Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

A man and a woman are walking outside and past the orange sign of the Moderna Museet in Malmö.
Moderna Museet, Malmö
Foto: Miriam Preis/imagebank.sweden.se

Oversikt

Kultur & events i Sverige

Gjennom et stort antall kulturelle begivenheter, viktige historiske attraksjoner, museer, kunstgallerier, konsertarrangement og teaterscener, viser Sverige stolt frem sin kultur, kulturarv og kunst over det vidstrakte land.

Byene Stockholm, Göteborg og Malmö har aller størst konsentrasjon av kulturattraksjoner, men det fins selvsagt andre fantastiske steder i Sverige som gir innblikk i landets fortid, nåtid og kanskje også fremtid.

Ikke vent på regnfulle dager før du besøker Sveriges flotte museum og kunstgallerier. I tillegg til all kunsten som er utstilt, rommer de kafeer og restauranter med deilig mat og drikke pluss fine gavebutikker i tillegg.

Interessert i store svenske kunstnere? Bit deg merke i navnene Anders Zorn og Carl Larsson.

I Sverige fins det i tillegg 14 steder som står på Unescos liste over verdensarv, så kanskje du skal prøve å få med deg noen av dem mens du er her.

Les mer om kultur & events i ulike deler av Sverige nedenfor.

Eventkalender

Det skjer mye spennende i Sverige. Arrangementer i alle mulige varianter og det er noe for enhver smak, enten du interesserer deg for bil, musikk, mat, islandshester, tennis, kunst, marathon, whiskey, antikk eller noe helt annet!

Se hele eventkalenderen

i
Foto: Frida Winter/Göteborg & Co
Her kan du oppleve musikk, kunst, litteratur og film på Göteborgs gater.
Göteborg |
Foto: Frida Winter/Göteborg & Co