Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

GöteborgsOperan, Göteborg
Foto: Torbjörn Skogedal/Folio/imagebank.sweden.se

Ting å gjøre

Kulturguide til Göteborg

Din guide til musikk, sport, scenekunst, litteratur, film og utstillinger. Her retter vi rampelyset mot Göteborgs brede kulturtilbud og byr på tips, inspirasjon, spennende møter og alle slags kulturelle aktiviteter.

Scenekunst

Gå på teater, opera, danseforestilling, show og musikal i Göteborg.

På Göteborgs mange scener spilles alt fra barneforestillinger og humorshow til storslagne operaer og internasjonale gjesteopptredener. La deg inspirere av Göteborgs scenekunst og ta deg en tur på et av de spennende arrangementene.

Les mer om scenekunst

Musikk

Gå på konsert i Sveriges fremste musikkby.

På byens klubber, konsertarenaer og utendørsscener tilbys det alt fra pop- og rock til klassisk musikk eller opera. Det er alltid noe som skjer, hver dag hele uken, når små som store stjerner gjester byen.

Les mer om musikk

Utstillinger

Ta en titt på utstillinger av alle slag.

Göteborgs museer byr på en rekke utstillinger hvert år. Miksen inneholder alt fra de store museene til de mindre galleriene eller utstillingsarenaene. La deg inspirere og finn det som passer deg best.

Les mer om utstillinger

Film

I Göteborg kan du besøke Nordens største filmfestival.

I begynnelsen av hvert år kommer landets filminteresserte til byen for å besøke Göteborg Film Festival, som siden 1979 årlig har vokst til å bli Nordens ledende filmfestival.

Resten av året tilbyr Gøteborg filmopplevelser både i stort og smått.

Les om film

Litteratur

Poetry slam, poesi, forfattere og Nordens største bokmesse.

Bokmessen Bok & Bibliotek lokker årlig mer enn 90 000 besøkere og er en av årets svenske litteraturhøydepunkter, sammen med den levende poetry slam-scenen, spennende forfattersamtaler og poesifestivaler.

Les om litteratur