Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Karlstad
Foto: Per Pixel Petersson/imagebank.sweden.se

Destinasjon

Karlstad - Värmlands hovedstad

Takket være byens beliggenhet ved Sveriges største innsjø - Vänern, så skinner faktisk sola litt oftere her. Karlstad pleier som oftest å ligge på Sveriges topp-ti-liste når det gjelder antall soltimer. Her finner du en blanding av et pulserende byliv, mat fra alle verdens hjørner, fantastisk natur og et bredt kulturtilbud. Velkommen til Karlstad.

I Karlstad er vannet alltid nært. Noen deler av Klarälvens mange elvegrener finnes, om ikke rett utenfor vinduet, så i alle fall en kort tur unna. Sommerstid kan man til og med kjøre buss på vannet. Og på båtbussene er selve turen like viktig som målet. De trafikkerer både elven og deler av Vänerns skjærgård. Den som vil kan ta en dukkert i havet midt i byen og i Inre Hamn kan man nyte sommerkvelden og utelivet.

Restaurantguide Karlstad

Karlstad er et eldorado for deg som elsker god mat. I byen er det et bredt utvalg av restauranter, hvorav flere er nevnt i White Guide. Blant annet Olssons Bazar og Br. Olssons Elektriska. Hvor den førstenevnte ligger i Inre Hamn og serverer nydelig mat tilbredt på kullgrill, mens Br Olssons Elektriske er et familievennlig bistrobrasserie hvor smaksløkende virkelig får kjørt seg.

Er du glad i Tapas anbefaler vi en tur på Naviero i Inre Hamn. Her serveres det førsteklasses tapas og restauranten har blitt belønnet med en utmerkelse i White Guide. På Värmlands museum kan du kombinere kultur og god mat i den nyåpnede restauranten.

I sentrum finner du blant annet White guide-restauranten Blå Kök & Bar som serverer klassiske svenske og internasjonale retter med en moderne vri. Vegg-i-vegg med bryggeriet Good Guys Brew ligger Good Guys Tap - et eldorado for deg som er glad i øl. I tillegg til lokalbrygget øl, serveres det nydelig pizza. 

Litt utenfor Karlstad sentrum ligger Almars Krog. Her kan du nyte en seksretters middag på Almars Gård mens du beundrer de fantastiske omgivelsene.

Kafeer 

Med Löfbergs kaffefabrikk beliggende i byen, er det ikke rart det ligger mange gode kaféer i Karlstad. Blant annet har noen av kaféene fått utmerkelser i White Guide. Besøk Löfbergs Rosteri och Kaffebar hvis du er ute etter Karlstad´s kanskje beste kaffe. Hos Carli Choklad, like ved sentralstasjonen, bugner det av godsaker som sjokoladepraliner, bakevarer og som passer perfekt til for Fika. Er du ute etter en bakeri? Da anbefaler vi Artisan Bread som er et moderne håndverksbakeri og konditori. Bakerne her ble i 2018 kåret til Årets bakere i Sverige 2018. Et annet bakeri i byen er Swenströmskas Stenungsbakeri hvor du får kjøpt deilig surdeigsbrød, boller og mye annet godt.