Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Christmas market in Kalmar, Småland
Foto: Destination Småland

Reisetips

Julemarkeder i Småland

I Småland arrangeres det flere tradisjonelle og hyggelige julemarkeder både i novemer og desember. Her finner du garantert unik julepynt, presanger og mye annet fint.

Eksjö julemarked

Når: 8.– 9 desember
Hvor: Eksjö, Jönköping, Småland
Et av smålands største julemarked i den sjarmerende trehusbebyggelsen i Eksjö Gamla Stan. Et hundretalls håndverkere selger sine varer på Eksjö museum, Museigården, Forminnesgården, Lilla Torget og Stora torget. Her blir du tatt med tilbake til et markedsmiljø sånn som det var for 100 år siden – kjenn duften av gløgg og støpte lys, og lytt til lyden av hestehover mot hard snø.
Les mer her

Jul i Åsens by
Når: 2.– 3. desember
Hvor: Åsens, Jönköping, Småland
I Sveriges første kulturreservat har tiden stått stille siden århundreskiftet. Blir med på et nostalgisk julemarked i landlige og historiske omgivelser. 
Les mer her

Smålandsjul på Huseby
Når: 10.– 18. november
Hvor: Huseby, Småland
En av nordens største julemesser går tradisjon tro av stabelen på Huseby bruk, 2 mil sør for Vaxjö. Området lyses opp av 200 juletrær og 500 fakler, og i boder og hus finner du 170 selgere. Møt et genuint håndverksmiljø og kjøp godsaker av landets beste mathåndverkere.
Les mer her

Julemarked i glassriket
Når: 10. november – 23. desember
Hvor: Kosta, Småland
På Kosta glassbruk midt i glassriket arrangeres julemessen helt fram til lille julaften. Her finner du markedsboder med julemat og håndverk. Husk også på å besøke hytten med glødende glassovner og se glassblåsere i aksjon.
Les mer her

Julemesse på Kalmar slott
Når: 29.november – 2. desember
Hvor: Kalmar slott, Kalmar, Småland
Julemessen på Kalmar slott er blitt en tradisjon for mange og folk kommer langsveis fra for å få med seg den stemningsfulle begivenheten. Her finnes sveriges beste smeder, lysstøpere og tekstilmakere, og i slottets matbod frister selgere med ost, brød, sennep, fisk, gløgg, skinke og andre julegodter. Under messedagene vil det også bli arrangert diverse aktiviteter på området og besøkende burde få med seg den fine julemusikken i Slottskyrkan.
Les mer her 

Julemarked på Astrid Lindgrens Näs
Når: 14.– 16. desember
Hvor: Astrid Lindgrens Näs, Småland
Opplev et tradisjonelt julemarked i Astrid Lindgrens ånd. Ved forfatterens barndomshjem finner du kunst- og mathåndverk til salgs i et sjarmerende miljø. Adventsorkesteret spiller opp til julestemning og husk å få med deg den fine utstillingen om Astrid Lindgren.

Les mer her