Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Kronovalls Slott, Skåne
Foto: Kronovall slott

Overnatting

Kronovalls Vinslott – Skåne

På Kronovall serveres slottsmenyer i restauranten av ypperste klasse, og gjestene er velkommen ned i vinkjelleren som rommer titusener av flasker med edle dråper.

Med en beliggenhet på en holme, omgitt av vollgraver ligger Kronovalls Slott. Opprinnerlig fra 1890-tallet og da i en fransk barokkstil etter arkitekten Isak Gustaf Clasons tegninger. Den vakre naturen og slottsparken gir en berolig stemning og gir næring til kropp og sinn.

Alle rom på slottet er unike og med navn etter ulike druesorter. De er innredet med møbler fra 1700 og 1800-tallet. På slottet finnes det 15 rom, innredet i en stil som er typisk for slutten av 1800-tallet og med vakre tregulv og store vinduer. Disse rommene har ikke eget bad på rommet, men man må dele bad med flere rom i korridoren. For de gjester som ikke ønsker dette, eller ikke er så opptatt av det gamle, historiske finnes det også 8 rom med eget bad. Disse rommene finner du i parkvillaen, liggende cirka 150 meter fra slottet.

Maten på Kronovall kommer garantert til å bli en opplevelse. Uansett om du velger den hjemmelagde pizzaen på Spannstallet eller en fem-retters i slottsrestauranten. Du bør heller ikke gå glipp av en guidet tur med smaksprøver av musserende viner. Kronovall er jo tross alt et vinslott.

Les mer om Kronovalls Vinslott