Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Ting å gjøre

Her finner du 8 av de beste badeplassene i Göteborg

Drømmer du om yrende strandliv når sola steker? Da trenger du ikke dra lenger enn til Oslos naboby Göteborg. Her er det mange fine strender, og er helt perfekt om du liker å kombinere storbyliv og shopping med strandliv og bading.

Veien til Göteborg er enkel, uansett om du reiser med egen bil, buss eller fly. Kjører du bil fra Oslo følger du E6 hele veien. Turen tar ca. tre og en halv time. Det går flere busser om dagen, og er et fint alternativ for deg som ikke har bil tilgjengelig.

Widerøe har også daglige flyvninger fra Gardermoen, og på én time er du på Göteborg Landvetter-flyplassen. Flyplassen ligger omtrent 20 minutter utenfor sentrum.

De beste badeplassene

Göteborg er en storby fylt med liv og røre, og shoppingmulighetene er mange. Det er ikke bare Liseberg - nordens største fornøyelsespark - som er trekkplasteret.

Det de fleste besøkende ikke er klar over er at Göteborg er omringet av over 20 forskjellige badeplasser. Vi har plukket ut 8 av de fineste badeplassene du kan dra til for å nyte strand og sjø mens du er på bybesøk!

01. Playa Stenpiren
Foto: Anders Wester/Göteborg & Co

Kjenn sanden mellom tærne, legge deg til rette i solstolen og nyt utsikten over Göteborg. Like ved kaien ved Stenpiren ligger badeplassen Playa Stenpiren. Her finner du store solstoler, en sandstrand, parasoller og palmer som skaper en tropisk stemning, midt i Göteborg! 

02. Allmänna badet i Jubileumsparken
Foto: Beatrice Törnros

Siden sommeren 2015 har gøteborgere hatt et nytt favorittsted for å avkjøle seg på varme dager. Allmänna Badet i Jubileumsparken har et utendørsbassenget som er 20 meter langt, åtte meter bredt og åpent for alle som ønsker å ta en dukkert. Ønsker du å bade i havet kan du bare vippe deg over kanten!

På samme plass har du mulighet til å ta badstu, og om du liker å ligge på sand har du strand rett ved bassenget. Allmänna badet ligger midt i bykjernen, så her kan du raskt sette av noen timer for å bade litt - enten det er i sol eller vann!

03. Askimbadet

Askimsbadet finner du en lang, idyllisk sandstrand med store plenområder for lek, spill og soling. Her kan du ta med deg strandspill eller fotball, og kose deg i sola med venner og familie. Det er også en 259 meters badebryggen som strekker seg ut i sjøen, så her kan du løpe og ta sats ut i vannet!

I tillegg til den store stranden er det en kafé, sandvolleyballbane,minigolfbane og grillplass i området. Badet har utmerkelsen blått flagg, så her har du garanti for at vannet og omgivelsene er rene for søppel og skrot, så du kan trygt la barna løpe fritt omkring.

04. Smithska udden
Foto: Sanna Gsson Johnsen

Smithska Udden, også kjent som "Smitten", er et populært badested for hele familien. Her kan du legge deg ned på gressområder og brygger, og hoppe i vannet fra høye fjell. For barna er det også en fin lekeplass på området.

Er du av typen som liker å bade naken? På Smittens sørvestlige side finner du nemlig et eget område for å de som ønsker å nakenbade. På de solrike dagene kan det være vanskelig å få parkeringsplass, så det kan være lurt å være tidlig ute!

05. Saltholmen

Den attraktive badeplassen Saltholmen ligger på Aspholmen nær Saltholmen fergeterminal. Badestedet er en av de mest populære i byen, og her kan du hoppe enten fra svaberg eller gå ut i vannet via noen av badetrappene.

Fra sentrum av Göteborg tar du enkelt trikken til Saltholmen. Det tar omtrent 30 minutter og deretter går du siste biten ut til Aspholmen. Ta med deg vennegjengen og nyt en varm sommerdag på fjellberget!

06. Styrsö Brattenbadet
Foto: Steampipe Production

Det familievennlige Brattenbadet på Styrsö er en idyllisk liten bortgjemt bukt, og du kan enkelt komme deg hit med fergen fra Saltholmen. Gjør utflukten om til en dagstur og ta med deg god mat og godt humør - ferjeturen i seg selv er en vakker opplevelse.

Badeplassen har en liten fin sandstrand, og passer godt for barn så vel som hele familien. Ved fergekaia ligger Brattens vertshus og kafé som er perfekt å stikke innom om du trenger en pause fra sola eller for å leie en golfbil.

07. Härlanda tjärn
Foto: Frida Winter

Vil du bade i ferskvann bør du ta veien til Härlanda tjärn. Her har du alle muligheter, både strand, gressplen og brygge. Når det rumler i magen kan du fyre i gang en engangsgrill eller benytte deg av grillplassen som er der, eller gå innom kafeen som er like ved.

Innsjøen er næringsrikt og ganske bra med liv i vannet for de som foretrekker fiske, så lenge du ikke gjør det fra badebryggene. Du kan enkelt ta turen til Härlanda tjärn med bil på cirka 20 minutter, eller hoppe på buss 17 hvis du vil ta kollektivt.

08. Näsetbadet

Med en langgrunn strand omkranset av fjellberg, er Näsetbadet perfekt både for småbarnsfamilier og kompisgjenger. Stranden ser ut som en eksotisk liten perle, og har betongdekke du kan ligge å slikke litt sol på. Liker du å hoppe rett ut i vannet kan du ta sats fra bryggene og trene på bomba eller stup!

Det kan være lurt å ta turen hit med kollektiv transport, da det fort blir fullt på parkeringsplassen etter klokken elleve. Med kollektivtransport reiser du cirka 40 minutter til Näsbovägen stopp, og derfra er det kun en kort spasertur til Näsetbadet.