Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Shopping, Göteborg
Foto: Jennie Smith/Göteborg & Co

Oversikt

Her finner du den beste shoppingen i Göteborg

Göteborg er våre næreste shopping-storby med femhundre butikker innenfor fem minutters gange. I byen finner du en blanding av varehus, designbutikker, vintage, gågater og mange koselige små butikker.

Göteborg huser et eget designakademi, og det er derfor ingen mangel på hjemmelaget talent i byen. Både Nudie og Monki så dagens lys her. Det er lett å kjøpe vintage og jeans «med snert i» i Göteborg. Her guider vi deg litt rundt i shoppingbyen slik at du kan planlegge din egen shoppingrunde.

Shopping i Göteborgs smågater

Potensialet for en vellykket shoppingrunde i Göteborg er absolutt til stede, det er lett å gjøre kupp på både klær, sko, vesker og designvarer året rundt. Koselige bydeler som Haga og Linné rammer inn paradegaten Kungsportsavenyen perfekt og gir attpåtil sjarmerende småbyfølelse.

I gatene rundt Kungsportsavenyen fins det flust av eksklusive moteforretninger og kunstgallerier, et godt tips er å stikke innom museet Röhsska på Vasagatan når en spaserer mot bydelen Haga. Basisutstillingen i Sveriges eneste designmuseum tar deg med på en fargerik og nostalgisk tripp gjennom utviklingen av møbler, tekstiler, glass og industridesign fra 1851 og frem til i dag. I Vasagatan fins det også mange småforretninger med en super miks av både sko, klær samt en mengde kafeer og spisesteder.

Mote, interiør og design innenfor vollgraven

I det trendy området rundt Magasinsgatan og Vallgatan finner du second hand, merkeklær og interiør- og designbutikker. Her ligger både Norrgavel, Artilleriet, Designtorget og Engelska Tapetmagasinet. Shoppinggatene er trivelig med mange små unike butikker og du finner også godt om kafeer og restauranter her.

Treskofabrikk og second hand i Haga Nygata

Den vakre gamle bydelen Haga kan vise til koselige brosteinsbelagte gater, og de som leter litt kan gjøre gode kupp på både kunsthåndverk, antikviteter, second hand og mote. Et tips er Haga Trätoffelfabrik som ligger i Haga Nygata 19 her kan man fascineres av treskoene som trylles frem på løpende bånd. Et par andre morsomme butikker det er verdt å ta turen innom er Charleston Secondhand og Haga Hem.

Linnéstaden med trendy småbutikker og sjarmerende konditorier

Bydelen Linné med den vakre Linnégatan og de kryssende Långgatorna er en trendy og samtidig litt bohem del av Göteborg. Her finnes det spisesteder med alskens nasjonaliteter, kafeer, barer og et knippe flotte gourmetrestauranter side om side. Antikvitetsforretninger fins det mange av, og spesielt Andra Långgatan fascinerer med sin spennende miks av butikker, sjarm og atmosfære. Ikke gå glipp av konditoriene som ligger som perler på en snor bortover – Göteborg er en urban by i bevegelse som øser tips om nye trender og smaker sjenerøst over gjestene sine.

Sentrumsshopping i Göteborg

Sammenlignet med Oslo har Göteborg et fantastisk utvalg av designklær og spesialforretninger i alle kategorier. Et av byens hovedstrøk for nettopp shopping er rundt kjøpesenteret Nordstan ved sentralbanestasjonen og gågatene Fredsgatan, Kungsgatan og Korsgatan.

Nordstan er et av Sveriges største shoppingsenter og rommer 180 forretninger med både svensk design og internasjonale merker. Her arrangeres det ofte håndverksutstillinger, moteshow og andre aktiviteter også. Rett utenfor senteret fins det massevis av trivelige smågater som rommer forretninger i alle kategorier.

En liten bit byhistorikk fås selvsagt på kjøpet for dem som rusler rundt i sentrumsgatene og kvartalene rundt. Kronhusbodarna ligger i Kronhusgatan og rommer håndverksboder og glassblåsere.

Og til slutt, etter en stunds shopping, er det mat som er i fokus. Stora Saluhallen ligger på Kungstorget, og er en opplevelse for alle som er det minste opptatt av mat, råvarer og matkultur. For barnas del må man ikke glemme å stikke innom Flickorna Kanold Choklad – de har nemlig sin egen sjokoladeproduksjon inne i Saluhallen.

Les mer om shopping i Göteborg.

Velkommen til Göteborg!

Shopping i Göteborg

Med 500 butikker innenfor en radius på 5 minutters spasertur er Göteborg en skattekiste for de shoppinglystne.

Gå til