Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Strandliv, Skåne
Foto: Tourism in Skåne

Reisetips

Strender i Skåne

Skåne har sjø på tre sider, og regionen er gull for de som ønsker seg en ekte badeferie. Du finner alt fra kritthvite, finkornede familiestrender til partybeacher med fullt trøkk. Her guider vi deg til de flotteste av dem!

Skånes vestkyst med Falsterbo og Malmö

Strendene rundt Skanörs havsbad og Falsterbo strandbad er flere kilometer lange og barnevennlige. Det mest populære stedet er Kämpinge i øst, men det er mindre trengsel i vest fra Ljunghusen til Falsterbo og Skanör. Er du i Malmö, er det et must å besøke byens beste strand som heter Ribersborg. Bystranden er langgrunn og 2,5 km lang, og ligger bare 20 minutters spasertur unna Stortorget. Her storkoser småbarnsfamilier, badenymfer og surfere seg hele sommeren gjennom.

Opplev Helsingborgs Copacabana

Lomma Beach er en smal strand, og den er så langgrunn at man ofte må gå 500 meter utover for å få vann til livet. Trygt og godt for barn, med andre ord! Er du i Helsingborg, er det Fria Bad som gjelder. Dette er storbyens svar på Copacabana, og stranden har godt med besøk året rundt. På morgenen kommer morgenbaderne, på dagtid ruler barnefamiliene og på ettermiddagen og kvelden er Fria Bad ungdommenes strand.

Mölle havsbad og Ängelholm – syndens destinasjon

Mölle ligger på tuppen av Kullahalvøya, og stedet smykker seg med en herlig sandstrand. Fiskesamfunnet var et populært kursted på 1890-tallet, og ble også kjent som en syndens destinasjon fordi kvinner og menn badet med hverandre. Nord for Kullahalvøya er også Ängelholm et supert stopp – her er vannet saltere og sanden brun og grovkornet.

Skånes sydkyst – sanddyner og naturiststrand

Fra Skillinge i nord til Löderup i sør går det en kjempeherlig strand. I Mälarhusen er stranden flat som en pannekake, men jo lenger sør du kjører, desto flere sanddyner dukker opp. Kjør forbi Borrby Strand med campingplass og videre til Sandhammaren. Det fins en uskiltet naturiststrand ved Hagestad.

Dalabadet ligger rett øst for Trelleborg, og er en hit blant barnefamilier. Her er det matbutikk og en badebrygge med benker å slappe av på. Et steinkast unna kan du spille minigolf og spise godt på restaurant, og om det frister med overnatting fins det campingplass og utleiehytter i nærheten.

Kämpinge strandbad – kult for vannsportaktiviteter

Kämpinge strand har kritthvit, finkornet strand, og vannet er rent og klart og fritt for tang. Det fine med denne stranden, er at det leies ut vannsportutstyr og surfebrett for de som har lyst på litt avveksling.

Skånes østkyst – unn deg et bad i en nasjonalpark

Den mest populære stranden på østkysten er Täppet i Åhus. Den er langgrunn og barnevennlig, og sanden er finkornet og kritthvit. På Täppet hersker det ekte strandkultur, og strandløver valfarter hit for å nyte sol og sommer, hotellet og beacharenaen. Yngsjö Havsbad er en del av den lange sandstranden som går fra Åhus i nord langs Hanöbukten. Her er det finkornet sand, krystallklart vann og plenty av plass å boltre seg på. Stranden ligger et steinkast unna restaurant, hotell, minigolf og kiosk, og det fins utplasserte grillplasser for de som vil lage et måltid i det fri.

Ved Sveriges sydligste nasjonalpark Stenshuvud er det en flott sandstrand som passer utmerket for barnefamilier. Spaserturen fra parkering til strand er kanskje litt drøy, men til gjengjeld fins det flere kafeer underveis hvor man kan slukke tørsten. Og så er turen definitivt verdt det på grunn av naturen rundt og det faktum at man om en liten stund skal slikke sol og bade i en av Sveriges vakreste nasjonalskatter.

Velkommen til Skåne!