Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Christmas market at Gunnebo castle, West Sweden
Foto: Turistrådet Västsvenska

Reisetips

Julemarkeder i Västsverige

Velkommen til Västsverige i vinterdrakt. I Västsverige arrangeres det hvert år flere fantastiske og tradisjonsrike julemarkeder. Velfylde boder med håndverk, lokalproduserte delikatesser og mengder av julegodteri gir deg den gode julestemningen. Pass på å varme deg med et glass gløgg!

Julemarked på Gunnebo slott
Når: 
Hvor: Gunnebo slott og Trädgårdar, Mölndal, Västsverige
Hva: Gunnebo slott og hager slår opp dørene til et økologisk julemarked i 1700-talls miljø. Opplev slottet i sin vinterprakt, finn inspirasjon til julegaver, dra på hest- og kjerretur. Fra den store grillen serverer Gunnebo Kaffehus og Krog økologisk snadder og ved lantgården bor Nissemor, som disker opp med julegrøt i sin lille røde hytte. Inne på slottet arrangeres det guidede visninger.
Les mer her

Julemesse på Carlstens festning
Når:
Hvor: Carlstens Fästning, Marstrand, Västsverige
Hva: I løpet av den andre helgen i november står svenskenes juletradisjoner i sentrum på Carlstens festning. De tre dagene messen arrangeres pyntes området med juledekorasjon og julelys. Møt flere av landets beste håndverkere og prøvesmak juledelikatesser.
Les mer her.

Herregårdsjul på Knistad
Når:
Hvor: Knistad Herregård, Västsverige
Hva: I begynnelsen av november kan du oppleve håndverk, julegavetips og delikatesser i fantastiske miljø på julemessen på Knistad Herregård. Du får muligheten til å treffe nissen og nissemor og ta et julebilde.
Les mer her

Julemarked i Hjo
Når: 
Hvor: Hjo, Västsverige
Hva: I førjulstiden arrangerer den koselige lille byen Hjo to stemningsfulle julemarked. Det første finner sted i den gamle trebebyggelsen ved Vättern og byr på håndverk, klassisk julemusikk, gløgg, turer med hest og vogn og møte med nissen. Her blir det for de modige anledning til å ta seg et vinterbad i Vättern! Det andre julemarkedet holdes andre helgen i advent i Fågelås og er et tradisjonelt julemarked, hvor besøkende kommer fra både fjern og nær. Her sitter du på halmballer, spiser vafler og drikker gløgg mens et 30 talls utstillere selger ost, brød, røkt rådyr og diverse håndverk. Klokken 16 på lørdag og søndag blir det også arrangert et eget luciatog.
Les mer her og her.

Julemarked på Tofta Herregård
Når: 
Hvor: Tofta Herregård, Västsverige
Hva: Opplev julestemning på ærverdige Tofta Herregård, en hyggelig utflukt for hele familien. Nyt en koselig fika i kaféen, bli inspirert av ulike utstillere eller kjøp en fin julegave. For barna finnes det ponnyridninger, teater og muligheter for å hilse på kyrne og sauene på gården.
Les mer her.

Nordens Arks julemarked
Når:
Hvor: Norden Ark, Västsverige
Hva: Dyreparken Nordens Ark byr inn til et tradisjonelt julemarked som preges av kvalitet og naturlige produkter.
Les mer her.