Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Kattegattleden in Halland
Foto: ateljelena

Ting å gjøre

Kattegattleden som kunstgalleri - (x)sites

(X)sites er et kunstprosjekt med temporær offentlig kunst langs Kattegattleden og (Sjuhäradsrundan), arrangert av Kunstnärscentrum Väst.

Kattegattleden

Kattegattleden ble i 2018 kåret til årets sykkelvei i Europa. Kattegattleden er en 40 mil lang sykkeltur som fra går langs kysten mellom Helsingborg og Göteborggs. Langs veien passerer du hyggelige byer som Falkenberg, Varberg,  Halmstad og Båstad, vidstrakte strender og små badeviker og mange hyggelige cafér og lokale kunsthåndteverkere. 

Les mer om Kattegattleden

(X)sites Kattegattleden 2018 – kunstopplevelser langs sykkelleden 

På forsommeren i år har flere kunstnere tatt plass i kommunene langs Kattegattleden og (Sjuhäradsrundan) og laget plasspesifikke kunstverk. Plasspesifikk kunst innebærer at kunstneren bruker landskapet i kunsten, slik at kunsten og plassen blir kunstverket. 

Det er over 30 kunstnere fra Syria, Peru, Tyskland, Polen og Sverige som har bidratt i prosjektet. Vært eneste kunstverk har sitt eget særpreg, men fokuset i hvert kunstverk er landskapet og plassene. 

I Mai og Juni har kunstnerne arbeidet i landskapet og 29. juni ble det arrangert vernissage på alle plassene. Utstillingene vil være åpne frem til 7. oktober. 

Kattegattleden Xsites.Roger Rigorth X(sites) art, Kattegattleden Halland. Foto: Muhammed Ali

X:et i (X)sites står for det vi ikke vet, sites står for plasser. Prosjektet preges av et undersøkende fokus; fra kunstnernes arbeid med plassene til publikums møte med kunsten og landskapet.  

Prosjektet er et flerårlig initiativ som startet i 2017 med støtte fra Region Skåne, Region Halland, Kulturrådet, Postkodlotteriets kulturstiftelse samt kommuner. Sammen med prosjektet blir det også arrangert events, som guidede turer og seminarer.

Kunst langs Kattegattleden i HallandX(sites) art in Kattegattleden, Halland. Foto: Muhammed Ali