Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Her finner du informasjon angående reiser til Sverige, samt restriksjoner og anbefalinger når du befinner deg i Sverige.

Denne siden ble sist oppdatert 12. juni.

Reiserestriksjoner for Sverige

Det finnes et midlertidig innreiseforbud for ikke-essensielle reiser som går via Sverige til EU-land inntil 30. juni, men reiser til Sverige fra EU-land, land som er del av EEA, Storbritania og Sveits er mulig. For mer informasjon, vennligst besøk krisinformation.se.

Sverige har for tiden ingen pålagt karantene for reisende. For mer informasjon om forebyggende tiltak som anbefales i Sverige, vennligst besøk informasjonssiden til de offentlige helsemyndigheten i Sverige.

Livet i Sverige

Generelt har det svenske samfunnet ikke blitt stengt ned i samme grad som mange andre land. Dette innebærer for eksempel følgende:

  • Restauranter, barer og kafeer har fortsatt lov til opprettholde drift hvis de overholder ny lovgivning (som at de tilbyr bordservice, tilpassede sitteplasser, take-away osv.).
  • Mange butikker er åpne, men kan ha begrensede åpningstider.
  •  De fleste museer og teatre er stengt, men uteaktiviteter kan være åpne (sjekk åpningstidene før du besøker).
  • Offentlig transport er i drift, men kan være begrenset. Vennligst sjekk regionale tjenester for detaljer og følg retningslinjer for innenlandsreiser og kollektivtransport.
  • Nasjonalparker er åpne. For mer informasjon, besøk nettstedet til de svenske nasjonalparkene.

Fortsatt gjelder fysisk distanse, og alle virksomheter i Sverige må ta forholdsregler for å redusere risikoen for spredning av covid-19. Les mer om hva fysisk distanse innebærer, og hvilke tiltak du må ta, på covid-19-siden til de offentlige helsemyndighetene i Sverige.