Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Is, Halland
Foto: Igor Ovsyannykov

Oversikt

Iskiosker i Halland

Når sola steker, er det sannelig godt at Halland har massevis av iskremkiosker. Mange av dem selger hjemmelagde fristende spesialvarianter, så her er det bare til å brette opp ermene og sette kurs for Sveriges solkyst!

Åsa Glasscafè utenfor Kungsbacka

Kommer du kjørende fra Göteborg, er det passende med en is-pause ved Kungsbacka. Åsa Glasscafè ligger i hjertet av det lille samfunnet Åsa rett i nærheten av havet. Isen som serveres kommer fra SIA glass, og du kan velge og vrake mellom alt fra softis og slush, til milkshake, smoothies og massevis av annet godt! De har til og med et utvalg for allergikere!

Mums Frozen Yoghurt

På Mums Frozen Yoghurt serveres frozen yogurt med gode toppinger som ulike frukter, nøtter, müsli og godteri samt smoothies.

Röda Stugan i Kungsbacka

Ester Gelato har flyttet inn i Röda Stugan! Her finnes italiensk is, hjemmelagde vaffelkjeks, gaver og interiør.

Bräutigams

Bräutigams er et skikkelig ærverdig konditori som skryter av isproduksjon siden 2006, men har faktisk lagd is langt lengre enn dette. Isen her er mer lik italiensk gelato med både italienske og svenske smaker som biscotti, zabajone, havtornssorbet og blåbær går an å kjøpe enten som kuleis eller som 1/2 liters bokser til å ta med hjem.

Sjömackens Glasscafé

Sjömacken Glasscafé i Gottskär finner du lengst ut mot havnen. Et koselig is-sted med eventyrlig utsikt, herlig kuleis og en hjemmekoselig atmosfære blant båtene. Det finnes også hjemmebakte iskjeks på menyen.

Strand Bar & Restaurang i Mellbystrand

På Strand Bar & Restaurang opplever du både asiatisk mat, strandbar og en egen isbar. Kombinasjonen er strålende; kokkene tryller frem smakfulle thailandske retter basert på topp råvarer, og etterpå kan du innta desserten i den skjønne isbaren. En skikkelig vinnerkombinasjon på sommeren!

Herlig avkjøling på Skrea strand

Glasshuset på Skrea strand byr på ekte hallandsk is, og den store kafeen har en meny med hele 50 forskjellige iser. De kommer fra SIA Glass i Slöinge, og der lages isen etter hemmelig oppskrift fra morgen til kveld.

World of Riccardo i Halmstad

Er du i Halmstad, så må du stikke innom World of Riccardo´s, en italiensk is og antipasti bar. Riccardo lager isen på Möllegård slik familien har gjort det i generasjoner, og sluttresultatet smelter selvsagt i munnen. Her får du is av topp kvalitet laget av ferske ingredienser og som attpåtil har lavt fettinnhold. Melk, fløte, bær, frukt, vaniljestenger, nøtter og sjokolade mikses elegant sammen, og de besøkende kan velge mellom rundt 25 forskjellige smaker som presenteres på en unik, italiensk måte. Om du vil sette deg ned og nyte stunden, så er navnet på iskafeen og antipastibaren DOLCE & VERDE. Dette var tidligere en ku- og hestestall som nå er gjort om til en sjarmerende kafé i norditaliensk stil med plass til 80 gjester.

Glassbiten midt mellom Halmstad sentrum og Tylösand

Her spiser du deilig Engelholms is i et trivelig miljø, og stedet ligger perfekt til midt mellom Halmstad sentrum og Tylösand. Glassbiten har en bred palett av smaker, og kjeksen er selvsagt hjemmebakt!

Hello – takeaway i Halmstad sentrum

Midt inne i Halmstad sentrum ligger Hello – takeaway. Om du har sansen for ekte, italiensk is, er dette rette sted å besøke. Her serveres det også frossen yoghurt og paier og salater – med andre ord et herlig avbrekk fra shoppingrunden!

Glasscafé Tre Toppar

I det gamle postkontoret i den koselige fiskelandsbyen Träslövsläge finner du iskafeen Glasscafé Tre Toppar. Med en hemmelig oppskrift og masse ulike smaker å velge mellom, strø, sauser, hjemmelaget syltetøy, kjeks og fløtebolle... Ja, her kan du virkelig nyte masse godt!

Glasscafé Kulingen

Med perfekt beliggenhet ved den ærverdige Societetsparken og rett ved havnen ligger denne koselige iskaféen. Her kan du nyte hjemmebakte is-vafler og velge blant hele 25 ulike smaker. Kanskje en Gammeldags Special eller en av årets nye smaker, Citron-lakris, kan være noe for deg? Her finnes det også melke- og glutenfrie produkter.

Lejonet & Björnen, Café Lejonkulan

Sentralt beliggende i Varberg ligger Café Lejonkulan. Her finnes svensk kvalitets-is fra Lejonet & Björnen. Isen lages av naturlige råvarer og er uten fargestoffer. Flere av isene i sortimentet er økologiske, Fairtrade-sertifisert og Krav-merkede. Velg blant smaker som for eksempel Saffran & Honung, Limoncello, Cocos, Sea salted caramel, Ekologisk mocca, Italiensk choklad, Passionssorbet, Rocky Road, Laktosfri choklad och Ekologisk blåbär.

Ejas Glassrestaurang

På Ejas nyter man deilig fløteis, vegansk, melk -og eggfri is eller rawfood is til tonene av raslingen fra Halländsk bøkeskog. All is er uten tilsetningsstoffer og utvalget består også av sukkerfri- og glutenfri is.

Viskadalens Gårdsglass

Isproduksjon som håndverk! Isen på Viskadalens Gårdsglass er en premium-is med ekte råvarer. Melken kommer fra gårdens egne kuer, eggene fra Halland og frukt og bær er lokalt dyrket, så langt det lar seg gjøre. Av den ferske melken separeres fløte og eggen knekkes for hånd. Resultatet blir en kremet og naturlig is laget på de beste lokale råvarene. En ekte is- og smaksensasjon!

Les mer om iskaféer og iskiosker i Halland.

Velkommen til Halland!