Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Julemarked på Verket i Dalarna
Foto: Håkan Brattlöf

Reisetips

Julemarkeder i Dalarna

I erkesvenske Dalarna finner du flere unike julemarkeder hvor du finner lokale produkter, presanger og får den deilige julestemningen.

Nissemarked på Verket

Når: 14 - 15. desember
Hvor: Verket, Dalarna
Verket i Avesta forvandles til en stemningsfull nissebolig med alle julens dufter, lys og lyd. Markedet tilbyr varer fra matprodusenter, håndverkere og snekkere. Det vil også bli arrangert aktiviteter for barn, som sledeturer, pepperkakebaking og juleverksted.
Les mer her

Tradisjonelt julemarked i Nusnäs 

Når: 24. november
Hvor: Nusnäs, Dalarna
Et tradisjonelt julemarked med håndverk, julekaker, musikk, lotteri og koselig julestemning. Besøk samtidig Dalahest fabrikken og se håndverkere i aksjon.
Les mer her

Leksands julemarked 

30. november - 1.desember
 Hvor: Leksand, Dalarna 
Leksand ønsker deg velkommen til et stemningsfullt marked der gater og torg fylles med alt som hører julen til. Nissen, hest- og vogn, varmende bål, gløgg, korsang og håndverk skaper en autentisk julestemning i byen. 
Les mer her

Gammeldags julemarked på Falu Gruva 


Når: 8. desember
Hvor: Falu Gruva, Falun, Dalarna
Opplev magien på Falu Gruvas julemarked, midt i verdensarven Falun. Håndverkere selger genuint håndverk, lokalprodusert mat, kranser, brente mandler og annet julegodt. Gruvenissene tar imot barnas ønskelister og det blir guidede julevisninger i gruven. For deg som vil ha noe godt i magen finnes julebuffé, fika, varm gløgg og hjemmebakt brød.
Les mer her

Men, women and children are holding hands and dancing, wearing traditional folk clothing.

Dalarna - den svenske idyllen

Regionen Dalarna i Midt-Sverige grenser mot Norge i vest. Det kan virke som om Dalarna stikker av med seieren når det gjelder hva vi forbinder med Sverige – det er nemlig her du finner rødmalte hus, den berømte Dalahesten og idylliske innsjøer. Hvis du klarer å se for deg Sveriges største midtsommerfeiring og dype skoger i tillegg, så er du der.

Gå til