Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Värmland byr på ekte julestemning med koselige og hyggelig julemarkeder. I Värmland faller det ofte snø før jul, noe som gir julemarkedene en unik stemning.

Julemarked på Alsters Herregård
Når: 1.– 2. desember
Hvor: Altsers Herregård, Värmland
Hva: Første helgen i advent arrangeres det et koselig julemarked på Alsters Herregård rett utenfor Karlstad. Genuint värmlandsk håndverk, lokalprodusert mat og ulike aktiviteter får herregården til å yre av liv. 70 utvalgte utstillere viser stolt fram og selger sine varer for kjøpelystne besøkende. Her kan du ri ponni, prøve deg i smia, lytte til korsang eller prøve lykken i fiskedammen, aktivitetene er mange og varierte.
Les mer her

Jul i Mariebergsskogen
Når: 8.– 9. desember
Hvor: Mariebergsskogen, Värmland
Hva: Julemarkedet i Mariebergskogen i Karlstad er proppet med delikatesser, håndverk og morsomme aktiviteter for barn. I løpet av to dager fylles parken med värmlandsk julemat og håndverk av høy kvalitet.
Les mer her

Jul på Mårbacka
Når: 1. – 4. november
Hvor: Mårbacka Minnesgård, Värmland
Hva:I Selma Lagerlöfs barndomshjem arrangeres det et populært og tradisjonelt julemarked. Julemessen finner sted i bygningene som ligger rundt herregården og her blir gamle tradisjoner videreført gjennom klassisk håndverk. En stor matbod fylles med julemat av alle sorter og du kan også få sjansen til å prøve deg som polkagrisbaker. I Selma Lagerlöfs velbevarte hjem foregår det guidede turer, hvor du får høre den tragiske, morsomme og ikke minst interessante historien om en av sveriges mest kjente forfattere.
Les mer her