Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Julebyen Göteborg, Västsverige
Foto: Photoagency Ljusstråket

Reisetips

Julemarkeder i Göteborg

Kom i julestemning i Norges nærmeste storby - Göteborg. Å gå på julemarked i Göteborg er både hyggelig og stemningsfullt. Her finner du alt fra hjemmstrikkede ullsokker til honning og delikatesser. Vi garanterer at du får den gode julestemningen!

Utover Sveriges største julemarked på Liseberg finnes det flere tradisjonsrike julemarkeder i og rundt Göteborg. I den gamle bydelen Haga og på Gunnebo Slott er det fantastisk stemning med juledufter, håndverk og annerledes julepresesanger. 

Julemarkedet i de vakre Kronhusbodarna er et "must" for deg som vil oppleve et tradisjonelt julemarked, men for deg som er mer nysgjerrig på kunst og design bør du dra til kunsthallen Röda Sten og julemarkedet á la London på auksjonsverkets kulturarena. 

Julemarked på Tjolöholms slott

Dato: hver helg fra 15. november - 1. desember

Et helt gods pyntet til jul og julenissen som tar i mot ønskelister fra barna, gir en helt unik julestemning som du ikke finner så mange andre plasser. Julemarkedet på Tjolöholms slott er et av Västsveriges største julemarkeder og arrangeres hver helg (fre - søn) fra 15. november til 1. desember. Siste helgen er markedet også åpent på torsdag. På julemarkedet på Tjolöholm finnes det et hundretalls utstillere med alt fra håndverk til lokalproduserte matdelikatesser. 

Jul på Liseberg

Dato: 15 november - 30. desember

I julen forvandles Liseberg til en glitrende julehistorie. Gå på presangjakt blant julemarkedets boder opplyst av millioner av julelys, få opp varmen i vinteråpne karuseller, opplev kaninland, se den vakre isballetten, se det magiske lysshowet, gå på spennende skattejakt i Middelalderbyen og lever ønskelisten til Julenissen. Liseberg byr på en juleopplevelse uten om det vanlige. 

Á la London Juldesignmarked

Dato: 22 - 24. november

Á la London er et utradisjonelt julemarked som i steden for nisser og julemat samler de fineste og peneste designpresangene fra dagens beste designtalenter. Her finner du unike saker innen mote, innredning og kunst som er vanskelig å finne noe annet sted.

Haga Julemarked

Dato: hver helg fra 30. november - 22. desember

Opplev det koselige julemarkedet i Göteborgs eldste bydel. Her finner du hjemmelagde og lokalproduserte varer av alle slag i butikker og boder i julepyntede gater. 

Gunnebo julemarked

Dato: 23 - 24. november og 30. november - 1. desember
Tid: 11:00 - 16:00

Gunnebos populære julemarked åpner igjen opp portene. I et 1700-tallsmiljø finner du alt fra høykvalitets håndverk, juledekorasjoner og kandiserte epler til aktiviteter for både store og små. 

Julemarked på Remfabriken

Dato: 23 - 24.november

Göteborgs Remfabrik er enuvanlig velbevart arbeidsplass fra begynnelsen av 1900-tallet. Fabrikken har en spesiell atmosfære og er i dag et arbeidslivmuseum med flere eldre tekstilmaskiner som fortsatt fungerer. Julemarkedet på Remfabriken byr på en fantastisk stemning hvor du finner håndverk, keramik og mye annet spennende. 

Julemarked for design og kunsthåndverk på Röda Sten Kunsthall

Dato: 29. november - 1. desember

På julemarkedet i Röda Sten Kunsthall finner du et bredt utvalg av presanger til venner, familie og kanskje deg selv. Alt fra innredning, trykksaker i alle former og farger til klær og smykker blandes i et frydfullt marked i Röda Sten Kunsthall

Kronhusjul

Dato: hver helg fra 30. november - 21. desember

Ring inn julen med et tradisjonelt julemarked i Göteborgs eldste bygg fra 1654. Her finner du unikt håndverk og herlig julestemning i et historisk miljø. Kjøp julepresanger til familie og venner fra utstillerne på markedet og av håndverkerne som året rundt driver bedrifter i Kronhusbodarna på gården.

Opplev Göteborg - Norges nærmeste storby

Göteborg er Sveriges nest største by og tilbyr supre shoppingmuligheter, koselige kafeer, flotte museer, restauranter i verdensklasse, en nydelig botanisk hage, morsomme familieattraksjoner, og ikke minst en skjærgård du aldri har sett maken til!

Gå til