Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Julemarked Skutboudden
Foto: Tommy Pedersen

Reisetips

Julemarkeder i Värmland

Värmland byr på ekte julestemning med koselige og hyggelig julemarkeder. I Värmland faller det ofte snø før jul, noe som gir julemarkedene en unik stemning.

Jul på Mårbacka
Når: 31. oktober - 3. november
Hvor: Mårbacka Minnesgård, Värmland 

I Selma Lagerlöfs barndomshjem arrangeres det et populært og tradisjonelt julemarked. Julemessen finner sted i bygningene som ligger rundt herregården og her blir gamle tradisjoner videreført gjennom klassisk håndverk. En stor matbod fylles med julemat av alle sorter og du kan også få sjansen til å prøve deg som polkagrisbaker. I Selma Lagerlöfs velbevarte hjem foregår det guidede turer, hvor du får høre den tragiske, morsomme og ikke minst interessante historien om en av sveriges mest kjente forfattere. 

Julemarked på Ransäter
Når: 16. november
Hvor: Ransäter Hembygdsgård

På Ransäter Hembygdsgård arrangeres det er stemningsfullt julemarked med boder, stands og flere ulike barneaktiviteter. Vandre rundt blant markedsbodene som lokker med håndverk fra Värmland regionen. Hembygdsgårdens handelsbod holder også åpent under julemarkedet. I sammenheng med julemarkedet arrangeres det flere barneaktiviteter og julnissen deler ut godteposer til barna. 

Julemarked på Skutboudden
Når: 23 - 24. november
Hvor: Brunskogs Hemygdsgård

Brunskogs hembygdsforening - som arrangere hembygsveckan Gammelvala på sommeren - inviterer til sitt tradisjonelle julemarked med alt som hører til julen. Her finner du boder både inne- og utendørs, åpent bakeri, kaffeservering i Storstugan og julebuffét i restauranten. 

Julemarked på Alsters Herregård
Når: 30. november - 1. desember
Hvor: Altsers Herregård, Värmland

Første helgen i advent arrangeres det et koselig julemarked på Alsters Herregård rett utenfor Karlstad. Genuint värmlandsk håndverk, lokalprodusert mat og ulike aktiviteter får herregården til å yre av liv. 70 utvalgte utstillere viser stolt fram og selger sine varer for kjøpelystne besøkende. Her kan du ri ponni, prøve deg i smia, lytte til korsang eller prøve lykken i fiskedammen, aktivitetene er mange og varierte. 

Jul i Mariebergsskogen
Når: 7 - 8. desember
Hvor: Mariebergsskogen, Karlstad 

Julemarkedet i Mariebergskogen i Karlstad er proppet med delikatesser, håndverk og morsomme aktiviteter for barn. I løpet av to dager fylles parken med värmlandsk julemat og håndverk av høy kvalitet. 

Gustafsviks Julemarked
Når: 14. desember

På Julemarkedet i Gustafsvik utenfor Kristinehamn finner du et unikt utvalg av Värmlandsk håntverk, mat og kunst - i kombinasjon med herlig julestemning.