Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Hotell S:t Clemens, Gotland
Foto: Hotell St Clemens

Overnatting

Hotell S:t Clemens – Gotland

Hotellet er i seg selv en miniatyr av Visbys gamle hus, trange smug og middelaldersruiner – helt unikt!

Hotellets 32 rom er sammenbundet av to fine hager og en middelaldersk kirkeruin. En ruin som hotellet har nøkkelen til. Hotellet har miljømerket Svanen. Alle rom er røykfrie, har egen dusj, toalett og TV. Det eldste huset er fra 1600-tallet og det finnes ikke en rett vinkel noe sted. Alle rom har sin egen personlighet. 

Her kan du bo med egen utgang til hagen eller med Botanitska Trädgårdens grønne gress utenfor vinduet. Book ditt rom for sommerens ferie, høstens konferanse, vinterens arbeidsreise eller vårens weekendtur. Her blir du tatt vare på uansett når på året du kommer. Trådløst internett og en smakfull frokostbuffé er inkludert i prisen, og rommene rengjøres naturligvis hver dag.

Utflukter i nærområdet

Når du bor på S:t Clemens er det kort vei til alt. Rusle ved havet eller ta turen 3,5 kilometer rundt den middelalderske ringmuren i de smale smugene. Kulturlivet på Gotland er rikelig året rundt. Musikk og teater – bare spør resepsjonen så hjelper de deg med å booke billetter.

Hotellet har også sykkelutleie. Dra for eksempel nordover og besøk dryppsteinsgrottene i Lummelunda eller sørover til Högklint med flott utsikt i alle retninger eller til Tofta strand med 3 km myk fin sand. Til Ingmar Bergmans Fårö er det 60 km og på sommeren arrangerer hotellet bussturer og hjelper til med bilutleie resten av året.

Spise på Gotland

Gotland er berømt for trøffel, lam, kreps og grønnsaker. Her finnes mye godt å spise og mange dyktige kokker. Visby har mange spennende restauranter både med svenske og internasjonale smaker. S:t Clemens hjelper deg gjerne med å velge riktig restaurant for dine smaksløker.

Gotland Active Store

Vil du klatre, sykle, vandre, titte på fugler eller bare gå en guidet tur – alene, med familien eller i større grupper – så tilbyr S:t Clemens dette i samarbeid med Gotland Active Store.

Gotland Hiking Week

Gotland har 800 km kyst og gotlänningarna elsker å vandre langs havet der kultur og natur er så nært. Små fiskevær, raukfelt, skoger, strender, høye klipper og vindblåste grantrær.

Gotland Hiking Week gir deg sjansen til å oppleve Gotland i en av de aller beste månedene – april/mai og oktober når vårblomstene akkurat har tittet opp. Våren på Gotland er virkelig spesiell, med vakre farger og vekster, med orkideer og mange ulike typer blomster. Og naturligvis alle fuglene som finner veien til denne øya midt i Östersjön.

I løpet av perioden kommer man til å gå ut på tur sammen med dyktige naturguider på ulike deler av Gotland, der dagsetappene varierer mellom 10-15 kilometer, noen ganger med lengre og noen ganger med kortere alternativ. Det vil bli utforsket ulike naturtyper, men fokuset ligger på Gotlands fantastiske kyst.