Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Christmas market at Gunnebo castle, West Sweden
Foto: Turistrådet Västsvenska

Reisetips

Julemarkeder i Västsverige

I Västsverige arrangeres det hvert år flere fantastiske og tradisjonsrike julemarkeder. Med koselige boder fylt med håndverk, lokalproduserte delikatesser og mengder av julegodteri. Får du garantert den deilig julestemningen.

Julemarked på Hellekis
Dato: 25 - 27. oktober
Västergötlands største julemarked på sjarmerende Hellekis Säteri. Hit kommer 70 av Sveriges beste håndverkere og viser frem sine vakre verk. Markedet arrangeres i de rustikke hallene, smien, stallen og gårdens drivhus som skaper et stemningsfullt julemarked. 

Julemarked på Gunnebo slott
Dato: 23 - 24. november og 30. november - 1. desember
Hvor: Gunnebo slott og Trädgårdar, Mölndal, Västsverige
Hva: Gunnebo slott og hager slår opp dørene til et økologisk julemarked i 1700-talls miljø. Opplev slottet i sin vinterprakt, finn inspirasjon til julegaver, dra på hest- og kjerretur. Fra den store grillen serverer Gunnebo Kaffehus og Krog økologisk snadder og ved lantgården bor Nissemor, som disker opp med julegrøt i sin lille røde hytte. Inne på slottet arrangeres det guidede visninger.

Julemarked på Smögen
Når: 30. november
Lørdag den 30. november forvandles havnen og deler av bryggen til et hyggelig og koselig julemarked. Her kan du vandre blant sjøboder pyntet med massevis av lys og halmballer. 

Julemarked på Nääs Fabriker
Når. 30. november - 1. desember
Julmarkedet på Nääs Fabriker er en helt spesiell og flott opplevelse. Her får du en herlig forsmak av julen med opplevelser, delikatesser, shopping og aktiviteter.  

Julemarked i Hjo
Når: 23. november
Hvor: Hjo, Västsverige
I førjulstiden arrangerer den koselige lille byen Hjo to stemningsfulle julemarked. Det første finner sted i den gamle trebebyggelsen ved Vättern og byr på håndverk, klassisk julemusikk, gløgg, turer med hest og vogn og møte med nissen. Her blir det for de modige anledning til å ta seg et vinterbad i Vättern! Det andre julemarkedet holdes andre helgen i advent i Fågelås og er et tradisjonelt julemarked, hvor besøkende kommer fra både fjern og nær. Her sitter du på halmballer, spiser vafler og drikker gløgg mens et 30 talls utstillere selger ost, brød, røkt rådyr og diverse håndverk. Klokken 16 på lørdag og søndag blir det også arrangert et eget luciatog.

Julemarked på Baldersnäs Herrgård
Når: 18 - 20. november og 6 - 8. desember

18 - 20. november Herregården
Julemarkedet på Baldersnäs samler flere av Sveriges av håntverkee som selger sine produkter. Her finner du alt fra tekstiler, sølvtøy, treverk, ullprodukter til lokale matvarer som viltpølse, marsipan og andre delikatesser. 

6 - 8. desember Virkestorken
I den store salen i herregården fylles med utsalgsboder fra lokale håntverkere. Parken og herregården er pyntet med julepynt og tusenvis av julelys. 

Julemarked på Nordens Ark
Når: 7. desember
Hvor: Norden Ark, Västsverige
Dyreparken Nordens Ark byr inn til et tradisjonelt julemarked som preges av kvalitet og naturlige produkter.

Forsviks Bruk
Når: 14. desember
Julemarkedet på Forsviks bruk tar deg med tilbake til hvordan julemarkedet var i år 1906. Vandre rundt blant de koselige bodene med utstillere ikledd tidsriktig klær, smak på godteri fra 1900 tallet og få den deilige julestemningen.