Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Vinterpadling, Västsverige
Foto: Roger Borgelid/vastsverige.com

Destinasjon

Hvor vil du reise?

Sverige er nordmenns favorittreisemål, og det perfekte reisemålet om du vil ta en tur over grensen. På disse sidene finner du inspirasjon og mye nyttig informasjon om nabolandet vårt. Se mangfoldet av steder å besøke, byer å oppleve, natur å utforske, mat å nyte og mye, mye mer. Sverige har så masse å by på – alt fra spektakulær natur med kritthvite strender og gresskledde dalsider, koselige småbyer hvor kultur og tradisjoner står sterkt, morsomme badeland og aktivitetsparker for hele familien, til pulserende storbyer med det siste innen musikk, mat og kultur for øvrig.

Byferie i Sverige

Sveriges tre største byer GöteborgStockholm og Malmö er alle flotte alternativer for en ordentlig byferie i Sverige. Her finner du en stort utvalg av shoppingmuligheter, restauranter, kulturopplevelser, barnevennelige opplevelser og mye mer. 

Les mer om ting du kan gjøre på byferie i Sverige

i
Foto: Per Pixel Petersson/imagebank.sweden.se
Fantastisk flyfoto av Göteborg på en deilig sommerdag.
Foto: Per Pixel Petersson/imagebank.sweden.se

Halland – Sveriges riviera

I Halland finnes det mye å gjøre, oppleve og se. Her kan du nyte sol og bad ved milevis av flotte strender, gå tur på Hallandsleden, sykle på vakre Kattegattleden, nyte spaopplevelser i toppklasse, surfe i fantastiske omgivelser eller delta på morsomme og spennende arrangementer.

Les våre reisetips om Halland

i
Foto: Hotell Tylösand
Hotell Tylösand er lokaliseret lige ved stranden og er en af regionens førende spahoteller.
Foto: Hotell Tylösand

Velkommen til Västsverige

Västsverige byr på en herlig miks av storbyliv, naturopplevelser, mat i verdensklasse og et bredt spekter av spa- og golfanlegg. Med Bohusläns kystlinje, Dalslands villmark, storbyen Göteborg, mange herskapelige slott og kulturelle Västergötland, dekkes alle behov. Pluss noen til!

Les våre reisetips om Västsverige

i
Foto: Roger Borgelid/vastsverige.com
Padling i solnedgang.
Västsverige |
Foto: Roger Borgelid/vastsverige.com

Gotland - et unikt eventyr

Gotland er ikke bare Sveriges største øy, men også Sveriges største sommerparadis. Gotland er et sted fullt av muligheter, et sted for puls og et sted for avkobling. Det er et sted for spennende møter mellom hav og land, der nåtiden møter datiden, og også mellom mennesker som nyter hverandres selskap. Utforsk Gotland på to hjul med barna, opplev idylliske Visby eller slapp av på en av de flotte badestrendene

Les våre ferietips om Gotland 

Outside the medieval city walls of Visby.
i
Foto: Sven Halling/Johnér
Visby, Gotland.
Foto: Sven Halling/Johnér

Velkommen til Småland

Kjent for tusenvis av sjøer, sommerøya Öland og Emil fra Lønneberget. Småland er fantastisk både for store og små. Småland har store turistattraksjoner som blant annet en av Sveriges vakreste skjærgårder i Västervik, Astrid Lindgrens hjembygd Vimmerby og den fantastiske Hansabyen Kalmar. 

Les våre ferietips om Småland

i
Foto: Isaberg Mountain Resort
Hold en "fika" og nyd nærværet med familien i hyggelige Isaberg.
Foto: Isaberg Mountain Resort

Dalarna – den svenske idyllen

Regionen Dalarna i Midt-Sverige grenser mot Norge i vest. Det kan virke som om Dalarna stikker av med seieren når det gjelder hva vi forbinder med Sverige – det er nemlig her du finner rødmalte hus, den berømte Dalahesten og idylliske innsjøer. I tillegg ligger det flere idylliske campingplasser og fantastiske familieattraksjoner i Dalarna. 

Les våre ferietips om Dalarna

i
Foto: Idre Fjäll
Udsigt over Idre Fjäll.
Foto: Idre Fjäll

Velkommen til Värmland

Regionen Värmland ligger vest i Sverige, og i det vestre hjørnet grenser den til Norge. Her har du det gøy med familien i vakker natur. Värmland er en kjempestor naturattraksjon, med 10.000 sjøer som ligger spredt rundt om i det skogskledde landskapet. Opplev vakre herregårder i naturlig omgivelser, storbyferie i Karlstad og et bredt utvalg av barnevennelig aktiviteter. Velkommen til Värmland

Les våre ferietips om Värmland

i
Foto: Per Pixel Petersson/imagebank.sweden.se
Karlstad er hovedstaden i Värmland.
Foto: Per Pixel Petersson/imagebank.sweden.se

Velkommen til Skåne

Skåne er mye nærmere enn du tror! I Skåne finner man et mangfold uten sidestykke innen naturopplevelser, mat og kultur. De korte avstandene er et ekstra trumfkort – det tar knapt en time fra den ene enden av regionen til den andre.

Les våre ferietips om Skåne

i
Foto: Mickael Tannus
Ven is an idyllic little island between Sweden and Denmark.
Foto: Mickael Tannus