Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Jul på Tjolöholm slott
Foto: Will Rose

Reisetips

Julemarkeder i Halland

I løpet av november og desember arrangeres det flere koselige julemarkeder i Halland. Kjøp lokalprodusert håndverk, matvarer og nyt julestemningen i vakre Halland

Wapnö julemesse
Når: 21 - 24. november og 29. november - 1. desember
Hvor: Wapnö Gård, Halland
På Wapnö gård får du en forsmak på julen gjennom det store julemarkedet med 150 ulike utstillere. Her finnes det håndverkere av alle slag og matboden er fylt med julens delikatesser. Hele gården er fylt med julestemning med tente fakler, juletrær, julesanger og juledufter.

Les mer her

Hallandsjul
Når: 15 - 17. november
Hvor: Lilla Böslid, Halland
Hvert år samles 100 utstillere på Lilla Böslid for å gi besøkende fra både nær og fjern muligheten til å oppleve et ekte gammeldags hallandsk julemarked. Kom å møt matprodusenter og kunsthåndverkere og kjenn på den herlige julestemningen.

Julemarked på Varbergs festning
Når: 1. desember
Julemarked på Varbergs festning finner du julens gode smaker, flott og lokalt håndverk og mye annet. Den store Rikssalen fylles av julesmaker- og dufter som for eksempel marsipan, trøffel, kaker og godteri.  

Julemarked på Tjolöholms slott

Dato: hver helg fra 15. november - 1. desember
Et helt gods pyntet til jul og julenissen som tar i mot ønskelister fra barna, gir en helt unik julestemning som du ikke finner så mange andre plasser. Julemarkedet på Tjolöholms slott er et av Västsveriges største julemarkeder og arrangeres hver helg (fre - søn) fra 15. november til 1. desember. Siste helgen er markedet også åpent på torsdag. På julemarkedet på Tjolöholm finnes det et hundretalls utstillere med alt fra håndverk til lokalproduserte delikatesser. 

Jul på Öströö Fårfarm
Når: 15. desember
På Öströö Fårfarm får du garantert julestemning. Her kan du leke med nissene og barna kan hilse julenissen. Er det snø er det mulig å prøve hest og slede, hvis det er lite snø blir det hest og vogn.  

Gammeldags Julmarked på Halmstads slott
Når: 15. desember
Det tredje søndagen i advent fylles borggården på Halmstads Slott med julepynt. Her får du kjøpt mat og håndverk produsert lokalt i Halland.