Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

High Chaparral, Kulltorp, Småland
Photo: Patrik Svedberg / High Chaparral

Aktivitet

High Chaparral – Småland

Er du raskere enn din egen skygge? Det finner du ut av i fornøyelsesparken High Chaparral sammen med indianere, gullgravere, mexicanere og cowboyer. Her kan barna hjelpe sheriffen med å fange banditter og svinge hammeren sammen med nybyggerne, som skal ha huset ferdig før vinteren kommer.

Finn fram seksløperen på morgenen eller løft opp skjørtene og gjør deg klar til en munter cancan-dans. High Chaparral er et populært tilholdssted for ridende cowboyer og indianere, dusørjegere, og gullgravere og parken ligger rundt 50 km syd for Jönköping. Som i det gamle Ville Vesten går det vilt for seg – på en morsom måte. 

Westernshow i verdensklasse

Hver dag arrangeres heftige show med velkjente figurer fra det Ville Vesten, og gjestene blir gjerne invitert med. Opplev indianershowet som gir et innblikk i de innfødtes skikker med deres fargerike utsmykkinger, rituelle regndans og hvordan livet i en tipi er på Indianerøya. Og i Old Mexico sørger folkets hevner, den legendariske Zorro, for rettferdighet, så de gode ler og de onde gråter. 

Lev dere inn i det Ville Vesten

Mellom de forskjellige westernshowene inviteres parkens gjester med til å delta i dagliglivet sammen med de andre av præriens hyggelige jenter og gutter. Zorro arrangerer fekteskole, dere kan svinge dere i salen og lære å kaste lasso av en cowboy eller grave gull sammen med de håpefulle gullgraverne. Buffalo City er for de minste barna, som sammen med Lucky Luke holder styr på Dalton-brødrene, som konstant har skumle planer.

High Chaparral er som det opprinnelige "Nye land" der man også kan møte nybyggerne i skikkelsen  til Sven-Erik og Ester, som har søkt seg vestover i jakten på et bedre liv med egen jord. Sammen med dette paret er det mulighet for å virkelig oppleve det slitsomme nybyggerlivet, for Sven-Erik og Ester tar gjerne i mot hjelp med hammer og spiker for å reise deres nye hus.