Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Julemarked i Gamla stan, Stockholm
Foto: Ola Ericson/imagebank.sweden.se

Reisetips

Julemarkeder i Stockholm

Om du foretrekker et tradisjonelt eller moderne julemarkedet så har Stockholm mye å by på. Her kan du vandre rundt i gamle stan til duften av varm gløgg og pepperkaker eller nyte en herlig julekonsert. På julemarkedene kan du handle spennende julepresanger til mor, far, søster og resten av familien, omgitt av juledekorasjoner og julelys som skaper en fantastisk julestemning.

Julemarked i Gamla Stan
Dato: hver dag fra 23. november - 23. desember
Kl: 11:00 - 18:00
For mange er julemarkedet i Gamla Stan en fast tradisjon og det er ikke rart! Julemarkedet har blitt arrangert siden 1915 og det finnes knapt et bedre sted å få den gode julestemningen. Her selges det gløgg, pepperkaker, oster, godteri, håndverk og mye annet. Markedet er åpent hver dag mellom 11:00 og 18:00.

Julemarked på Skansen
Når: Hver lørdag fra 30. november - 14.desember
Hvor: Skansen, Stockholm
Friluftsmuseumet Skansen byr inn til et tradisjonsrikt julemarked. Ta en rusletur rundt i juleduftende gårder og hus, og opplev hvordan julen ble feiret i gamle dager. I tillegg til julemarked vil det også bli dans rundt juletreet, juleverksted og svenske juletradisjoner.

Hovstallet julemarked
Når: 28. november - 1.desember
Hvor: Hovstallet, Stockholm
Bli med på et høystemt julemarked i kongens Hovstallet fra slutten av 1800-tallet. Det tradisjonsrike julemarkedet byr på gode muligheter for å finne personlige julegaver i alle former og materialer. Shopping på julemarkedet kan fint kombineres med et besøk til stallen og vognhallene, hvor det er mulighet for å hilse på hestene eller ta en fika i kaféen.

Julemarked på Drottningholm
Når: 7 - 8. desember
Hvor: Drottningholm, Stockholm
Den svenske kongefamiliens bolig står oppført på UNESCOs verdensarvliste og er et flott sted å besøke - spesielt den andre helgen i desember, når det arrangeres et tradisjonelt julemarked. Da fylles Slottsgården av håndverkere, smeder, lysstøpere, tekstilere og mattilvirkere.

Historisk julemarked i Wadköping
Når: hver søndag fra 24. november - 16. desember
Hvor: Wadköping, Örebro
Hva: Det historiske miljøet i Wadköping inviterer til et stemningsfullt julemarked. Her kan du finne julepynt, håndverk, nisser, kranser, oster og alt annet som hører julen til.

Stockholm – Sveriges vakre hovedstad

Stockholm er en by med kontraster. Trender innen musikk, design, fashion og teknologi er født her, og verdensomspente innovasjoner er oppfunnet her. Hovedstaden har også en rik historie bestående av spennende arkitektur, museer, slott og den middelalder-urbane kjernen i Gamla Stan.

Gå til