk plassert mellom Karlstad og Oslo, i tilknytning til E18. Det er ikke mer enn en times kjøretur til grensen ved Charlottenberg.

Her kan du overnatte:

 • Like i nærheten av golfklubben ligger Best Western Hotel, Årjäng, et moderne hotell med luftige og freshe hotellrom. Ta en tur til svømmehallen, bowlinghallen eller på travbanen – her er det nok av aktiviteter. Og ikke gå glipp av frokostbuféen.

I Årjäng finnes det mange steder som er perfekte for fika og unike drikkeopplevelser:

 • Thorills er en bitteliten gårdsrestaurant midt mellom Töckfors og Årjäng som oser av glede, kjærlighet og stolthet. Den sjarmerende spiseplassen tilbyr en opplevelse utenom det vanlige, som de gjør på sitt eget lille vis med et førsteklasses kjøkken basert på egenproduserte og kortreiste råvarer.
 • Nordmarkens destilleri kan du lære alt om whisky i et sjø- og skogsnært landskap. Hør om prosessen, se hvordan drikken lages og smak på det ferdige resultatet av ekte håndverks-whisky når selve destilleriet åpner i 2018.

Femdagarsgolf 1 - 5. juli 2019

Opplev Sveriges største golfturnering; Femdagarsgolf i Värmland. For 24 gang arrangeres konkurransen og i år spilles turnering på Billeruds GK, Bryngfjordens DK, Hammarö DK, Karlstad GK og Kils GK. Turneringen spilles i fire klasser, tre singelklasser og en parklasse mixed foursome. 

Ikke glem å handle på vei hjem

Avslutt golfturen med å handle på vei hjem! Uansett hvilke av disse golfbanene og byene du har besøkt i Värmland, så gir enhver tur over grensen en gylden mulighet til å handle på vei hjem igjen for å spare penger. 

På veien hjem kan du spare mye på å legge handleturen innom Töcksfors Shoppingsenter som i år åpnet 9000 nye kvm. Her finner du et bredt utvalg av butikker og en av Sveriges aller største matbutikker med et mildt sagt fantastisk vareutvalg. Kjøpesenteret kan by på over 1100 gratis parkeringsplasser i oppvarmet parkeringshus med flere ladestasjoner til elbiler.

Et annet alternativ for rimelig grensehandel er Charlottenbergs Shoppingsenter, hvor du finner over 60 butikker med over 2500 gratis parkeringsplasser. På sentere finner du blant annet Nordens største dagligvarebutikk: Hypermat, samt en av verdens største godteributikker: Gottebiten. 

Du er alltid velkommen til vakre Värmland!