Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Julemarked i Gamla stan, Stockholm
Foto: Ola Ericson/imagebank.sweden.se

Reisetips

Julemarkeder i Stockholm

Om du foretrekker et tradisjonelt eller moderne julemarkedet så har Stockholm mye å by på. Her kan du vandre rundt i gamle stan til duften av varm gløgg og pepperkaker eller nyte en herlig julekonsert. På julemarkedene kan du handle spennende julepresanger til mor, far, søster og resten av familien, omgitt av juledekorasjoner og julelys som skaper en fantastisk julestemning.

Julemarked i Gamla Stan

Dato: 

For mange er julemarkedet i Gamla Stan en fast tradisjon og det er ikke rart! Julemarkedet har blitt arrangert siden 1915 og det finnes knapt et bedre sted å få den gode julestemningen. Her selges det gløgg, pepperkaker, oster, godteri, håndverk og mye annet. Markedet er åpent hver dag mellom 11:00 og 18:00.

Hovstallet julemarked
Når: 
Hvor: Hovstallet, Stockholm
Bli med på et høystemt julemarked i kongens Hovstallet fra slutten av 1800-tallet. Det tradisjonsrike julemarkedet byr på gode muligheter for å finne personlige julegaver i alle former og materialer. Shopping på julemarkedet kan fint kombineres med et besøk til stallen og vognhallene, hvor det er mulighet for å hilse på hestene eller ta en fika i kaféen.

Julemarked på Drottningholm
Når: 
Hvor: Drottningholm, Stockholm
Hva: Den svenske kongefamiliens bolig står oppført på UNESCOs verdensarvliste og er et flott sted å besøke - spesielt den andre helgen i desember, når det arrangeres et tradisjonelt julemarked. Da fylles Slottsgården av håndverkere, smeder, lysstøpere, tekstilere og mattilvirkere.

Sveriges eldste julemarked
Når:  
Hvor: Gamla Stan, Stockholm
Hva: Tradisjon tro arrangeres julemarkedet i Gamla stan i år som de siste 103 årene. Her fylles det brosteinsbelagte torget med rødmalte boder med alt fra sukkerspinn og karameller til keramikk og kunst. 

Designhøyskolens julemarked
Når: 
Hvor: Beckmans Designhögskola, Stockholm
Hva: Studenter ved designskolen Beckmans byr inn til gavefest! Her kan du finne unike, uventede og personlige julegaver designet av skolens studenter innen form og visuell kommunikasjon. Kaféen vil også holde åpent hele helgen og serverer juletallerken, smørbrød, pepperkaker, kanelboller, lussekatter og gløgg.

Jul på Rosendal
Når: åpent hver dag
Hvor: Rosendal, Stockholm
Hva: Den 22. november innvies julen på Rosendal Trädgård med mat, musikk og vinterpyntede drivhus. Varm eplemost, safranboller og gløgg serveres i kaféen og i drivhuset finner du julens blomster og vekster. I midten av desember tennes ild, lykter, lysinstallasjoner og fakler over hele området når Rosendal inviterer til det stemningsfulle arrangementet “Vinterljus”. 

Gammeldags jul på Skansen
Når: 
Hvor: Skansen, Stockholm
Hva: Friluftsmuseumet Skansen byr inn til et tradisjonsrikt julemarked. Ta en rusletur rundt i juleduftende gårder og hus, og opplev hvordan julen ble feiret i gamle dager. I tillegg til julemarked vil det også bli dans rundt juletreet, juleverksted og svenske juletradisjoner.

Historisk julemarked i Wadköping
Når: 
Hvor: Wadköping, Örebro
Hva: Det historiske miljøet i Wadköping inviterer til et stemningsfullt julemarked. Her kan du finne julepynt, håndverk, nisser, kranser, oster og alt annet som hører julen til.