Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

IKEA Hotell, Älmhult, Småland
Foto: IKEA Hotell

Overnatting

IKEA Hotell – Småland

Alle bør få muligheten til å bo best mulig når man er ute på reise. Og IKEA Hotell tilbyr nettopp dette – bra overnatting for alle!

Gå inn og føl deg som hjemme! IKEA Hotell er på mange måter som hvilket som helst hotell. Her finner du deilige senger, de rengjør rommet ditt og byr på en god frokostbuffé. Men de har lagt til noe som har en lang tradisjon i Älmhult: hjemmefølelsen.

100 % IKEA

IKEA Hotell er IKEA helt ut i fingerspissene.  Alt du møter som gjest bygger på det IKEA har lært seg om hjeminnredning og overnatting under IKEAs drøyt 70 år på markedet. Den koselige hagen og de to stuene er gode eksempler på dette – store felles arealer der voksne og barn kan omgås, leke og slappe av. Det samme gjelder det fullutrustede vaskeriet – perfekt for barnefamilier og reisende som bor her i en lengre periode.

Rom med valgmulighet

Kjærlighetspar, jobbreisende, storfamilier, pensjonister, personer med funksjonshemning, studenter eller vennegjenger – IKEA Hotell vil at alle skal kunne finne seg et passende rom de trives i. Uten å trenge å grave dypt i lommeboken. Derfor ser rom-menyen ut som den gjør: 

Grand lit-rom: Generøse, innbydende dobbeltrom med bra oppbevaringsplass og plass for den som trenger å jobbe på kvelden. På hotellets nedre plan har vi også Grand lit-rom med ekstra stor gulvflate, tilgjengelighetstilpasset baderom og direkte utgang. Har du assistenthjelp kan du også booke et naborom med tilstøtende dør. Pris: Fra 945 SEK/natt. 

Familierom: Perfekt for familien eller vennegjengen. Fire senger fordelt på to køyesenger. Rommet går an å åpne opp mot et Grand lit-rom  – bra dersom barn og foreldre vil sove nære hverandre, men i separate rom. Pris: Fra 895 SEK/natt.

Kabinrom: For den som vil bo bekvemt, men som nøyer seg med litt mindre boareal. Rommene har en smart planløsning med seng, TV og lagringsplass på 4 m2. Dusjrommet utenfor deler du med et annet kabinrom. Pris: Fra 495 SEK/natt.

Opplevelser, shopping og naturen rett rundt hjørnet

På IKEA Hotellet er du rett i nærheten til mye. Er du nysgjerrig på historien om IKEA, ligger IKEA Museum rett over gaten. Er du i shoppinghumør er det bare fem minutters biltur til Älmhults Handelplats. Her finner du bl.a. IKEA varehus, som dessuten lokker med et helt eget fyndvaruhus. 

Smålands rike naturopplevelser finnes i overflod rundt Älmhult. Her kan du vandre i skogen; fiske gjedde, gjøs og ørret i sjøer og vassdrag; padle kano i Helgeå og bade i et 20-talls ulike innsjøer. Det anbefales også at du tar en tur til Linnés Råshult eller naturreservatet Höö – to av Smålands vakreste kulturbygder.

Alla veier fører til Älmhult

Det er enkelt å ta seg til og fra IKEA Hotell. Älmhult ligger på hovedveien mellom Malmö og Stockholm og har ca. 75 togstopp per døgn. Kommer du med bil sørfra på E4, er hotellet bare 20 minutters reisevei fra Traryd. Og som rosinen i pølsa har hotellet gratis parkering og flere ladestasjoner for deg som kjører elbil.

IKEA Hotell i Älmhult åpnet høsten 2016. Det som startet som et USA-inspirert motell i 1963 for IKEA varehusets langveisreisende kunder, har i dag blitt tilpasset for å tilby såvel familier som jobbreisende alt det IKEA representerer i form av design, komfort og rimelige priser.

Les mer om IKEA hotell

Velkommen til Småland!