Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Sopp og grønnsaker, Västsverige
Foto: Jesper Anhede/Vastsverige.com

Oversikt

Kulinarisk roadtrip i Västsverige

Lyst på en smakfull rundreise? Følg kjøreruten vår mellom Göteborg og Göta Kanal, og få med deg spiselige, snertne turistattraksjoner i alle slags prisklasser på bare to dager! Opplev flere spiselige og snertne turistattraksjoner.

Suveren start i Göteborgs skjærgård

Göteborg består av mer enn shoppinggater og kulturattraksjoner. Tar du ferjen ut til øya Styrsö fra Saltholmen, får du opplevd skjærgården, sol og bad – og kan overnatte på et ekte skjærgårdspensjonat. Kult? Yes! Pensjonatet Styrsö Skäret er kjent for nydelig sjømat, og gjestene bys på en 3-retters meny, herlig overnatting og fyldig frokostbuffe dagen etter.

Vel tilbake på land, er det bare til å sette kurs for Gunnebo Slott & Trädgårdar i Mölndal. Stedet har guideturer, parker og en frodig kjøkkenhage med urter og grønnsaker. Veien fra nettopp den til tallerkenene inne i Gunnebo Kaffehus & Krog er selvsagt magisk kort.

Gårdsbutikker med kjøtt, økologisk og råkule jazztoner

Fra Göteborg til Norrqvarn Hotel ved Göta Kanal tar det knappe 2,5 timer å kjøre. Hele strekningen er fylt med spennende gårdsbutikker.

Første stopp er Vikaryd Köttbod i Alingsås med et bredt sortiment av nærprodusert lam og svinekjøtt. Den økologiske landhandelen Stora Mellby i Sollebrunn har en koselig lunsjkafé og gårdsbutikk i retrostil – massevis av lokalprodusert kjøtt og oster samt økologiske varer kan kjøpes over disk. Og vil du være helt sikker på å finne melodien under roadtripen, er du bare nødt til å stikke innom Skattegården Lantost, også den i Sollebrunn. Det lille meieriet tryller ikke bare frem nydelige premierte oster som camembert laget av geitost – familien underholder gjestene med storbandjazz i tillegg.

Rapsolje i Vedum og kafèbesøk i Vara

Olivia Eko i Vedum har kaldpresset rapsolje som spesialitet, og barnelykken er garantert siden det også fins dyr på gården. Vil du heller oppleve en av Sveriges mest anerkjente osteprodusenter, ligger Sivans Ost som drives av femte generasjon smart plassert på Stora Torget i Vara. Den urbane kafeen Esti Bönor & Brød fins bare meter unna, og i sommermånedene har også Sivans Café i Baljered åpent.

Honningshus i Timmerdala og økologiske grønnsaker i Mariestad

Sans for det søte liv? Besøk Honungshuset i Timmerdala der det fins honning med varierte smaker etter sesong. Bikubene står plassert i både åpent landskap og i skogen. Og siste stopp før du ankommer Norrqvarn Hotel, er Lugnåsbergets Ekogrönt. Stikkord: Nyplukkede, ferske grønnsaker – pluss en rekke andre økologiske produkter i tillegg.

Idylliske Norrqvarn Hotel i vannkanten på Göta Kanal

Norrqvarn har aner tilbake til tidlig 1900-tallet, og sporty tilreisende velger ofte å ta seg en sykkeltur for å komme tettest mulig på det historiske området. På Norrqvarn Hotel velger gjestene mellom å spise middag på bryggekanten eller innendørs. På kvelden serveres en 3-retters meny med Smaken av Skaraborg som tema. Hva du bys på? Et smakfullt måltid basert på råvarer fra produsentene du kanskje besøkte tidligere på dagen.

Les mer om Västsverige.

Velkommen!