Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Kattegattleden in Halland
Foto: ateljelena

Ting å gjøre

Kattegattleden som kunstgalleri - (x)sites

(X)sites er et kunstprosjekt med temporær offentlig kunst langs Kattegattleden og (Sjuhäradsrundan), arrangert av Kunstnärscentrum Väst.

Kattegattleden

Kattegattleden ble i 2018 kåret til årets sykkelvei i Europa. Kattegattleden er en 39 mil lang sykkeltur som fra går langs kysten mellom Helsingborg og Göteborg. Langs veien passerer du hyggelige byer som Falkenberg, Varberg,  Halmstad og Båstad, vidstrakte strender og små badeviker og mange hyggelige kaféer og lokale kunsthåndeverkere. 

Les mer om Kattegattleden

(X)sites Kattegattleden 2019 – kunstopplevelser langs sykkelleden 

I løpet av 2017 deltok over 30 kunstnere et prosjekt som fikk navnet (X)Sites Kattegattleden. Prosjektet ønsket å inspirere og engasjere kunstnere og publikum gjennom å koble kunst og landskap. Kunstnere fra Syria, Peru, Tyskland, Polen og Sverige har bidratt i prosjektet, og vært eneste kunstverk har sitt eget særpreg.

X:en i (X)sites står for det vi ikke vet, sites står for landskap. Hele prosjektet er sentrert rundt en utforskende holdning: helt fra kunstnerens jobb med landskapet frem til publikums møte med verket og landskapet. 

Kunstneriske metoder og kunstnerens forhold til landskapet er grunnlaget for utstillingen som åpner 10. juni og avsluttes 6. oktober. I løpet av denne perioden arrangeres det også Vernissage, seminarer, guidede turer og mye mer.  

Kulturarv

Natur, biologi, følelser, lukt, avlinger, historie m.m er bare noe av det som har blitt brukt som "byggeklosser" av kunstnerne. Kunstverkene er plassert i forskjellig landskap langs sykkelruten og hvert kunstverk har sin spesielle kobling til naturen og området.

Les mer om X(sites) og hvilke kunstere som er med i årets utstilling